- pentru sirop:
- 500 ml apa
- 200 g zahar
- 2 pliculete cappuccino
- 1/2 sticluta esenta de rom
- pentru crema:
- 2 galbenusuri
- 150 g zahar pudra
- un pachet si jumatate margarina sau unt
- 50 g cacao
- 1/2 sticluta esenta de rom
- pentru blat:
- 6 oua
- 200 g zahar
- 100 ml apa
- 50 g cacao
- 200 g faina
- un pliculet praf de copt
- pentru glazura:
- o tableta ciocolata
- 1/2 pachet margarina sau unt
Despre amandine n-ar fi prea multe de spus, acestea se gasesc in mai toate cofetariile si cu totii le cunoastem inca din copilarie. Indiferent de unde le-am cumpara, gustul acestora nu difera foarte mult, insa eu consider ca doar acasa ne putem prepara cele mai bune amandine. Asta deoarece, daca tot ne apucam de ele, in mod normal noi nu ar trebui sa facem niciun rabat atunci cand e vorba de calitatea ingredientelor. As putea spune ca amandinele nici nu sunt foarte greu de facut, este nevoie de un blat, o crema, un sirop si o glazura - stiu, la prima vedere pot parea cam multe, dar se prepara relativ repede. Am inceput prin a prepara siropul amandinelor. Punem 200 g zahar intr-o cratita, turnam o mica parte din jumatatea de litru de apa pregatita si apoi le punem la foc. Atunci cand zaharul s-a topit, adaugam si restul de apa si lasam la fiert circa 10-15 minute. Dupa aceea punem cele doua plicuri de cappuccino si lasam siropul amandinelor sa mai dea intr-un clocot. Apoi oprim focul, adaugam esenta de rom si lasam siropul la racit. Pentru reteta de amandine, ideal ar fi sa folosim un cappuccino cu aroma de rom. Urmeaza acum prepararea cremei amandinelor. Punem intr-un vas un pachet si jumatate de margarina sau unt taiat cubulete, cele doua galbenusuri, 50 g cacao si 150 g zahar pudra. Este necesar ca margarina sa fie la temperatura camerei, deci trebuie sa avem in vedere scoaterea acesteia din timp de la frigider. Personal am folosit margarina amestecata cu unt, dar cea mai buna crema de amandine se obtine numai cu unt. Mixam foarte bine ingredientele pana cand acestea se omogenizeaza. La sfarsit, turnam in crema pentru amandine o jumatate de sticluta cu esenta de rom. Incepem prepararea blatului amandinelor prin a separa albusurile celor sase oua de galbenusuri. Amestecam galbenusurile cu 200 g de zahar si 100 ml apa si apoi mixam ingredientele pana cand se topeste zaharul. Batem spuma albusurile si turnam peste acestea compozitia de galbenusuri, dupa care adaugam treptat 200 g faina amestecata cu 50 g cacao si un pliculet praf de copt. Pentru a ne ramane albusurile pufoase, amestecam cu grija compozitia blatului de amandine, amestecand de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt si incingem bine cuptorul. Introducem tava si coacem blatul pentru amandine la foc mediu (150 grade C) circa 45 minute (insa cel mai sigur este sa il incercam cu o scobitoare, aceasta trebuind sa fie uscata atunci cand o scoatem din blat). Taiem blatul amandinelor numai dupa ce acesta s-a racit. Pentru ca am folosit o tava destul de mare (o tava de 30x40cm), blatul de amandina nu a iesit destul de inalt pentru a-l taia in doua pe inaltime/grosime, asa ca l-am taiat pe latime - astfel fiind si mult mai usor de taiat. Ne-a mai ramas de facut doar asamblarea amandinelor. Insiropam bine cele doua blaturi si apoi intindem crema peste unul dintre ele. Este obligatoriu ca atat blatul, cat si siropul, sa fie reci - pentru a nu se strica crema (aceasta se topeste, datorita margarinei sau untului din compozitie). Exista posibilitatea ca cel de-al doilea blat sa se rupa atunci cand il ridicam si-l asezam peste crema, deci fie ne miscam repede (atunci cand intindem crema si cand il manipulam, pentru a nu-i lasa timp sa se inmoaie foarte tare), fie il insiropam dupa ce l-am asezat peste crema. Portionam amandina in patrate (sau ce alte forme dorim) pe care apoi le glazuram. Pentru glazura amandinelor, topim la bain-marie o ciocolata (amaruie sau cu lapte, in functie de preferinte) rupta in bucatele cu jumatate de pachet de unt sau margarina si turnam glazura calda peste amandine. Inainte de a fi servite, amandinele se tin macar cateva ore la frigider.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de prajituri!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
As manca si in somn!!!!Arata minunat!!!
