Rulouri de vinete cu brânză (la cuptor)

Trei rulouri de vinete umplute cu branza si gratinate cu cascaval
Ingrediente reteta Rulouri de vinete cu branza (la cuptor):
  • 3 vinete
  • 300 ml suc de rosii
  • ulei, sare si piper
  • pentru umplutura rulourilor
  • 300 g branza cremoasa (gen feta)
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 legatura menta (optional)
  • pentru a gratina rulourile
  • 100 g cascaval
Rulouri de vinete cu branza la cuptor - toate ingredientele retetei
Modul de preparare al retetei:
Ce sunt aceste rulouri de vinete cu branza: niste branza amestecata cu verdeturi rulata in felii de vinete partial coapte, totul dat la cuptor intr-o tava cu sos de rosii si gratinat cu cascaval la sfarsit. Din motive practice, pentru rulourile de vinete ar fi indicat sa folosim niste vinete lunguiete din care sa obtinem felii inguste si subtiri. Spalam trei vinete, asteptam sa se scurga si sa se usuce (sau le stergem de apa) si le taiem felii (pe lungime). Presaram putina sare pe fiecare felie de vanata si le lasam sa stea vreme de cateva minute, pentru a elimina apa (nu trebuie sa sarim peste aceasta etapa, sarea chiar face minuni). Dupa ce vedem ca feliile de vinete incep sa "transpire", le stergem de apa cu sare si le punem pe gratar sau grill. Tinem feliile de vinete pe grill cam 2-3 minute pe fiecare parte, doar atat cat sa se inmoaie putin, pentru a ne fi usor sa le rulam (vinetele nu trebuie sa se faca in intregime acum, ulterior acestea vor fi date si la cuptor). Pentru umplutura de branza a rulourilor de vinete avem nevoie de o branza cremoasa, recomandarea mea fiind o branza feta pe care o pasam cu furculita, apoi o amestecam cu verdeata tocata marunt si o condimentam in functie de preferinte (putem renunta la menta sau putem folosi doar verdeata perferata). Asezam pe capatul ingust al fiecarei felii de vanata cate o lingura de branza si o rulam complet (daca punem prea multa branza, aceasta va iesi pe la capete in timpul rularii vinetei). Turnam 200 ml suc de rosii intr-o tava, asezam toate rulourile de vinete cu branza si apoi turnam peste ele sucul de rosii ramas (100 ml). Pentru a avea un suc de rosii mai gustos, inainte de a pune rulourile putem presara in tava niste condimente (busuioc, oregano sau rozmarin). Introducem tava in cuptorul bine incins si coacem rulourile de vinete la foc mediu (175-180 grade C) timp de aproximativ 40 de minute. Spre sfarsitul prepararii termice, scoatem tava din cuptor si presaram deasupra rulourilor 100 g de cascaval dat pe razatoare, dupa care o reintroducem in cuptor si o mai tinem vreo 3-4 minute (pana cand se topeste cascavalul). In caz ca intereseaza pe cineva, tava in care am pus rulourile de vinete are dimensiunile 20x30 cm.
Rulourile de vinete umplute cu branza in tava tocmai scoasa din cuptor
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete cu vinete!
Pofta buna Ţi-a plăcut reţeta? Recomand-o! anunturi

Un comentariu:

.