Ingrediente reteta Pui cu ardei la tigaie:
- un piept de pui (circa 500g)
- 500g ardei
- 1/2 lingurita boia
- 1/2 lingurita sare
- 1/3 lingurita piper
Modul de preparare a retetei:
Pieptul de pui cu ardei la tigaie este o reteta polivalenta, se transforma dupa dorinte fie intr-o tocanita de pui cu ardei, fie intr-o
friptura de pui cu garnitura de ardei, fie chiar intr-o mancare chinezeasca daca la sfarsit punem in tigaie cateva linguri de sos de soia (eu unu` chiar prefer ultima varianta a retetei).
Dezosam pieptul de pui daca nu l-am cumparat deja dezosat si il curatam de pielite. Il impartim in doua jumatati, apoi taiem fiecare jumatate pe lungime in trei suvite pe care la randul lor le taiem cubulete cat de cat egale (daca explicatia mea nu este suficient de clara, imaginile din timpul prepararii retetei "explica" mai bine - apropo, imaginile acelea mici pot fi marite dand click pe ele). Cam la fel procedam si cu ardeiul, il curatam de seminte si il taiem patratele maricele (cam de doua degete). Eu prefer patratelele, insa
pieptul de pui si ardeiul pot fi taiate si fasii daca ne este mai usor astfel. La fel si cu ardeii multicolori, eu am folosit trei culori diferite doar pentru a da bine tigaia in imaginile retetei (cheltuim bani suplimentari doar pentru aspect, nu se simte la gust).
Peste cubuletele de piept de pui presaram o jumatate de lingurita de boia, o jumatate de lingurita de sare si cam o treime de lingurita de piper (recomand condimentarea puiului cu un piper proaspat macinat). Amestecam bine condimentele cu puiul si n-ar strica chiar sa le si lasam putin la marinat, pentru a ni se aroma cat mai bine pieptul de pui. Turnam doua-trei linguri de ulei intr-o tigaie si punem cubuletele de piept de pui in momentul in care uleiul este incins si incepe sa sfaraie. Le prajim vreo cateva minute (atat cat sa apuce sa se rumeneasca), amestecand din cand in cand pentru a le rumeni cat mai uniform pe toate partile. Apoi scoatem cubuletele de piept de
pui din
tigaie si punem la prajit ardeiul fara sa schimbam uleiul plin deja de arome. Prajim si ardeiul cam cat sa se inmoaie putin si sa capete acel aspect de prajit/ rumenit. Dupa care, peste ardeiul prajit readaugam in tigaie pieptul de pui prajit si le mai lasam sa stea impreuna la foc vreo cinci minute. Reteta aceasta de piept de pui la tigaie se prepara la foc mare, pentru a obtine acel aspect de rumenit si pentru a nu lasa ardeiul sa se inmoaie prea mult (este foarte interesanta combinatia de parti usor coapte/ arse cu parti usor fragede/ crude).
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alta
reteta cu piept de pui!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Hai ca da..ce pofta mi-ai facut. Am ce sa imi pregatesc diseara. Multumesc pentru reteta!
RăspundețiȘtergerePentru putin! Spor la gatit si sper ca rezultatul retetei sa se ridice la inaltimea asteptarilor!
ȘtergereO reteta foarte gustoasa ;)
RăspundețiȘtergereSimplu și f gustos!
RăspundețiȘtergere