- 500 g carne de porc
- 4 cartofi medii
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 ardei
- o telina mica
- 4 linguri pasta de tomate
- o legatura de patrunjel
- ulei, sare si piper
Spalam, curatam si tocam legumele pentru tocanita de porc: taiem fideluta doua cepe si doi ardei, taiem rondele doi morcovi si taiem cubulete o telina micuta. Daca vrem sa scapam de tocatul legumelor, putem taia cubulete inca de pe acum si patru cartofi, insa cum acestia vor fi folositi mai spre sfarsitul prepararii tocanitei de porc, va trebui sa-i tinem pana atunci in apa (pentru a nu oxida). Turnam cateva linguri de ulei intr-o cratita, punem cratita pe foc si adaugam ceapa tocata atunci cand uleiul s-a incins. O lasam la calit timp de doua minute, amestecand si avand grija sa nu o ardem, apoi punem ardeiul tocat (pentru o tocanita de porc aspectuoasa, dar si pentru un plus de gust, eu am folosit ardei diferiti - un ardei capia si un ardei gras). In momentul in care legumele s-au inmuiat putin, punem in cratita o jumatate de kilogram de carne de porc taiata cubulete si o tinem la foc mediu pana cand aceasta incepe sa isi schimbe culoarea. Dupa ce carnea de porc si-a schimbat culoarea (adica s-a albit), punem in cratita cu tocanita telina si morcovii. Acoperim vasul cu un capac si lasam tocanita de porc sa fiarba inabusit la foc mic (fara a mai adauga lichid, deoarece isi vor lasa indeajuns legumele). Cand toate ingredientele sunt aproape fierte (dupa aproximativ 30 de minute), adaugam cartofii taiati cubulete si lasam tocanita la foc pana ce vom fi siguri ca acestia sunt fierti suficient (ii incercam intepandu-i din cand in cand cu o furculita). Dupa aceea adaugam patru linguri cu pasta de tomate si mai lasam tocanita de porc cu cartofi la foc pentru alte zece minute. La sfarsit, condimentam tocanita cu sare si piper dupa gust si adaugam patrunjelul tocat marunt.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de tocanita!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Tocanita,buna ca la mama acasa.
RăspundețiȘtergeree foarte colorata, imbietoare si sigur gustoasa!
RăspundețiȘtergere/apa cand adaugam?
RăspundețiȘtergere:) Pai nu adaugam deloc apa in tocanita de porc... N-ai citit cu atentie reteta, chiar am zis ca nu e nevoie sa punem "lichid", deoarece vor lasa destul legumele.
Ștergerepromiti?
ȘtergerePromit! :) Asta-i cel mai usor, sa promiti... nu te costa nimic, iar in general am observat ca nimeni nu e interesat mai apoi daca promisiunile sunt respectate sau nu. Altfel nu s-ar mai duce niciodata la vot sau nu s-ar mai casatori niciodata ;)
ȘtergereLike :)
ȘtergereBv!!! destul de explicit. Sarea si piperul puse in timpul fiertului nu cumva dau gust mult mai bun decat atunci cand sunt adaugate la sfarsit?
RăspundețiȘtergereNu este indicat sa punem piperul prea din timp, acesta isi va pierde o mare parte din aroma prin fierbere. Insa ai dreptate in privinta sarii... din cate stiu, ar fi mai bine s-o punem in mancare mai devreme - insa nu cred ca acest lucru influenteaza radical gustul mancarii (nu e un fapt, ci doar o parere personala), asa ca mi-e mai simplu s-o pun in acelasi timp cu piperul (chestie de obisnuinta).
ȘtergereVa multumesc de reteta fffffffbuna santeti cei mai tari miam inpresionat sotia cu aceasta reteta!.
RăspundețiȘtergeree buna reteta dar trebuie apa !
RăspundețiȘtergerefara apa,iese o uscatura
RăspundețiȘtergereEu am facut-o si a iseit buna! Nu are nevoie de apa.
ȘtergereCorect...apa...neaparat :)
RăspundețiȘtergereMultumim de reteta. A fost foarte gustoasa!
RăspundețiȘtergereCu placere, ma bucur sa aud ca tocanita a iesit conform asteptarilor!
