Chec cu ciocolată

Chec cu ciocolata reteta
Ingrediente reteta Chec cu ciocolata:
  • 300 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 100 g ciocolata (o tableta)
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 1/2 pachet unt (100 g)
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Chec cu ciocolata ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
Checul cu ciocolata este la fel de usor de facut ca si cel simplu. Amintindu-mi de cosorul din "Cel mai iubit dintre pamanteni" cu partea lemn-oasa si fer-oasa, am zis sa ma/va amuz putin si totodata sa-mi usurez modul de a explica reteta. Deci, pentru reteta de chec cu ciocolata trebuie sa preparam o parte praf-oasa si una lichid-oasa pe care apoi sa le amestecam si sa le turnam in tava. Topim o jumatate de pachet de unt la bain-marie, adica punem o cratita cu apa la foc si asezam deasupra ei un al doilea vas in care se afla untul (ideal este ca vasul in care sta untul sa nu atinga apa, pentru ca untul sa se topeasca de la aburii degajati). Dupa ce s-a topit untul, il lasam putin la racit (sau, daca ne grabim, il ajutam noi punand vasul in apa rece). Peste untul topit si racit adaugam 200 ml de lapte si cele doua oua, apoi amestecam foarte bine compozitia checului cu ciocolata. Untul trebuie neaparat sa NU fie cald, altfel sunt sanse mari ca ouale sa se coaguleze Intr-un vas incapator amestecam ingredientele uscate: 300 g de faina, 100 g de zahar, doua linguri de cacao, cele doua lingurite de praf de copt amestecate cu o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu si tableta de ciocolata. Putem sa o si rupem bucatele, insa, pentru a se topi uniform in compozitia checului, cel mai bine este ca ciocolata sa fie razuita cat mai fin (sau macar data pe ochiurile mari ale razatoarei). Peste ingredientele uscate (pe care le amestecam foarte bine) incepem sa turnam, treptat, amestecul de ingrediente lichide, amestecand energic in tot acest timp (pentru a nu ramane cocoloase). Compozitia checului cu ciocolata trebuie sa aiba consistenta asemanatoare cu cea a unei smantani groase. In cazul in care compozitia pare mai lichida (curge usor), ii mai adaugam putina faina si amestecam pana cand se desfac toate cocoloasele formate. Turnam compozitia intr-o tava in care punem hartie de copt (sau o tapetam cu faina dupa ce o ungem cu ulei, unt, margarina sau untura). Introducem checul cu ciocolata in cuptor dupa ce acesta s-a incins foarte bine si il coacem la foc mediu (175 grade C) timp de aproximativ 45 de minute (sau, mai exact, pana cand checul trece testul scobitorii - daca checul este gata, scobitoarea va trebui sa iasa uscata atunci cand il intepam). Daca ne place atat de mult ciocolata, putem glazura checul cu ciocolata topita sau il putem pudra cu zahar.
Chec cu ciocolata reteta
Chec cu ciocolata reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete cu ciocolata!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

3 comentarii:

  1. Inca o reteta noua pentru mine, daca ar fi sa le numar cred ca sunt deja vreo douazeci cele pe care le-am gasit pe aici. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac retetele astea. Sunt explicite. Pentru ca nu am facut niciodata asa ceva si imi trebuie un algoritm exact de preparare si un limbaj pe masura :)) -- gen nu trebuie sa caut pe net dupa ce am citit ce e aia " bain-marie" sau ce e ala "testul scobitorii". Nu toti ne nastem bucatari. So thank you!

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)