Coaste de porc la cuptor

Coaste de porc la cuptor reteta
Ingrediente reteta Coaste de porc la cuptor:
  • o bucata coasta de porc (aprox 500g)
  • o lingurita sare
  • o lingurita boia
  • o lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita piper
  • o lingura mustar
  • o lingura ketchup (sau bulion)
  • o lingura miere (optional)
Coaste de porc la cuptor ingredientele retetei: mustar, boia, miere, cimbru, pasta de tomate
Modul de preparare a retetei: Singurul motiv pentru care am trecut mierea ca fiind optionala in ingredientele retetei coastelor de porc la cuptor este acela de a nu-i speria pe "traditionalisti". Da, reteta iese ok si fara miere, insa aceasta ii da de fapt tot farmecul. Sau recomand reteta clasica de coaste marinate la cuptor. Punem intr-un vas sarea, boiaua, cimbrul si piperul iar apoi cu amestecul obtinut "masam" bine bucata de coasta de porc, asigurandu-ne ca este complet acoperita cu condimente. Ideal este ca inainte sa incepem prepararea termica sa tinem coastele de porc cateva ore la frigider, pentru a le da timp sa absoarba cat mai bine aromele - dar, daca nu avem rabdare sau timp, nu-i un capat de tara daca trecem imediat la treaba. Putem folosi orice mix de condimente dorim, reteta coastelor de porc nu este batuta in cuie, insa recomandarea mea este ca macar in ceea ce priveste boiaua sa alegem una afumata (se gaseste in comert, nu trebuie sa ne-o afumam singuri😁). Asezam bucata de coasta condimentata intr-o tava in care adaugam si o ceasca de apa (sau putem folosi un vin). Acoperim tava cu folie de aluminiu (sau, daca avem, putem folosi o tava cu capac) si o introducem in cuptorul foarte bine incins. Tinem coastele de porc la cuptor timp de aproximativ 45 de minute, la foc mediu (circa 175 grade C). Apoi scoatem tava din cuptor, inlaturam folia de aluminiu/ capacul si acoperim repede coastele de porc cu un amestec obtinut din cate o lingura de miere, ketchup si mustar. Reintroducem tava in cuptor si continuam coacerea pentru inca 45 de minute, fara sa umblam la temperatura. Cel mai bine este sa tamponam coastele de porc cu amestecul de miere (nu sa ungem), deoarece prin ungere se cam indeparteaza stratul de condimente.
Coaste de porc la cuptor taiate reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de friptura de porc! Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)