Cornuleţe cu rahat

Cornulete cu rahat reteta
Ingrediente reteta Cornulete cu rahat:
  • 300g rahat
  • circa 700-800g faina
  • 200g untura (unt sau margarina)
  • 200ml lapte
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100g zahar pudra (optional)
Cornulete cu rahat ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Cornuletele cu rahat preparate dupa aceasta reteta vor iesi destul de tari pentru gusturile unora, insa reteta clasica de cornulete fragede pe baza de bors si untura ar trebui sa fie pe gustul tuturor (reteta aici). Untura poate fi inlocuita cu unt sau margarina, insa nu trebuie sa fii vreun mare specialist in bucatarie pentru a sti ca cele mai bune cornulete cu rahat sunt cele facute cu untura. Incalzim putin 200ml de lapte si il turnam peste cele 200g de untura (este nevoie sa incalzim laptele pentru a putea "desface" untura). Amestecam foarte bine untura cu laptele si ne oprim doar atunci cand acestea se transforma intr-o compozitie fluida. Stingem o lingurita de bicarbonat de sodiu cu cateva picaturi de zeama de lamaie (sau otet) si il adaugam in compozitia de cornulete. Incepem sa punem 700g de faina, presarand-o treptat si framantam aluatul de cornulete pana atunci cand obtinem un aluat tare care sa poate fi intins (cel mai probabil va trebui sa mai adaugam circa 50-100g de faina). Lasam aluatul de cornulete sa se "odihneasca" timp de cateva minute, iar intre timp taiem 300g de rahat in bucatele/ fasii de grosimea dorita. Mie imi plac cornuletele cu mai putin rahat, asa ca am taiat rahatul in fasii destul de subtiri. Impartim aluatul de cornulete in doua bucati (singurul motiv pentru care facem aceasta impartire este pentru a ne fi mai usor sa lucram cu aluatul). Tapetam din abundenta blatul de lucru cu faina si, cu ajutorul unui sucitor, intindem pe rand intr-o foaie subtire amandoua bucatile de aluat de cornulete. Taiem foaia de aluat in suvite de aproximativ zece centimetri, iar din aceste suvite decupam triunghiuri ascutite (asa cum se observa in imaginile retetei - apropo, imaginile acelea mici din timpul prepararii se pot mari dandu-le click). Pentru a forma cornuletele, asezam cate o mica bucatica de rahat la baza triunghiului si apoi rulam aluatul de la baza catre varf. Asezam toate cornuletele cu rahat in tava, incingem bine cuptorul si introducem tava in cuptor. Le lasam la foc mediu (175-180 grade C) timp de circa 20-30 minute, iar dupa ce le scoatem de la cuptor, tavalim cornuletele cu rahat prin zahar pudra (cat inca sunt calde). La inceput, cornuletele vor fi destul de tari, insa se vor mai fragezi in timp.
Cornulete cu rahat reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de prajituri!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

41 de comentarii:

  1. chiar ma intrebam unde ai disparut:D toma acu cand vine Pastele

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) M-am intors la timp cu niste cornulete :D

    RăspundețiȘtergere
  3. super retetele:) pacat ca nu am cuptor la facultate:((, o sa fac si eu cornulete cand ma duc acasa:D si as vrea sa stiu cate tavi ies din aceasta compozitie?

    ms, o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca nimeni nu s-ar supara daca ai dori sa-i folosesti cuptorul pentru a prepara aceste cornulete ;) Din compozitia de mai sus ies cam doua tavi de cuptor.

    RăspundețiȘtergere
  5. caut un apartament ceva ca sa mai fac cate o prajiturica, dar chiriile astea...of scumpe tare:P

    eheee ma duc eu acasa o saptamana numai in bucatarie stau(am mai vazut niste retete misto la tine si trebuie sa le incerc)

    imi plac foarte mult prajiturile facute acasa de aceea to rog sa mai faci si sa mai postezi pt ca eu ma abonez la tine:D

    o seara frumoasa,
    Andreea

    RăspundețiȘtergere
  6. Andreea, eu am de gand sa tot fac prajituri, mai ales ca in curand se termina vara si nu mai pierd timpul pe plaja - asa ca problema e daca poti tu tine pasul cu mine :D Pentru ca deja am postat o gramada de retete ;)
    Daca esti dispusa sa petreci atata timp in bucatarie, atunci cred ca ar fi suficient sa lasi lumea sa afle asta ;) Sigur vei gasi pe cineva cu care sa imparti chiria, ba poate chiar sa n-o platesti deloc :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai, cornuletele mele! Nu stii cum ma doare! Am pus dulceata..."ptr. ca aici nu avem rahat"...si s-a scurs in tava toata. Ai vreo idee ptr. data viitoare?

