Orez cu pui şi legume

Orez cu pui si legume reteta
Ingrediente reteta Orez cu pui si legume:
  • 100 g orez
  • un piept de pui
  • 200 g legume
  • o ceapa
  • un catel de usturoi
  • ulei, sare si piper
Orez cu pui si legume ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Cu toate ca la prima vedere poate fi confundat cu un pilaf, acest orez cu pui si legume este diferit, insa la fel de simplu de preparat. Nu intru mai mult in detalii, doritorii pot gasi reteta de pilaf cu legume pe blog (click pe link-ul ingrosat pentru pilaf). In cazul de fata calim legumele si fierbem orezul separat, iar la final le mai calim putin impreuna. Turnam intr-o tigaie cateva linguri de ulei (de preferat ulei de masline) si adaugam o ceapa si un catel de usturoi tocate atunci cand uleiul se incinge. Dupa ce acestea se inmoaie putin si incepe sa li se simta aroma (adica dupa un minut-doua), adaugam pieptul de pui taiat suvite cam de dimensiunea unui deget (trebuie sa avem grija ca focul sa fie mediu, altfel riscam sa ardem prea tare ceapa si usturoiul). Dupa ce pieptul de pui si-a schimbat culoarea (s-a albit), adaugam 200 g de legume tocate cubulete (din comoditate, dar si pentru a prepara mai rapid reteta, eu am apelat la legume asortate congelate, insa putem folosi la fel de bine legume proaspete pe care le putem taia dupa bunul plac). Lasam in continuare tigaia la foc mic pentru aproximativ 15 minute (pana cand legumele sunt facute) si profitam de acest timp pentru a fierbe orezul (si acesta are nevoie tot de circa 15-20 de minute). Punem la fiert aproximativ 400 ml de apa cu un praf de sare si 100 g de orez (pe care il spalam in prealabil in cateva ape). Din moment ce nu facem pilaf, nu este necesar sa pastram proportia clasica de o parte orez si trei parti apa, asa ca putem pune oricat de multa apa dorim (pentru ca la sfarsit vom scurge orezul). Dupa ce legumele sunt calite, adaugam orezul fiert scurs bine de apa si continuam prepararea termica pentru inca zece minute, dupa care orezul cu pui poate fi asezonat, dupa gust, cu sare, piper si orice alt condiment consideram ca se potriveste (la aceasta reteta mie mi se pare ca merge foarte bine niste curry).
Orez cu pui si legume reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete cu orez!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

20 de comentarii:

  1. Este foarte bun,Multumim pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, ma bucur sa aud ca reteta este pe placul familiei - incerc sa fac pe detectivul acum, am dedus asta din acel "multumim" :)

      Ștergere
  2. Tocmai am facut aceasta reteta. este incredibil de delicioasa! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hallo, Robert.Cam de o saptamana urmaresc blogul tau.La inceput eram gata sa nu intru pe blog, si rau faceam.Acum ma bucur ca nu am "trecut pe langa tine".Azi fac reteta ta de orez cu pui si legume, doar ca la mine va fi curcan cu legume:).Și o sa mai fac chiftele de cartofi cu branza.O sa iti scriu cum au iesit.Sincer la prajituri si torturi imi plac provocarile, adica sa fac cele complicate cum ar fi creme pe abur, blaturi fasiute, rulate ex.dobos, tort magnas, etc., dar sincer de multe ori caut si eu ceva mai repede si la tine am gasit retete super si de mancare si de praji.Si se pare ca avem ceva in comun,adica tragem la verdeata:))))))), si mie imi place patrunjel, marar, deaceea ador cand vad mancarurile tale cu frunze.O sa mai "trec"pe la tine, dar nu o sa-ti scriu de fiecare data deoarece vad ca esti foarte ocupat;))))).Oricum felicitarile mele pt.blog pt.retete si de ce nu pt.verdeata;)))).Sa ai o zi (viață) frumoasa:))))).Oty.Ps:Mosule ce tanar esti.Cred ca multe persoane printre care si eu asteptau sa dea de vreun nenea:)))).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oty, ai recuperat destul de mult daca deja ai reusit sa-mi afli varsta intr-o saptamana de la descoperirea blogului :) Majoritatea am observat ca o descopera, in medie, dupa cateva luni - asta daca nu cumva ma intreaba direct, pentru a nu mai pierde timpul citind comentariile (care am vazut recent ca se apropie vertiginos de 10mii!!). Deja ma pune pe ganduri, cred ca ar trebui sa o las mai moale cu comentatul si sa public mai multe retete :))
      Nefiind bucatar, eu prefer retetele cat mai simple si care sa nu ma faca sa stau intreaga zi in bucatarie. Am publicat si cateva mai complexe, insa mai mult pentru a mai diversifica putin blogul :) Dar, daca "cotrobai" putin prin cartea mea de bucate, sunt sigur ca vei gasi cateva care sa te atraga. De verzituri nu mai vorbesc, vad deja ai observat ca nu sunt chiar un carnivor feroce :D
      Sper sa-ti placa si orezul cu pui, si chiftelele de cartofi (care, apropo, mie mi se par mai bune decat cele cu carne), si toate retetele pe care le vei incerca de aici. Si, de ce nu, mai sper sa ne "revedem" online si atunci cand voi ajunge un nenea :)))))

