Fursecuri cu cafea

reteta de fursecuri cu cafea (cu rasnita in imagine)
Ingrediente reteta Fursecuri cu cafea:
  • 2 linguri cafea solubila (ness)
  • 2 linguri cacao
  • 150g unt (sau margarina)
  • 2 oua
  • 200g zahar
  • o lingura praf de copt
  • 400g faina
ingrediente reteta fursecuri cu cafea - cacao, unt, faina, zahar, oua
Modul de preparare a retetei:
Fursecurile cu cafea, daca alegem sa nu le dam forma boabelor de cafea, pot fi considerate ca fiind cea mai simpla reteta de fursecuri (la egalitate cu reteta fursecurilor cu stafide). Trebuie doar sa amestecam toate ingredientele, iar din aluatul obtinut sa rupem bucatele pe care sa le coacem in cuptor. Punem intr-un vas 150g de unt (putem folosi la fursecurile cu cafea orice fel de grasime animala sau vegetala - margarina, untura, smantana, ulei); trebuie sa fie la temperatura camerei, deci il scoatem din timp din frigider. Adaugam doua linguri cu varf de cafea solubila (ness), 200g de zahar si un praf de sare (cata putem lua cu trei degete). Amestecam/ frecam totul pana cand se topeste integral zaharul si se formeaza o crema (daca stim ca rabdarea nu este punctul nostru forte, la fursecurile cu cafea este indicat sa folosim zahar pudra - acesta se topeste foarte repede, cu zaharul tos riscam sa ne ramana partial nedizolvat... eu sunt un tip destul de rabdator, totusi daca privim cu atentie imaginile retetei, fursecurile mele au mici cristale de zahar). Punem in crema fursecurilor doua oua, doua linguri cu varf de cacao si amestecam pana cand le incorporam, apoi incepem sa presaram treptat o lingura rasa cu praf de copt si aproximativ 400g de faina. Amestecam si framantam pana cand obtinem un aluat ferm si nelipicios (am scris "aproximativ"400g pentru situatia putin probabila in care folosim niste oua foarte mari si niste linguri foarte mici 😁 - in mod normal, aluatul fursecurilor cu cafea n-ar trebui sa iasa atat de moale incat sa nu poata fi modelat). Rupem cate o bucatica de aluat pe care il modelam in bilute usor alungite (rulandu-l intre palme), apoi le presam pe mijloc (pe lungime) cu o scobitoare pentru a le da aspectul bobului de cafea. Sau, daca nu ne intereseaza aspectul fursecurilor, pur si simplu rupem o bucatica de aluat, o aplatizam putin si gata 😉. Incingem bine cuptorul si coacem fursecurile cu cafea timp de 15-20 de minute la foc potrivit (175-180 grade C).
fursecuri cu cafea (imaginea de la sfarsitul retetei)
Lectura optionala. Din ingredientele retetei am obtinut doua tavi de fursecuri cu cafea (ma refer la tava cuptorului, toate au cam aceleasi dimensiuni). Bilutele de aluat pot fi mai mari sau mai mici, in functie de rabdarea pe care o avem si de rezultatul pe care ni-l dorim (eu am facut o tava cu fursecuri boabe de cafea la o scara cat de cat apropiata de cele reale, la cealalta tava mi-am pierdut rabdarea si am facut niste boabe de cafea cam de marimea unei nuci 😅).
Spor la gatit si va astept sa aruncati un ochi si pe celelalte retete de fursecuri!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

4 comentarii:

  1. Ce rabdare poti sa ai.As veni la o cafea,cred ca avem multe amintiri de depanat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, fac multe nebunii atunci cand e vorba de cafea... mai ales ca m-am "incurajat" inainte cu o cafea tare. Da-mi un semn pe fb, eu am incercat prin octombrie si nu-ti puteam trimite mesaj...

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)