Ciuperci la cuptor cu usturoi

Ciuperci la cuptor cu usturoi reteta
Ingrediente reteta Ciuperci la cuptor cu usturoi:
  • un kg ciuperci
  • 4 catei usturoi
  • o legatura patrunjel (sau marar)
  • 4 linguri ulei
  • sare si piper
Ciuperci la cuptor cu usturoi ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
Ciupercile cu usturoi la cuptor sunt o reteta pe sufletul meu, simplu de preparat si cu doar cateva ingrediente (de fapt, cu un singur ingredient - ciupercile - restul sunt mai mult condimente ajutatoare). O reteta de post/ vegetariana, cu care pot sa-i multumesc si pe cei ce-mi cer asa ceva, iar asta fara a considera ca fac vreun compromis. Spalam foarte bine ciupercile (am folosit champignon la reteta, dar putem sa le dam si altora o sansa), insa fara a le curata de coaja, doar le taiem baza piciorusului pe care este putin pamant de obicei. Apoi le taiem bucatele in functie de preferinte (avand o marime medie, pe-ale mele le-am taiat in patru, iar daca sunt mici le putem lasa si intregi). Asezam ciupercile in tava, imprastiem peste ele doi catei de usturoi tocati nu foarte marunt, cele patru linguri de ulei, sare si piper dupa preferinte. Introducem tava cu ciuperci la cuptor si le lasam la foc potrivit (175-180 grade C) aproximativ 20 de minute, dupa care scoatem tava din cuptor si scurgem excesul de zeama (pentru ca altfel ciupercile nu se vor putea rumeni). Reintroducem ciupercile la cuptor si avem cam 10-15 minute la dispozitie pentru a prepara un mujdei din cei doi catei de usturoi ramasi (amestecati cu cateva linguri din zeama aromata scursa de la ciuperci). Dupa ce vedem ca s-au rumenit/ uscat putin (le putem usca atat cat ne place, nu doar 15 minute), scoatem tava cu ciupercile din cuptor si turnam peste ele mujdeiul de usturoi si presaram legatura de patrunjel tocata marunt (nu sunt deloc putini aceia care savureaza aceste delicioase ciuperci cu marar, deci avem si o alternativa la patrunjel). Fel de mancare de sine statator sau garnitura la friptura - ramane la latitudinea fiecaruia.
Ciuperci la cuptor cu usturoi in tava
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete cu ciuperci!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

4 comentarii:

  1. Fata mea va savura cu placere aceste ciuperci.
    Simplu,si gustos.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu mi se pare normal sa arunc surplusul de apa pentru ca se arunca si uleiul totodata.Eu le fierb separat si apoi le dau la cuptor iar patrunjelul si usturoiul le adaug la sfarsit fara sa le mai introduc in cuptor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eli, eu nu arunc uleiul si zeama ciupercilor, practic aceasta este un fel de supa (servita ca atare sau folosita in loc de apa la prepararea altor mancaruri). Daca fierbem separat ciupercile, mare parte din gust va ramane in acea apa...

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)