Crochete de peşte cu cartofi

reteta crochete de peste cu cartofi
Ingrediente reteta Crochete de peste cu cartofi:
  • 2 conserve de peste (2x140g)
  • 3 cartofi
  • 3 linguri faina
  • un ou
  • o ceapa (sau usturoi)
  • o legatura marar
  • ulei, sare si piper
ingrediente reteta crochete de peste - cartofi, ton, ceapa, ou, marar
Modul de preparare a retetei:
Reteta de crochete cu peste este "croita" pe tonul la conserva, nu pe pestele proaspat care nu este nici la fel de ieftin si nici deja maruntit. Dar crochetele se pot face pe baza acestei retete cu orice fel de peste, fie el proaspat sau conservat. Din comoditate, eu aleg sa fac crochetele cu ton la conserva (plus ca uneori le mai prind la pret redus). Prepararea crochetelor de peste este simpla: amestecam ingredientele, formam bilute pe care le tavalim prin faina si le prajim in ulei sau le coacem la cuptor... detaliile retetei sunt adresate in special incepatorilor. Spalam trei cartofi si ii punem la fiert nedecojiti intr-o cratita cu apa si eventual putina sare (am folosit niste cartofi de marime medie pentru a predomina pestele si nu cartoful, insa pana la urma putem pune in crochetele de peste cat cartof dorim). Fierbem cartofii in jur de 30 de minute sau pana cand trec testul furculitei (adica sunt moi atunci cand ii intepam). Daca alegem sa folosim peste din conserva, atunci va trebui sa il scurgem putin inainte de a-l folosi (insa nu aruncam zeama, deoarece este posibil sa ne foloseasca in cazul in care la sfarsit compozitia crochetelor de peste ni se pare ca a iesit prea uscata/ tare). Crochetele pot fi preparate din orice fel de conserva de peste, nu neaparat de ton si nu neaparat in ulei sau suc propriu - chiar si cele in sos pot fi folosite, daca nu ne deranjeaza niste crochete mai aromate (le putem "absorbi" zeama sosului folosind mai multi cartofi). Sfaramam cartofii fierti intr-un vas (ii pasam cu furculita, cu ustensila pentru piure sau ii dam pe razatoarea mica), adaugam ceapa (pe care am razuit-o pentru a-mi usura treaba, altfel ar fi trebuit sa o toc foarte fin), oul crud, mararul tocat si continutul celor doua conserve de peste (mai putin zeama - deci total 280g doar carnea de peste). Condimentam dupa gust cu sare si piper si amestecam bine ingredientele compozitiei pentru crochete. Din aceasta compozitie vom forma/ modela crochetele de peste - eu le-am dat o forma rotunda, formand bilute cam de marimea unei nuci mai mici. Pentru a nu se lipi de maini, vom forma crochetele de peste avand mainile umezite cu putina apa. Luam cu mana niste compozitie, o strangem putin in palma (pentru a nu se desface/ imprastia in timpul prajirii) si ii dam forma rotunda rostogolind-o intre palme. La final, tavalim fiecare crocheta prin faina cat sa o acoperim integral (per total am consumat cam trei linguri cu varf). Turnam ulei intr-o cratita, ne asiguram ca este bine incins si apoi prajim crochetele de peste pana cand capata o culoare aurie (le miscam din cand in cand, pentru a se praji uniform pe toate partile).
crochete de peste cu cartofi (una rupta pentru a se vedea interiorul)
Spor la gatit si va recomand sa frunzariti cartea de bucate!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

4 comentarii:

  1. Buna ziua. Pot folosi pătrunjel in loc de mărar ? Mulțumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Crochetele de peste sunt foarte bune si cu patrunjel. Pana la urma, e doar o chestie de gusturi... important e sa ne placa noua, nu sa respectam intocmai reteta.

      Ștergere
  2. Un An Nou cu multe retete interesante!

    Olivia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La Multi Ani! Sa stii ca te astept sa incerci toate noile retete, Olivia! 😁

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)