Ciorbă de fasole verde (păstăi)

Ciorba de fasole verde reteta
Ingrediente reteta Ciorba de fasole verde:
  • 500 g pastai de fasole verde
  • un morcov
  • o ceapa
  • un ardei
  • o conserva rosii in suc propriu (circa 200 ml)
  • o legatura de marar (sau patrunjel)
  • bors sau orice altceva pentru acrit (optional)
  • ulei, sare si piper
Ciorba de fasole verde ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
Prepararea ciorbei este extrem de simpla, singura dificultate - daca o pot numi astfel - am intampinat-o atunci cand a trebuit sa aleg numele sub care voi scrie reteta: ciorba de fasole verde (in imagini se vede ca cea folosita de mine era cam galbena), ciorba de teci de fasole sau ciorba de pastai. Pregatim legumele, adica spalam, curatam si tocam in functie de preferinte o ceapa, un morcov si un ardei. Punem intr-o oala (a mea este de 3 litri) cateva linguri de ulei, iar dupa ce acesta s-a incins adaugam legumele tocate si le calim cateva minute, la foc mic, amestecand din cand in cand. Spalam foarte bine pastaile de fasole verde, le indepartam extremitatile (coditele si varfurile) si le rupem in doua-trei bucati, in functie de cat de lungi le dorim in ciorba (daca pastaile de fasole au inceput sa "se treaca"/ sa imbraneasca, atunci mai mult ca sigur au devenit atoase si indicat ar fi sa le indepartam teaca si sa folosim doar boabele). Punem si fasolea verde in oala atunci cand vedem ca celelalte legume au inceput sa se inmoaie putin si apoi turnam apa fierbinte cat sa acopere totul (daca suntem mai comozi, putem pune si apa rece peste fasolea verde, insa vom intrerupe procesul de fierbere si, drept urmare, prepararea ciorbei va dura mai mult). Condimentam ciorba de fasole verde cu putina sare si o lasam la fiert aproximativ 20 de minute, cat sa fiarba pastaile si sa se inmoaie (timpul de fierbere este greu de estimat, acesta variaza in functie de cat de fragede sunt tecile folosite), apoi adaugam o conserva de rosii bucati in suc propriu, suc de rosii sau o cantitate echivalenta de rosii proaspete decojite si maruntite. Tinem ciorba de pastai la foc inca 10-15 minute iar la final o putem acri suplimentar cu niste bors fiert in prealabil, caz in care o mai lasam sa dea intr-un clocot (eu nu mai pun si bors, mi se pare ca rosiile o acresc suficient). Dupa ce luam oala de pe foc, mai adaugam sare (daca este cazul, dupa ce gustam), piper (doar daca ne place) si marar sau patrunjel tocat. Sugestie: inainte de a o lua de pe foc, ciorba de fasole verde se poate "drege" adaugandu-i un ou amestecat cu smantana ori iaurt.
Ciorba de fasole verde pastai reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de ciorba!
Pofta buna Ţi-a plăcut reţeta? Recomand-o! anunturi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

.