Covridog (Cremwursti în aluat)

Covridog cremwursti in aluat la cuptor
Ingrediente reteta Covridog (Cremwursti in aluat):
  • 6 cremwursti
  • 200 ml apa
  • 300 g faina
  • 2 linguri ulei
  • o lingurita drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • un ou
  • o lingura mac
Covridog cremwursti in aluat la cuptor ingrediente
Modul de preparare a retetei:
Cam prin vara am remarcat un produs nou in patiseriile constantene. In primul rand mi-a atras atentia numele acestuia :) - covridog! Apoi am observat ca este foarte apreciat de catre cumparatori, ceea ce m-a determinat sa-l incerc si eu. Nu stiu nici originile covridogului, nici macar reteta exacta a acestuia, insa un lucru stiu sigur: covridogul este de fapt un cremwursti rulat intr-un aluat de covrig. Fata de hotdog, covridogul nu are mustar si se prepara la cuptor. Incepem prin a prepara aluatul pentru covridog. Incalzim putin apa (dar trebuie sa avem grija ca apa sa nu fie fierbinte) dupa care adaugam drojdia, zaharul si sarea. Amestecam pana cand toate ingredientele se dizolva, apoi adaugam uleiul. Dupa ce incorporam uleiul, incepem sa punem treptat faina (in ploaie). Cantitatea de faina este estimativa, de fapt folosim atata faina cata este nevoie pentru a obtine un aluat nelipicios, putin elastic si destul de tare pentru a putea fi intins. Dupa ce am framantat bine aluatul pentru covridog, il lasam la crescut intr-un loc caldut pana cand isi dubleaza volumul (aproximativ o jumatate de ora). Presaram putina faina pe blatul de lucru, mai framantam cateva secunde aluatul si apoi il intindem cu ajutorul unui sucitor. Aluatul covridogului din patiserii este foarte subtire, insa eu l-am facut mai gros pentru ca am vrut sa fie mai satios. Intindem o foaie patrata (cu latura de 40-50 cm) si taiem foaia de aluat in sase fasii cu care vom "imbraca" sase covridogi. Incepand de la un capat, infasuram in aluat fiecare cremwursti in asa fel incat sa nu ramana spatii libere (decat la capete). Formarea covridogilor se poate vedea clar si in pozele care insotesc reteta. Eu am fiert inainte cremwurstii, dar putem sari peste aceasta etapa. Din cate am vazut eu, covridogii pot fi preparati si fara a fierbe cremwurstii. Dupa ce am pregatit toti covridogii, ii asezam intr-o tava si ii mai lasam la crescut inca 10-15 minute. Batem bine oul si apoi ungem cu acesta fiecare covridog. Pana se incinge cuptorul, presaram deasupra covridogilor si semintele de mac. Lasam covridogii la cuptor in jur de 20-30 minute (la foc mediu). Deocamdata nu pot sa spun cum este covridogul dupa ce se raceste, asta pentru ca pana acum n-a apucat niciunul sa se raceasca :D
Covridog cremwursti in aluat la cuptor reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

52 de comentarii:

  1. Am facut Covridog-uri, 8 bucati si le-am dus la servici.
    Au avut un succes nebun!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am facut covridog seara si planul meu era sa pastrez macar unul pentru a doua zi, pentru a-i face o poza mai reusita in lumina naturala. Dar mi-a placut atat de mult incat am mancat si ultimul covridog, dovada fiind pozele retetei :))
    Sa incerci si cu cremwursti de pui, mie mi s-a parut perfect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pozele ( si mai ales poza finala ) sunt super la lumina care era, stai linistit :) . Reteta e de incercat :D :*

      Ștergere
    2. Hehe, intre timp am schimbat imaginile finale ale retetei :)) Dar, uitandu-ma acum cu atentie, parca tot nu sunt foarte multumit, puteau iesi mult mai bine :D

      Ștergere
  3. Astazi am schimbat pozele retetei de covridog. Am pus in sfarsit unele facute ziua, arata mult mai apetisant :)

    RăspundețiȘtergere
  4. buna, eu am facut in pufpastry sau pasta sfoglia.. nu stiu exact cum se traduce dar e aluat de placinte cu wurstel sa nu mai petreci atata timp cu facutul aluatului. pe aici se mai obisnuieste sa se amestece ketchup cu maioneza si cu astia...e super bun! katia

    RăspundețiȘtergere
  5. app arata super! felicitari! k.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc, Katia. Sunt convins ca se vor gasi multi care sa-ti urmeze sfatul :) Nu ma prea dau in vant dupa ketchup, dar parca as incerca si eu covridogul cu niste maioneza...