ȘtergereSe poate adauga si coriandru?(daca da-in ce moment)
RăspundețiȘtergereDa, s-ar putea pune si coriandru in tocanita de porc. Eu as strivi foarte bine boabele si le-as pune in tocanita la sfarsit, atunci cand pun si piperul - insa il putem pune oricand dorim, fierberea indelungata nu-i ia chiar tot gustul.
ȘtergereMultam ptru reteta,fb explicat si usor de gatit,mia iesit o bunaciune,se vede ca a facut mama mare bucatar.Salutarii si bafta in continuare cu pagina.
RăspundețiȘtergere:) Mersi si eu, te astept sa faci cat mai multe bunaciuni ca asta :D
ȘtergereAbia astept sa o gust. O mai las 5 minute pe foc ! :D Revin cu raspunsul, insa recunosc ca unele chestii le-am mai facut si "ochiometric". Oricum e PRIMA MEA TOCANITA!
RăspundețiȘtergereParca mai mare e satisfactia atunci cand nu respecti intocmai reteta ;) Sa ai pofta, Mihai!
ȘtergereAnonimul cu nume,spune asa:reteta exeptionala...iar chestia cu promisiunile,mersul la vot si casatoria,dementiale :))
RăspundețiȘtergereBig like!!
:) Am recitit acum comentariile, sa vad de unde si pana unde m-am apucat sa vorbesc despre vot... Exact ceea ce ziceam la reteta trecuta: in loc sa-mi folosesc timpul pentru a publica mai des retete noi, eu pieerd timpul vorbind despre vot si divort :)))
ȘtergereTrec pe/aici ,nu doar pentru retete ci mai ales pentru a citi ce scrie acest barbat la cratita de milioane! Ai talent ,ai haz,ai sare si piper domnule drag! Imi imaginez ce sot esti.................!!! Multumesc pentru retete si multumesc pentru incantarea pe care mi/o oferi citindu-te!
RăspundețiȘtergereMultumesc si eu pentru cuvintele frumoase, atat de frumoase incat parca mi-e greu sa accept ca este vorba despre mine aici... Deocamdata nu sunt sot, convietuiesc fara indeplinirea formelor legale de casatorie - asta e definitia concubinajului si am de gand s-o folosesc pana cand rezolv "problema", am observat ca membrii societatii in care traim tind sa fie mai ingaduitori la auzul unei expresii un pic alambicate :)
ȘtergereAm avut niste carne De porc pusa la marinat pt altceva si m-am razgandit...mi-am adus aminte ca vazusem reteta asta pe aici, inca nu e gata dar la cat De bine miroase cred ca iese mare bunatate.
RăspundețiȘtergereAhaaa, bine ca mi-ai lasat o portita de salvare: in caz ca tocanita n-a fost perfecta, voi putea spune ca de vina a fost carnea de porc marinata si ca trebuia sa folosesti o carne simpla :)
ȘtergereApa, NEAPARAT !!
RăspundețiȘtergereNu chiar neaparat... poate spre sfarsit, in cazul in care ni se pare ca tocanita chiar are nevoie de apa. Bine, acum totul tine si de gusturile fiecaruia, iar eu vorbesc acum strict din punctul meu de vedere.
Ștergeresotul meu m-a surprins intr-un mod nespus de placut prin prepararea acestei retete....nu stiu sa va spun daca a pus sau nu apa...daca a pus sarea si piperul la inceput sau la sfarsit...cert este ca e deliciosa ......suntem plecati de f multi ani din Romania dar incercam sa pastram obiceiul de a gati romaneste si va multumim ca ne ajutati sa facel acest lucru!!!pofta buna tuturor
RăspundețiȘtergereFrunzarind blogul, poate sotul va fi tentat sa faca si o surpriza dulce, mai ales daca a fost imbarbatat de succesul tocanitei. Ma bucur sa aud ca retetele mele reusesc sa va aduca aminte de Romania.
Ștergerepot sa adaug apa la aceasta reteta?
RăspundețiȘtergereBineinteles, trebuie doar sa ai grija sa nu transformi tocanita in ciorba :) Adaugi apa treptat, iar daca totusi ti se pare ca ai exagerat, tii tocanita mai mult timp la fiert si astfel apa se va evapora.
ȘtergereO minune simpla....are gustul tocanitei bunicii!!!
RăspundețiȘtergere