RăspundețiȘtergereAcum chiar ca te obraznicesti:)))....nu rezist la ciocolata!!!Arata fantastic....ma obligi sa fac si reteta asta:))
RăspundețiȘtergere:)) Anda, te oblig sa faci amandine! Dar nu sunt atat de obraznic incat sa te oblig sa le si mananci :P
RăspundețiȘtergere:))Fireste ca fac sambata;-)....daca spun ca nu mananc....ma poti crede?:)))))
RăspundețiȘtergereAnda fale tu ca de mancat nu e o problema ...te ajut cu mare placere ca eu sunt fata saritoare....hahaha
Ștergere:))) Normal, eu sunt un tip credul...
RăspundețiȘtergereei eu am vazut postul la tine ieri de dimi si salivam :))) si am avut norocul sa mananc una pe seara :P
RăspundețiȘtergereSe zice ca norocul si-l face omul cu mana lui :)) Dar eu banuiesc ca n-ai facut cu mana ta amandina aia :P
RăspundețiȘtergereAm facut amandinele.....sunt o minunatie!!!!
RăspundețiȘtergerearata minunat si nu mi se pare greu de facut , dar sper ca voi reusi ..:P am descoperit azi blogul d_voastra si am ramas uimita ce retete simple si cu efect aveti si nu ma indoiesc de gustul lor minunat ! va pup si numai reusite ! ada
RăspundețiȘtergereWow ce bine arata!Vreau si eu una :)sint favoritele mele.
RăspundețiȘtergereAnda, multumesc pentru confirmare! :D Sper sa incerci cu acelasi succes si alte retete de pe blog.
RăspundețiȘtergereAda, poti sa ma pupi doar daca renunti sa ma mai domnesti atat ;) Ar trebui sa te urechez putin pentru ca ti-a luat atata timp sa-mi descoperi blogul :P Scapi doar pentru ca si mie mi-a luat o luna sa-ti raspund :)
Am vazut ca si in "Paradis" sunt destule prejituri care rivalizeaza cu amandinele mele ;) Plusez cu doua amandine, pentru a-mi fi iertata intarzierea :D
Felicitari! arata minunat! dar stii ce nu ma convinge? crema cu oua crude....adica nu se pune pe foc?!? atunci trebuie mancata in maxim 24 de ore, corect :)?
RăspundețiȘtergereMultumesc, Lulu! Daca tii amandinele la frigider, te asigur ca le poti pastra cateva zile fara probleme. Eu le-am tinut chiar si o saptamana. Insa, daca nu te pot convinge, poti renunta la cele doua galbenusuri. Ouale din crema pentru amandine nu sunt absolut necesare, iar gustul amandinelor nu se va schimba radical.
RăspundețiȘtergere:) O sa le incerc acum de craciun(fara oua bineinteles) si te anunt:) Multumesc pt. raspuns!
RăspundețiȘtergereCu placere, nu-mi ramane decat se sper ca rezultatul va fi satisfacator :D
RăspundețiȘtergerehello! Am facut amandinele de craciun si pana la urma am pus si oua in crema, mi-a zis mama ca nu o sa mor de la atata lucru:), doar ca am amestecat cam putin in crema si se simteau granulele de zahar in ea(nu aveam pudra), in orice caz am fost foarte laudata :D
RăspundețiȘtergereHi! Sa nu ne impiedicam acum de mici amanunte... Important e ca ai fost laudata pentru amandine, nu? :) Si, mai ales, ca ai supravietuit oualor crude :P
RăspundețiȘtergereAm facut azi reteta de fursecuri cu stafide, am dublat cantitatile, deci au iesit 4 tavi !