    RăspundețiȘtergere
  7. arata bestial! ii voi incerca si eu cu siguranta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am facut cu cabanos in loc de cremwursti si a iesit foarte bun, multumesc de reteta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc si eu pentru idee, la cat de comod sunt, la o adica poate voi folosi si eu cabanos pentru covridog in loc sa cobor sa cumpar cremwursti :D

      Ștergere
  9. buna, imi place covridogul insa nam reusit sa fac si eu....o sa incerc maine....si o sa va spun...ptr ca arata fff bn in poza...felicitari pentru toate retetele...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Claudya! Poti sa-mi zici Robert, n-are rost sa ne formalizam. Iti tin pumnii maine :)

      Ștergere
  10. eee... ce pot sa zic am facut azi covridog si au iesit foarte bine toata familia ma intrebat ca de unde iam caumparat si nu au vrut sa ma creada ca eu iam facut...sunt ff gustosi...o sa incerc si alte retete...:X

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Deci te-am convins definitiv cu reteta de covridog. Sper sa-ti impresionezi familia si cu alte retete la fel de reusite.

      Ștergere
  11. Buna, chiar acum imi notez reteta pentru zilele urmatoare.Am o intrebare.....De exemplu daca vreau sa fac portie dubla sau chiar tripla..dupa cum si termenii asa si actiunea nu? Adica 3x6 cremwursti , 3 x 200 ml apa, 3 x 300 gr. faina etc etc... nu?
    Sper sa fie ok ce am zis...
    Multumesc pentru toate retetele.De abia azi am poposit pe blogul tau si inca nu am reusit sa il parcurg pe tot...daramite sa experimentez retetele.Doar una am facut-o..si anume blatul de tort :) ..acum 10 min l-am scos din cuptor, ti-am furat reteta, multumesc:P.Maine sau poimaine am de gand sa fac reteta aceasta de covridog, sper sa imi iasa sa am ce posta pe facebook :)).Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poti sa triplezi linistita cantitatile, covridogii vor iesi la fel.
      Ti-a luat cam mult sa-mi gasesti blogul, in curand acesta implineste doi ani :P Din moment ce ai inceput cu dreptul, nu vad de ce n-ai continua in acelasi mod, asa ca like-urile par inevitabile ;) Daca-mi dai si mie un semn pe "lacratita", ti-ai asigurat un like :))

      Ștergere
    2. Buna dimineata! Nu sunt eu cea gospodina dar avand in vedere ca momentan din nefericire am prea mult timp liber...am zis sa incerc si eu cate ceva intr-ale bucatariei mai ales ca suntem si o familie numeroasa :).
      La multi ani pentru cei 2 anisori cand o sa ii implinesti....tinerei baiat :P
      Am mai dat ieri peste o gramada de bloguri ...fiecare era...specializat ca sa zic asa pe o anume "parte a bucatariei"..dar ...al tau mi se pare cel mai complex si cel mai frumusel ...ca si asezare in pagina, poze, explicatii, etc.Nu am gasit totusi info despre tine si am cautat , de ce sa nu zic ? :)) . Aaaa si am vrut sa devin membru si nu m-am descurcat ..cum sa procedez...am dat click acolo unde scrie "Inscrieti-va pe acest site"..s-a deschis o fereastra si dupa ..pauza..nu am avut din ce optiune sa aleg de acolo...eu nu am cont google...Anyway...mai sus cand ai scris despre like-uri si despre semnul de pe "lacratita" ..te refereai la pagina ta de facebook?Daca nu...scuze de interpretare..e 8:30 si te asigur ca nu e ora mea obisnuita de trezire :).In caz ca te refereai la facebook, ti-am dat de ieri like la pagina si ti-am si trimis friend request la profil :P...so...accept it :)) ( Georgiana Liliana Ionescu ma numesc <> ).
      Multumesc si de reply legat de covridog :P ..ce prompt esti :)
      Acum voi "purcede" spre bucatarie...trebuie sa ma duc sa fac crema pentru tort (azi e ziua unuia dintre nepoteii mei..face 2 anisori si ii taiem si motul ). Care crema crezi? :) Da! Ai ghicit...e una din cremele tale ...si anume cea de la "tort cu cafea si ciocolata" :P. Daca nu imi iese...am sa mor...so...wish me luck:D
      Te pup, weekend placuta :*