    Multumesc!
    B

    RăspundețiȘtergere
  8. Probabil s-a ars dulceata, imi inchipui ca te-ai chinuit putin sa speli si tava. Data viitoare ai putea pune in cornulete un miez de nuca. Cred ca ar merge si un gem mai gros, dar trebuie pus foarte putin, pentru ca suvita de aluat sa-l tina "ostatic" :)

    RăspundețiȘtergere
  9. In tava am pus hartie de cuptor, am aruncat-o si gata! Problema a fost dulceata! Am sa incerc cu dulceata de fructe intregi, poate asa si cum spui tu cu nuci...te tin la curent cu "stirile"

    Merci!
    B

    RăspundețiȘtergere
  10. Ieri am facut aceste cornulete, mi-au iesit foarte tari, nu chiar ca betonul, am respectat reteta dar in loc de untura am pus margarina Delma; cum eu sunt o old woman si am putini dinti originari....:( Felicitari pentru multitudinea de retete, voi incerca si multe altele !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Lia! Untura fragezeste putin cornuletele, data viitoare iti recomand sa n-o mai inlocuiesti cu margarina. Iar daca te poti abtine, incearca sa pastrezi cornuletele cateva zile inainte de a le manca, vei observa ca nu vor fi atat de tari.

      Ștergere
  11. am facut cornulete dupa reteta ta de mai sus...din nefericire sant cele mai jalnice cornulete pe care le-am facut vreodata!!! ceva lipseste din reteta ta...:(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu te pot contrazice pentru ca gusturile nu se discuta... Pot doar sa-ti spun ca nu lipseste nimic reteta mea. In cazul in care te asteptai cumva sa obtii niste cornulete sfaramicioase, atunci probabil ar fi trebuit sa incerci alta reteta - cea cu bors.

      Ștergere
    2. Ai raspuns BINE !!!

      Ștergere
  12. Am făcut şi eu în week-end aceste cornuleţe, au ieşit foarte bune, numai că făină nu cred că a intrat mai mult de 700-750 gr, în nici un caz un kg. Nu ştiu de ce, ceea ce contează e că s-au terminat foarte repede .... spre marea mea disperare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Era mai grav daca ti se cerea sa mai faci o portie... Ai dreptate, cam 3/4 kg de faina ar fi suficient.

      Ștergere
  13. cam cate cornulete ies , dupa aceste ingrediente ?:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vad ca intrebarea a mai fost pusa, insa raspunsul meu a fost dat in tavi, nu in bucati :) Ies cam 150-160 cornulete, asta daca tai foaia asa cum am taiat-o eu (adica in suvite de vreo 10 cm). Iti poti face o idee si din imaginile retetei.

      Ștergere
  14. as vrea sa stiu cate bucati ies la aceasta doza?

    RăspundețiȘtergere
  15. eu in loc de lapte folosesc borș si ies super fragede.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, borsul fragezeste cornuletele. Ale mele nu ies deloc fragede, chiar am specificat asta la sfarsitul retetei :)

      Ștergere
  16. Eu acum am terminat de facut cornuletele -(pentru prima data), am folosit margarina in locul unturii, am facut portie dubla pentru ca imi plac foarte mult...din cate se pare au iesit foarte bune, o sa se termine rapid! Multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Ana-Maria! Si eu care ma gandeam ca poate unii se vor plange de faptul ca ies prea multe cornultete din ingredientele acestei retete... :)

      Ștergere
  17. Mi-au iesit cornuletele superbe.Nu am mai mancat cornulete facute in casa de mai bine de 10 ani de cand am plecat din tara.Multumesc,multumesc ptr tot ceea ce faci.L.A.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pentru ce, ma bucur ca ti-au placut cornuletele. Pe blog vei gasi si alte retete care sa-ti aduca aminte de casa...