RăspundețiȘtergereCu toate astea, cred ca au ramas doar 4 fursecuri ! ( si n-am avut musafiri la masa, doar familia !!!) Cu toate ca nu au semanat ca si consistenta cu cele din cofetarie, au iesit f.bune, fapt care m-a dus la cautarea altor dulciuri pe acest site, iar urmatoarea reteta care ma tenteaza sunt aceste amandine. Sigur le fac sambata viitoare si sunt sigura ca vor iesi bine. Mi-a placut numele bloggului, m-am gandit ca un barbat obisnuit ( nu un bucatar de profesie) la cratita, ar alege sa pregateasca ceva simplu, rapid si fara mari pretentii de sofisticari, si asa si sunt retetele.Felicitari pt.autor !
Multumesc! Iti doresc ca amandinele sa iasa la fel ca cele din cofetarie, la fel cum ar fi trebuit sa iasa si fursecurile. Mie asa imi ies - doar ca atunci cand sunt proaspete, sunt putin mai moi, insa odata cu trecerea timpului isi schimba putin consistenta. Dar poate maine cele patru ramase ti se vor parea exact asa cum sunt cele din cofetarie.
RăspundețiȘtergereN-am avut cum sa verific daca s-au intarit a doua zi, pt.ca au disparut si ultimele 4 in aceiasi seara, asa moi si pufoase cum erau !! :)
ȘtergereN-am apucat nici sa incerc amandinele, poate in week-end-ul acesta, in schimb m-am inspirat din titluri, cand am fost in pana de idei si nu mai stiam ce sa gatesc (chestie care mi se intampla des, mai ales iarna !
Deci singura problema e timpul, acesta e de vina pentru toate: si pentru ca nu se intaresc fursecurile, dar si pentru ca nu-ti permite sa faci amandinele :)
ȘtergereMultumim mult pentru reteta! Eu am si incercat sa o fac dar am avut mici probleme la cantitatea de unt dar tot s-a mancat ;) Ai putea te rog sa scri gramajul? Ar fi de mai mare ajutor intrucat pachetele de unt sint diferite ca marime in afara Romaniei.
RăspundețiȘtergereMersi inca odata!
Esti de mare ajutor pentru foarte multe persoane!
Cu placere, Roxana! Un pachet de unt are 200 g, nu m-am gandit ca ar fi important sa scriu si gramajul. Acum se pare ca am reusit sa-ti fiu cu adevarat de ajutor :), sper ca urmatoarele amandine sa-ti iasa mult mai bune.
Ștergerece bine arata cu siguranta o sa ii fac si eu mamei si tortul padurea neagrao sa il fac soramii vineri de ziua ei multumesc mult eram intr-o mare dilema:-*:-*:-*
RăspundețiȘtergereDeci pe langa amandine, ti-ai programat si o a doua reteta :) Spor la "prajiturit" si petrecere frumoasa vineri!
Ștergerems ms:*:*:*imi poti da idiul tau de mess sa imi mai dai niste sfaturi din cand in cand ca vreau sa ma apuc sa invat sa gatesc
Ștergerek mama mereu imi spune k o sa marit si nu stiu sa fac mancare:-)))
Si daca nu stii sa gatesti, nu se stie daca vei reusi sa te mariti. Sau te vei multumi cu un tip pitic, gras, chel si sarac :)) De ceva vreme nu prea mai stau pe mess, insa ma gasesti mult mai des pe fb ;)
Ștergerehei am abia 19 ani am toata viatsa inainte sa invat sa gatesc :)):)):)) oricum retetele tale imi sunt de folos
RăspundețiȘtergereMulti inainte! Deci mai ai ceva sanse :)) Eu inca te astept pe fb, nu cred ca am primit vreun semn de la tine...