      Ștergere
    3. :)) Ziceam ca vei primi o gramada de like-uri dupa ce vei posta pe fb imaginea covridogului. Te-am gasit si ti-am acceptat cererea, asa ca-ti explic acolo, aici vad ca se lungeste prea mult coloana... Sper ca ti-a iesit tortul, sa nu ma apuc sa-ti scriu degeaba :D

      Ștergere
  12. Răspunsuri
    1. Bineinteles, Adina... trebuia sa fac si eu covridog, din moment ce acum toate patiseriile il fac. "Şi eu mă-nţeledzi tocmai acuma să remâi pe dinafară... Nu se putea, coniţa mea" :D Nu prea are ce cauta Caragiale pe un blog culinar, da` mi-am amintit ca s-a amuzat cineva mai demult :)

      Ștergere
  13. minunati am incercat si eu

    RăspundețiȘtergere
  14. Salut! La mine s-au crapat cremwustii. Ai idee de ce?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salutare! Probabil depinde si de cat de rezistenta e membrana folosita de fiecare producator de cremwursti... Dar nu-i nicio problema daca mai crapa, uneori mi se intampla si mie.

      Ștergere
  15. am incercat reteta dar au fost probleme ...1.nu a crescut prea mult aluatul am asteptat o gramada ,2.aluatul a fost crud in interior si prea ars la exterior ,tot asa i-am tinut o gramada pentru ca nu se faceau efectiv,3.dupa ce s-au racit ,s-au intarit destul de rau :((( ce am gresit???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca ai gresit cu nimic, banuiesc ca drojdia este de vina. Se mai intampla ca aceasta sa expire si nimeni sa nu-si mai bata capu` s-o scoata de la vanzare, am patit-o si eu iar de atunci verific mereu termenul de valabilitate. Ar mai fi posibilitatea ca tu sa fi oparit drojdia, caz in care aceasta aceasta isi cam pierde proprietatile (cu asta cred ca am lamurit punctele 1 si 2).
      In ceea ce priveste intarirea aluatului covridogului, acesta s-ar fi intarit oricum dupa ce s-ar fi racit. Nu foarte rau, insa a doua zi aluatul am observat ca este destul de tare (cu cat este mai subtire, cu atat se va intari mai mult).

      Ștergere
    2. asa si nu am inteles la ce temperatura se pun????

      Ștergere
    3. Pai in reteta covridogului am scris ca se pun la foc mediu... Daca vrei temperatura exacta, focul asta mediu ar trebui sa fie undeva intre 170 si 180 grade C - la cuptorul meu folosesc fix 175 grade C.

      Ștergere
  16. am descoperit acest site de care sunt foarte incantata si drept urmare l-am recomandat tuturor prietenelor mele.Am gatit cu placere cateva retete,un adevarat deliciu. De ziua fiului meu, am facut un tort de mere, asta ca o alta alternativa la ceea ce am cumparat de la cofetarie si am avut dreptate.A fost de un real succes.Saptamana trecuta, pentru ca se reantregea familia,(copiii mei sunt plecati la inalte scoli),am facut din nou tortul de mere.Asta a fost vineri, sambata a trebuit sa repet figura pentru ca au bisat.Draga BARBAT LA CRATITA,iti multumesc pentru ca existi. Am incercat si pulpele de pui umplute,aripioarele marinate si dovleceii cu ciuperci.Toate minunate. Sunt hotarata sa mai experimentez din retetele tale.Inca o data, multumesc din suflet. Paula.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paula, chiar nu este nevoie de multumiri. Si-ti explic si de ce spun asta. In momentul in care cineva imi multumeste pentru faptul ca exist, automat ma gandesc ca eu ar trebui sa-i multumesc in primul rand pentru faptul ca a gandit asta. Apoi ma gandesc ca ar mai trebui sa-i multumesc si pentru faptul ca si-a facut timp sa-mi scrie acest lucru. Si ca neaparat ar mai trebui sa-i multumesc pentru faptul ca mi-a catalogat retetele ca fiind "minunate"... Iar cum pentru toate aceste lucruri multumirile parca n-ar fi suficiente, ma gandesc ca m-as putea revansa doar publicand retete care sa se ridice la nivelul celor care au inspirat scrierea unui asemenea mesaj. Robert

      Ștergere
  17. Salut! Spune-mi te rog daca in locul aluatului din reteta se poate folosi aluat de foietaj...ca la triunghirile alea cu salam,cascaval si ciuperci ?multumesc anticipat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Da, il poti folosi, insa covridogul iti va iesi total diferit...

