Pârjoale moldoveneşti (chiftele)

Parjoale moldovenesti (chiftele) reteta
Ingrediente reteta Parjoale moldovenesti (chiftele cu carne):
  • 500 g carne tocata
  • 150 g miez de paine
  • 100 ml lapte (sau apa)
  • 2 oua
  • o ceapa
  • un cartof
  • 100 g pesmet
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel
  • ulei, sare si piper

Prăjitură cu vişine Valurile Dunării

Prajitura cu visine Valurile Dunarii reteta
Ingrediente reteta Prajitura cu visine Valurile Dunarii:
  • pentru blatul cu visine
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g unt (un pachet)
  • 200 ml lapte
  • 300 g faina
  • un pliculet praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 300 g visine (proaspete sau din compot)
  • pentru crema de vanilie
  • 600 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie (80 g fiecare)
  • 200 g unt (un pachet)
  • pentru glazura prajiturii
  • 2 tablete ciocolata (90 g fiecare)
  • un cub de unt (aprox. 30 g)

Prăjitură cu cocos, nucă şi cremă

Prajitura cu cocos, nuca si crema reteta
Ingrediente reteta Prajitura cu cocos, nuca si crema:
  • pentru blatul de nuca
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • pentru blatul de cocos
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g nuca de cocos rasa
  • 2 linguri faina
  • pentru crema prajiturii
  • 12 galbenusuri
  • 300 g zahar pudra
  • 6 linguri lapte
  • 3 linguri cacao
  • 300 g unt (un pachet si jumatate)
  • pentru glazura prajiturii
  • 2 tablete ciocolata (180 g in total)
  • 6 linguri lapte

Clătite bănăţene cu brânză dulce

Clatite banatene cu branza dulce, stafide si bezea reteta
Ingrediente reteta Clatite banatene cu branza dulce, stafide si bezea:
  • 8 clatite
  • 250 g branza dulce
  • 200 ml smantana
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g stafide
  • o lamaie (doar coaja)
  • un cubulet de unt (pentru a unge tava)