Salată de cuşcuş cu peşte afumat

Salata de cuscus cu peste afumat reteta
Ingrediente reteta Salata de cuscus cu peste afumat:
  • 100 g cuscus
  • 250 g peste afumat
  • 3 fire ceapa verde
  • un ardei rosu
  • un morcov
  • o legatura marar
  • ulei, sare si piper
Salata de cuscus cu peste afumat ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
Pentru inceput, curatam pestele afumat de piele si oase. Aceasta operatiune trebuie insa facuta cu grija, pentru a evita sa maruntim prea mult pestele afumat - salata noastra de cuscus este mai apetisanta daca vom si vedea bucatile de peste, nu doar le vom simti gustul si mirosul. De obicei pentru aceasta salata eu folosesc macrou afumat, insa putem folosi orice sortiment de peste afumat dorim. Tocam cubulete ardeiul, taiem oblic ceapa verde si dam pe razatoare morcovul. Punem la foc o cratita cu apa, ii adaugam putina sare si ulei, apoi punem cuscusul in momentul in care apa incepe sa fiarba. Lasam cuscusul la fiert maxim zece minute, dupa care il scurgem de apa si il lasam sa se raceasca (pe ambalajul de cuscus sunt oricum scrise instructiunile de preparare). Incingem cateva linguri de ulei si punem legumele la calit pentru cateva minute. Atunci cand legumele s-au inmuiat, adaugam cuscusul si cateva linguri din apa in care acesta a fiert. Acoperim vasul in care fierbe salata si lasam legumele calite sa fiarba la foc mic alaturi de cuscus aproximativ zece minute. Dupa aceea adaugam pestele afumat maruntit, acoperim vasul si mai lasam salata de cuscus la fiert inca cinci minute. La sfarsit, oprim focul si adaugam in salata de cuscus mararul tocat si sare, piper dupa gust. Datorita faptului ca pestele afumat este destul de sarat, este de preferat sa punem in salata sarea la sfarsit - daca saram salata inca de la inceput, putem avea o surpriza neplacuta. Evident, avem posibilitatea sa "reparam" salata adaugandu-i putin cuscus (asta doar daca mai avem la indemana). Salata de cuscus cu peste afumat este la fel de buna atat calda, cat si rece. Cuscusul poate fi inlocuit cu succes si de orez.
Salata de cuscus cu peste afumat reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de salata!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

17 comentarii:

  1. Excelent arata. Voi incerca si eu, dar fara sa calesc legumele. Imi plac asa, crude.
    O sa-ti spun ceva, dar sa nu razi!-ca te vad:)) Nu am mancat in viata mea peste afumat. Dar ai reusit cu reteta asta sa ma faci sa incerc si eu pestele afumat.

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) N-am ras... dar sunt convins ca ai vazut asta :P Mai ales ca nici eu nu mai mancasem peste afumat pana acum 4 ani.
    Pare o idee buna, dar cred ca daca as pune legumele crude, as lasa cuscusul sa se raceasca inainte de a manca salata.

    RăspundețiȘtergere
  3. mmm am putea inlocui cuscusu cu pastele nu?:D

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, cuscusul asta de fapt este cam acelasi lucru. Este un sortiment de paste fainoase de prin Tunisia, Maroc si vecinii lor.

    RăspundețiȘtergere
  5. adevarul e ca nu am mancat niciodata cuscus :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Din moment ce iti plac pastele, iti recomand sa incerci neaparat cuscusul. Prima data cand am mancat cuscus eu am fost convins ca mananc niste paste de foarte buna calitate taiate bucatele mici-mici de catre un bucatar foarte rabdator :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place tare mult cous-cousul , dar il prefer cu carnita de pui , sau porc (chiar daca nu-i prea sanatoasa si am si interdictie la ea) , eu nefiind fan peste , nici chiar afumat , care-i delicios ... samanta rea , ce sa-i faci
    Diana

    RăspundețiȘtergere
  8. Aum o jumatate de ora am terminat de mnancat E pur si siplu deliciosa! Eu am facut din 350 de grame de peste si 200 de grame de cuscus .Am pastrat doua portii sa duc si la servici , de gust ...asta daca mai tarziu reuseste de scape pe pofta sotului meu.Multumim ca ne-ai impartasit reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pentru ce, cred ca reclama pe care mi-o vei face maine la servici ar necesita multumiri din partea mea :D Bine, asta daca cuscusul reuseste sa treaca cu bine peste noapte :))

      Ștergere
  9. Crezi ca merge cu bulgur, in loc de cuscus?Eu o sa incerc sa fac cu bulgur, o sa iti spun rezultatul.Practic au aceeasi consistenta.O zi buna si la mai multe retete!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cred ca salata merge si cu bulgur, acesta seamana oarecum cu cuscusul. Spor la gatit!

      Ștergere
  10. Multumesc pt. reteta, imi place maxim!!! Ela T

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Ela! Ma bucur ca ti-a placut atat de mult reteta salatei de cuscus.

      Ștergere
  11. Buna!Am tot asteptat un raspuns.Scrisesem de cateva zile fiind tare incantata de aceasta reteta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Am cautat printre mesaje si n-am gasit nimic, poate ai uitat cumva sa apesi "Publicati" :) Care era intrebarea?

      Ștergere
  12. Super buna aceasta salata. O alta reteta excelenta.

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)