      Ștergere
  18. Buna Robert. Am incercat si eu reteta, cu mici modificari la aluat (am adaugat unt topit si o lingura de iaurt), dar am o problema la umplutura. Am incercat sa rulez cremvustii intr-o foaie de branza (care se topeste) ca sa iasa ca cei din oras, dar mi-a iesit branza afara din aluat dupa ce s-a topit. E drept ca nu am facut aluatul prea gros pentru ca vreau mai multa umplutura. Ai vreo idee cum as putea rectifica aluatul sa nu se rupa cand creste? Poat ceva mai elastic? Am observat ca aluaturile asemanatoare cu painea cresc prea tare la cuptor si ajung ba sa se rupa, ba sa se transforme intr-un bulgare de paine, ba uneori daca incerci pateuri, se desprinde aluatul acolo unde l-ai sigilat (ca sa nu iasa umplutura) cu toate ca am folosit forme speciale sau furculita.

    RăspundețiȘtergere
  19. am aflat care fu' buba. am intins aluatul prea subtire si mi-a iesit branza. apropo am incercat o variatie:
    in loc de crenvusti am pus o bucata de piept de pui fiert cu cate doua bucari de cascaval (deasupra si dedesubt), invelite intr-o felie de bacon si apoi invelite in aluat. se vede ca n-am de lucru :)

    RăspundețiȘtergere
  20. aaa da, inca ceva, sa nu mi se rupa, ca aluatul meu e cam fraged, am uns tigaia cu unt si faina. perfect!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Ce bine-ar fi daca ne-am descurca toti in bucatarie la fel de bine ca tine :) Nici n-am apucat sa citesc intrebarea din primul comentariu, ca tu ai si gasit solutia...
      Ma gandesc ca poate-mi dai si mie de lucru cu ideea ta de "covridog" din piept de pui, cascaval si bacon :) Nu e nevoie sa le "legi" cumva, chiar stau fara probleme?

      Ștergere
    2. cat pe ce sa uit... am inchis aluatul la capete

      Ștergere
  21. baconul e lipicios, ca toate carnurile, dar trebuie sa fie feliile lungi si subtiri (taiate in magazin la aparatul ala care taie salamurile). cand il infasori roata pe langa pieptul de pui si cascaval, il suprapui putin si nu se mai desface nici sa-i dai palme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum am inteles mai bine... daca inchizi aluatul la capete, nici cascavalul nu mai poate curge in caz ca se topeste.

      Ștergere
  22. E foarte bun si cu cabanos si pe deasupra cu susan.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aisa este, ba chiar covridogul cred ca este chiar si mai gustos cu cabanos decat cu cremwursti.

      Ștergere
  23. Mie tocmai mi-au "explodat" cremwurstii in aluat
    :)) Par buni si asa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Lavinia, e ceva normal sa mai explodeze cremwurstii in timpul coacerii, noroc cu aluatul care nu-i lasa se se imprastie prin tot cuptorul :D Probabil conteaza tipul membranei folosite, aceasta difera de la un producator la altul...

      Ștergere
  24. Foarte delicios!Una dintre cele mai bune retete,felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Deci te pricepi si la framantat aluaturi, altfel nu te apucai sa faci tocmai covridog :)

      Ștergere
  25. Multumesc mult pt reteta!!! Au iesit superb!!

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna, urati-mi noroc...azi o sa fac si eu reteta asta,ca sa am pe maine la servici. Trebuie sa spun ca trisez putin,am aluat de chifle gata cumparat. Sper sa iasa...nu sunt un as in ale bucatariei. O sa va zis si cum au iesit.. :) Loona

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Eu as ura mai degraba "servici usor", cu covridogul practic se merge la sigur folosind acel aluat cumparat :) Daca iti faci curaj sa faci si aluatul acasa, promit ca iti voi tine pumnii! :D

      Ștergere
  27. Buna seara!Ce ziceti de niste branza topita felii sa invelim inainte de a rula aluatul?Credeti ca vor iesi buni,covridogii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara! Acum, totul tine de gusturile fiecaruia... mie unu` cred ca mi s-ar parea buni covridogii inveliti astfel. Poate ar trebui sa incerc si sa ma conving :)

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)