Omletă cu ştevie şi mărar

Omleta cu stevie si marar reteta
Ingrediente reteta Omleta cu stevie si marar:
  • 4 oua
  • o legatura stevie
  • o legatura marar
  • o ceapa
  • ulei, sare si piper
Omleta cu stevie si marar ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Deoarece stevia se gaseste prin toate gradinile si parcurile, astazi mi-am infrant rusinea si am cules cateva frunze din fata blocului. De ceva timp sora mea imi tot povesteste despre nemaipomenita omleta cu stevie si marar pe care a mancat-o pe undeva prin Moldova, asa ca m-a facut curios si am incercat-o. Nu comentez nimic despre cum mi s-a parut omleta, sa vedem acum cati curiosi voi face si eu la randul meu :))
Pentru inceput trebuie sa fierbem putin stevia, aceasta nu se pune direct in omleta. Punem la foc o cratita cu apa si putina sare, curatam stevia de coditele frunzelor si o punem in apa atunci cand aceasta incepe sa fiarba. Lasam stevia la fiert cateva minute, doar cat sa isi schimbe putin culoarea. Scoatem stevia de apa, o scurgem bine si apoi o mai lasam cateva minute la scurs. Dupa ce stevia se raceste putin, o tocam si procedam in acelasi mod cu ceapa si mararul.
Incingem tigaia, punem putin ulei si adaugam ceapa in momentul in care uleiul este incins. Ceapa trebuie sa se patrunda, dar trebuie sa fim atenti si sa nu o ardem asa cum am ars-o eu :D Dupa ce am calit putin ceapa pentru omleta, punem stevia peste ceapa si le mai calim cateva minute impreuna la foc mediu.
Spargem cele patru oua, adaugam sare si piper si le batem bine. Tocam mararul si il punem in ouale batute, apoi amestecam compozitia omletei. Adaugam ouale peste ceapa si stevia calite si lasam omleta cu stevie si marar la foc mic cateva minute. Dupa ce se rumeneste pe o parte, intoarcem omleta si o rumenim si pe cealalta parte.
Omleta cu stevie si marar reteta

Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de omleta!

Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

5 comentarii:

  1. yo am schimbat stevia cu ciuperci :D

    RăspundețiȘtergere
  2. N-ai cum sa dai gres niciodata cu o omleta cu ciuperci. Dar poti incerca si omleta cu stevie, doar nu ti-o fi frica sa mananci o "buruiana" :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut. După laudele colegilor de servici m-am hotărât să fac și eu rețeta asta :)
    Aici am gasit-o exact cum mi-a povestit colegul. O sa revin după ce termin ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am terminat. Foarte bun și rapid. Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, Marius! Ma bucur ca asteptarile nu ti-au fost inselate si la final ti-a placut omleta asta primavaratica 😅 Stii cum se zice, "la pomul laudat sa nu te duci cu sacul" 😁

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)