ȘtergereArata super si cred ca sunt foarte bune.Totusi mi-ar placea acea glazura pe care o au amandinele, nu stiu ce este, un fel de serbet, acea glazura le facea deosebite fatza de o prajitura normala ciocolatoasa.Oricum sunt minunate.Iar pentru cele care au oroare de oua crude sa stiti ca eu pun galbenusurile cu zaharul pe baie de abur pana se topeste zaharul, las sa se raceasca si apoi urmez pasii mai departe...scapati de stres :)))
RăspundețiȘtergereSi mie imi place glazura aceea a amandinelor, insa deocamdata n-am reusit s-o reproduc, asa ca deocamdata m-am multumit cu glazura asta ciocolatoasa :) Iti multumesc eu in numele celor care nu suporta ouale crude, sunt convins ca sfatul tau va fi foarte util ;)
ȘtergereAm facut ieri amandinele.sunt cel putin extraordinare,iar iubitul mi a spus ca este cel mai dulce dulce pe care l a mancat pana acum.o sa incerc si altele.Felicitari pt site!!Adelina
RăspundețiȘtergereMultumesc, Adelina! Daca iubitul tau stie sa recunoasca imediat o amandina perfecta, atunci inseamna ca stie sa te aprecieze si pe tine asa cum meriti, deci americanii ar zice: "he`s a keeper!" :) Pe masura ce le prepari, poate-ti faci timp si-mi spui cum ti s-au parut si celelalte retete incercate.
Ștergerebuna! am 13 ani si am facut singura prajitura pentru ziua mamei mele...am facuto ca la carte si parinti ..bunici..nasii..matusa si unchiul meu m-au felicitat ..am facut 2 tavii si in 2 zile sau mancat toate ..toata lumea spunea ca mint sau ca nui iau in serios cand am spus ka eu am facuto...Multumesc pt. acceasta reteta minunata!!
RăspundețiȘtergereBuna! Vrei sa spui ca ai facut-o ca la blog, nu ca la carte :)) Te felicit si eu pentru amandinele reusite la 13 ani (multi inainte!) si te astept sa-i uimesti pe toti si cu alte retete de pe blog. La multi ani mamei tale!
Ștergeretine-o tot asa
ȘtergereCorect s-ar fi scris ''facut-o'', ''nu-i iau'', nu-i asa?
ȘtergereFelicitari insa pentru reusita!
Da, are cam multe greseli de ortografie , ar face bine sa mai puna mana si pe carte, nu doar pe tavi si oale !!!
ȘtergereLe-am incercat si au iesit super bune, numai ca nu sunt la fel de aspectoase ca ale tale, glazura mea nu arata asa de frumos scursa. Oricum crema amandinelor facuta dupa aceasta reteta e cea mai buna crema mancata vreodata "niam niam niam" :P
RăspundețiȘtergereAndreea, sa stii ca nici mie nu mi-a iesit din prima aspectul asta al glazurii amandinelor :) Daca te uiti cu atentie la imaginile retetei, vei observa ca prima glazura mi-a curs (a fost prea subtire/fierbinte)...
Ștergerebuna la toata lumea.as vrea sa incerc reteta dar imi e frica cu crema.nu ramane oare prea tare crema cand se intareste untul??am incercat de sarbatori o crema facuta la fel fara baie de abur dar la cateva ore s-a intarit fff tare.la cat de bun e blatul insiropat si crema ear beton.azi am sa incerc placinte poalen brau poate am mai mult succes.mersi
RăspundețiȘtergereBuna! Crema amandinelor se intareste la frigider, insa daca te deranjeaza poti rezolva foarte usor problema: scoti amandina din frigider cu zece minute inainte de a o servi :)
ȘtergereCum alea n-aveau nicio legatura cu frigiderul, sper ca ai repurtat succesul sperat cu poalele-n brau :D
Ce inseamna cateva ore la frigider? Doua ore ajung? nu cred ca rezist mai mult :)
RăspundețiȘtergere:) Delia, daca pofta-i mare, nu e nevoie sa tii deloc amandinele la frigider. Mi se pare chiar indicat sa gustam o amandina inainte, doar trebuie sa ne convingem ca ne-au iesit bine :D Doua ore ar trebui sa fie suficiente, insa asta depinde si de temperatura la care ti-ai setat frigiderul...