      Ștergere
  18. Am facut cornuletele acum, cu untura si bors (in loc de lapte). Din cantitatile din reteta mi-au iesit 75 de cornulete fragede si bune. E adevarat ca mi-ar fi placut sa fi iesit putin mai tari, asa s-ar fi apropiat de ce stiu eu din copilarie. Dar sotul meu a luat lapte de 0.1%, si nu l-am putut utiliza. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai facut cornulete mai mari sau n-ai intins aluatul atat de subtire precum l-am intins eu? Pentru ca diferenta mi se pare enorma :) Cred ca ar fi mers facute cornuletele chiar si cu acel lapte slab, insa atunci s-ar fi putut sa gasesti cornuletele ca fiind putin cam tari.

      Ștergere
  19. io am amestecat gem cu nuci super bune

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu suna rau deloc, sunt convins ca au iesit bune cornuletele tale...

      Ștergere
  20. cum se poate foloi in loc de lapte bors? despre ce bors este vorba? nu ies acre daca folosim bors?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se poate folosi fara probleme borsul in locul laptelui si garantat cornuletele nu vor iesi deloc acre. Este vorba de borsul preparat din tarate.

      Ștergere
  21. foarte buna reteta si foarte rapida ,au iesit nemaipomenit de bune cornuletele eu le am umplut cu ciocolata facuta de mine si au iesit super bune ! multumim ptr reteta!

    RăspundețiȘtergere
  22. Cu placere, merci si eu pentru ideea cu ciocolata. N-am incercat niciodata cornuletele cu ciocolata, ma asteptam ca aceasta sa se topeasca si sa curga din majoritatea cornuletelor. Daca tot iti place sa gatesti (banuiesc ca-ti place, din moment ce ai facut si ciocolata de casa) si mai vrei sa incerci si alte retete de cornulete, iti recomand si cornuletele fragede cu nuca (sunt total diferite de cornuletele cu rahat) - uite link catre RETETA.

    RăspundețiȘtergere
  23. Nu pot sa pun amoniu in loc de bicarbonat, ca la foi, pt fragezire?
    Iar untura o pot inlocui cu ulei?
    Pai dc ies 150 cornulete numai din aceste ingrediente, fara sa mai pun jumatate in plus :))), atunci reteta e pt mine :)))).

    RăspundețiȘtergere
  24. Nu stiu ce sa zic... n-am incercat, insa primul meu gand e ca nici n-as incerca. Daca vrei sa-ti iasa cornuletele mai fragede, atunci trebuie folosit bors. In locul unturii poti folosi ulei, unt sau margarina, insa cele mai bune cornulete cu rahat ies doar cu untura.
    Ma faci sa ma gandesc serios sa redimensionez cantitatile viitoarelor mele retete :))) Vazand cum le prepari tu, deja am impresia ca folosesc prea putine ingrediente pentru nevoile oamenilor normali :)

    RăspundețiȘtergere
  25. Bun, fara amoniu.
    Nu, nu, ca oameni normali suntem si noi, numai ca deocamdata suntem mai multi, altfel as fi facut jumatate de reteta ca sa-mi iasa 75 cornulete.

    RăspundețiȘtergere
  26. Mi-au iesit fragede inca de la inceput, nu a fost nevoie sa astept pe a doua zi, ff bune. Numai ca mi-au iesit 100 de cornulete, nu 150 :) si chiar n-aveam cum sa intind foaia si mai mult pt ca m-as fi uitat prin cornulete de subtiri ce ar fi fost :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am uitat si eu acum pe imaginile retetei, am recitit raspunsurile mele la intrebarile din comentarii si parca tind sa-ti dau dreptate - am impartit aluatul cornuletelor in doua bucati si le-am copt in doua tavi, deci ar trebui sa iasa in jur de 100 cornulete. Nu stiu cum am ajuns la 150... :) probabil m-am gandit la trei bucati (foi). Ar trebui sa refac reteta si sa le numar, insa acum ma gandesc sa fac o alta reteta de cornulete: unele foarte fragede, cu bors. Si sa le umplu cu gem in loc de rahat.

      Ștergere
    2. Da, intr-o tava intra 50 de cornulete. Abia astept si reteta cu bors. Si acestea mi-au placut mult, bune si dupa 2 zile.

      Ștergere
  27. foarte bune aceste cornulete,mama mi le pregatea mereu in copilarie....felicitari!

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)