- 4 oua
- 3 rosii
- 2 ardei
- o ceapa
- un ardei iute (optional)
- o jumatate de legatura patrunjel
- ulei, sare si piper
Reteta de oua cu legume este foarte simpla: oua ochiuri facute la capac pe un "pat" de legume calite. Ar mai fi si varianta in care, dupa ce am pune ouale, am incepe sa amestecam repede totul cu o furculita si astfel am obtine un fel de omleta cu legume. Atunci cand vreau sa ma simt rasfatat, asta imi doresc sa primesc la micul dejun (eu stiu reteta drept mic dejun turcesc - Menemen), insa nu ma deranjeaza deloc sa mananc asa ceva la orice masa a zilei. Curatam, spalam si tocam cum ne este mai la indemana o ceapa, doi ardei si un ardei iute micut. Incingem intr-o tigaie cateva linguri de ulei (vreo doua-trei linguri) si apoi adaugam legumele tocate. Pentru a obtine o mancare cat mai aspectuoasa, ideal ar fi sa folosim ardei de culori diferite (eu asa am facut, dupa cum se vede si in imaginile retetei). Trebuie sa acordam o atentie sporita ardeiului iute, ar fi bine sa-i verificam iuteala inainte de a-l folosi (daca nu ne plac mancarurile picante, putem renunta la acesta - dar ar fi pacat, ardeiul iute este cel care da o mare parte din farmecul oualor cu legume). Lasam ceapa si ardeii la calit (la foc potrivit) si incepem sa pregatim cele trei rosii. Le spalam, le taiem pe jumatate si le indepartam miezul (semintele), apoi le tocam cubulete. Pentru reteta de oua cu legume avem nevoie doar de coaja (pulpa) rosiei (pentru a nu iesi foarte zemos sosul tocanitei). Daca nu avem rosii proaspete, putem folosi si rosii in conserva sau chiar pasta de tomate, doar ca gustul mancarii va avea de suferit. Atunci cand ardeii s-au inmuiat putin, punem in tigaie si rosiile tocate, condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam totul la foc timp de aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand. Dupa aceea spargem patru oua si le punem cu grija deasupra mini-tocanitei de legume, incercand sa mentinem galbenusurile intacte. Acoperim tigaia cu un capac si o mentinem pe aragaz (la foc mediu) pana cand se coaguleaza/ intaresc ouale, moment in care presaram patrunjelul tocat.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete cu legume!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Cred ca m-ai convins, desi oua prajite n-am mancat din copilarie, Arata incredibil.
RăspundețiȘtergereSuna foarte bine! Va recomand sa incercati si shakshuka.
RăspundețiȘtergereimi place ce-am vazut pana acum dar o reteta de tarta cu fructe si de minitarta cu fructe ? se poate ?
RăspundețiȘtergere