Peşte la cuptor cu legume

Doua bucati de peste cu legume in farfurie
Ingrediente reteta Peste la cuptor cu legume:
  • 2 pesti (aprox. 500 g)
  • 3 cartofi
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 4 catei de usturoi
  • o conserva de rosii (circa 300 g)
  • o lamaie
  • ulei, sare si piper
Peste la cuptor cu legume - toate ingredientele necesare retetei
Modul de preparare a retetei:
In cazul in care folosim peste proaspat, nu putem incepe prepararea retei de peste la cuptor fara a pregati ingredientul principal (adica il curatam de solzi, il evisceram, eliminam capul si coada si il clatim putin sub jet de apa). Taiem apoi pestele bucati de circa 4-5cm (daca ne place mai mult, putem folosi pestele si intreg, situatie in care doar il curatam de solzi si intestine). Spalam, curatam si tocam in functie de preferinte trei cartofi, trei cepe, doi morcovi si cativa catei de usturoi (nu este insa indicat sa le taiem bucati prea mari, asta deoarece se vor coace mai greu). Ungem o tava cu putin ulei (cantitatea de ulei variaza in functie de cat de gras este pestele folosit), asezam legumele in tava si adaugam bucatelele de rosii in suc propriu (putem turna si un pahar de vin alb in tava in care vom face pestele la cuptor). Asezonam pestele cu sare si piper, il asezam peste patul de legume si condimentam totul dupa preferinte (eu am pus doar sare si mult piper negru macinat). Taiem rondele lamaia si asezam peste fiecare bucata de peste cate o jumatate de felie de lamaie, iar feliile care ne raman le vom stoarce in tava, peste legume. Introducem tava cu pestele in cuptorul incins si il tinem la foc potrivit (175-180 grade C) timp de aproximativ 30 de minute. In prima parte a coacerii, putem acoperi tava cu o folie de aluminiu pe care o vom indeparta dupa 15-20 de minute, pentru a-i permite pestelui sa se rumeneasca putin. Pestele se face foarte repede, insa legumele au nevoie de ceva mai mult timp. Inainte de a pune pestele in tava, putem fie sa fierbem pe jumatate legumele, fie sa le dam la cuptor pentru aproximativ 20 de minute si abia apoi sa adaugam repede pestele si sa continuam coacerea. Unii ar zice ca e la mintea cocosului, dar cum mai sunt si incepatori intr-ale bucatariei care citesc reteta, imi fac datoria si o spun: pestele proaspat este incomparabil mai bun decat cel congelat si, chiar daca este mai scump, isi merita cu prisosinta banii platiti in plus.
Peste la cuptor cu legume reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de peste la cuptor!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

3 comentarii:

  1. Ce peste ai gatit, salau?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, salau. L-am ales doar pentru ca a fost cel mai proaspat peste aflat la vanzare in pescarie la momentul cumpararii. De fapt, nu prospetimea este singurul criteriu, carasul era cel mai proaspat, insa e de evitat :)

      Ștergere
  2. pestele la cupor are acel ceva aparte extraordinar, il aleg mereu. :)

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)