      Ștergere
  4. Hallo, Robert.Mersi de mesaj, am facut si orezul si chiftelele si au iesit bune.Nici eu nu sunt cu carnea foarte mult.Ce folosesc e carnea de pui , curcan cateodada iar de porc doar cand fac ardei sau sarmale.Sincer in fiecare zi "cotrobai"prin cartea ta si toate ma atrag,in fiecare zi as face ceva (azi am facut cornuri cu gem)ti-am lasat coment.Apropo de varsta ta:cand citesc o reteta citesc si comentariile.Si ia ceva timp dar contin sfaturi care pot fi de folos,si citind binenteles ca am descoperit si despre tine:)))).Doar ca ceva nu e ok...toti care au bloguri au si foto iar la tine lipseste:((.Ok te las, am spus ca nu o sa-ti scriu de fiecare data dar scuze nu ma pot abtine.Acum ca te-am descoperit" nu ma las de tine".Ps:Oricum cad o sa ajungi nenea eu o sa fiu tanti".Ok, ok te las ca te-am inebunit.Sa ai sfarsit de saptamana dulce(cu praji binenteles).Oty.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare, sunt retete care au si peste doua sute de comentarii :))) Nu trebuie sa-mi multumesti pentru raspuns, imi pare rau doar ca nu prea am timp sa raspund prompt tuturor mesajelor primite. Eu nu mi-am pus poza pentru ca-mi place sa merg pe strada la fel ca inainte sa incep blogul culinar (avand peste patru milioane de vizitatori unici si peste 212.000 de persoane care apreciaza pagina pe Facebook, inevitabil as fi recunoscut destul de des si parca nu-mi doresc sa fiu BarbatLaCratita full time). Nu vreau nici sa castig bani din imaginea mea si nici nu sufar de vedetism :)) Dar, cine stie... poate vreodata ma molipsesc :D

      Ștergere
  5. Vreau sa fac orezul cu pui dar nu imi dau seama legumele de care sunt din cele de la carrefour sau din cele de la kaufland? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, n-ai nimerit-o! :P Legumele folosite in reteta nu sunt nici din Carrefour, nici din Kaufland. Sunt din Lidl. Insa poti folosi orice fel de legume congelate, nu cred ca vei gasi unele chiar atat de proaste incat sa strice orezul cu pui...

      Ștergere
  6. Eu sunt inebunit dupa carne de pui, in special dupa copane, piept sau chiar snitele... insa avand in vedere ca imi place sa mananc si vegetale pot spune ca is mai mult decat inebunit dupa aceasta reteta, multumesc frumos pentru ea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laur, am putea incerca si o reteta de mancare din orez cu snitel :)

      Ștergere
  7. Doar ce am facut orezul conform retetei! Super bun! Multumiri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, ma bucur sa aud ca rezultatul retetei a fost multumitor.

      Ștergere
  8. A ieşit foarte bun! Mulţumim pentru reţetă! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pentru ce, Alexandra. Te provoc sa incerci si retete mai complicate! :D

      Ștergere
  9. Prietene nu stiu cum sa-ti spun dar tocmai am terminat de mancat ce am gatit dupa aceasta reteta minunata. A fost delicios, eu am folosit putin diferit cantitatea de ingrediente, am folosit peste 1 kg de piept de pui. FELICITARI PENTRU RETETA SI PT IDEEA CU BLOGUL ! MULTA BAFTA OE VIITOR, Cu respect te salut de la Timisoara ! Florin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Florin! Ma bucur sa aud ca orezul te-a multumit, dar mai ales sa vad ca nu te-ai ferit sa modifici/ adaptezi reteta.

      Ștergere
  10. Foarte bun ! Cel putin odată la două săptămâni este pe masă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca orezul cu pui este atat de des pe masa, ma gandesc ca s-ar putea sa te plictisesti de el la un moment dat. Asa ca, in eventualitatea in care anticipez corect, iti las link catre o reteta de orez si mai simpla: PILAFUL meu :)

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)