ȘtergereSalut stiu ca e tarziu dar a iesit minunat multumesc pentru reteta !!!!!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereSalut, oricat de tarziu ar veni, multumirile sunt binevenite :) Deci "cu placere" si te astept sa revii cat mai des pe blog!
ȘtergereRobert, pt sf Marie am facut minunatele amandine. Multumesc de reteta, mi-a adus aminte de vremuri de mult apuse , cand prin cofetarii gaseai doar cateva sortimente de prajituri, printre care si Amandinele.Sper ca nu te superi, eu le-am pus un mot si le-am inzorzonat si cu niste siraguri din cioc alba, ca de alt fel mi se pareau ca niste babute...Tu cochetezi cu fete tinerele, asa ca te superi ori nu, schimba pozele, vrem sa vedem numai retete bune si aspectoase in acelasi timp. Am pretentii mari si la ornat, desi te mai scuzi si tu. Sper sa nu te superi, stiu ca esti un scumpic si dulce precum Amandina....Erika
RăspundețiȘtergereErika, de suparat n-am cum sa ma supar, cu atat mai mult cu cat imi zici ca sunt un scumpic si dulce precum Amandina :) Ca barbat, recunosc ca nu prea ma simt atras de zorzoane si nici nu-mi bat capul prea mult cu ornatul prajiturilor, insa voi incerca sa ma straduiesc mai mult.
ȘtergereIntelepciunea este o calitate de necontestat, care, cu siguranta se adauga si altora pe care le ai, asa incat nu-mi ramane decat sa-ti felicit parintii care te-au educat, implicit pe tine. Multumesc pt retete, sinceritatea expunerii lor, criticelor mai mult sau mai putin fondate, laudelor binevenite sau lingusitoare, provocarilor rautaceoase samd. Ai un blog interesant, reusit si poate de aceea starnesti invidia unor persoane, ceea ce m-a determinat sa fiu un pic rautacioasa cu poza Amandinelor. Felicitari si sa fii iubit si apreciat la adevarata ta valoare!Erika
RăspundețiȘtergereBuna!Felicitari pentru retete,si in special pentru minunea aceasta de amandina :X. As vrea sa-i fac sotului aceasta prajitura sub forma de tort de ziua lui,insa am o problema cu crema,nu pot pune galbenusurile crude pt ca sunt insarcinata si nu pot manca cred. Este posibil sa imi iesi si fara ele,sau le pot inlocui cu altceva? Multumesc mult !
RăspundețiȘtergereBuna, Alexandra! Poti sa faci linistita crema amandinelor si fara galbenusuri, nu se va simti prea mult lipsa lor. Sarcina usoara! Si "La multi ani!" sotului :)
ȘtergereFoarte buna prajitura ... eu am facut o amandina mai mare :d ... in forma de tort :)))) .Delicioasaaaaa.... Reteta este deja in meniul de Craciun.
RăspundețiȘtergereAha, deci acum ai facut un mic test cu tortul-amandina inainte de Craciun :)))
Ștergerefelicitari!!!nu credeam ca imi va iesi dar a iesit SUPER.o sa recomand siteul la toate prietenele si o sa incerc sa fac cat mai multe bunatati.inca o data felicitari...pt un barbat chiar esti tare;-)alexandra
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru recomandari si pentru felicitari, Alexandra! Amandinele se fac usor, nu trebuia sa-ti faci griji. Dar sa stii ca m-ai pus pe ganduri acum... pentru a avea succes in domeniul asta al blogurilor culinare, cred ca nu este suficient doar sa fiu tare pentru un barbat, ci si pentru o femeie :))) Pana la urma, cei care-mi citesc retetele sunt prea putin interesati de faptul ca sunt barbat (am aflat ca se intampla sa fie cititori care descopera titlul blogului dupa luni bune, se pare ca nu toata lumea da importanta denumirii site-ului).
ȘtergereTin sa spun ca ti-am descoperit de curand site-ul, insa am salvat deja ceva retete pe care vreau sa le fac cand voi dispune de resurse. Imi place ca retetele tale sunt simple, economice si de efect. In dupa-amiaza asta, la mine in familie a fost desfrau culinar. Amandinele au fost extrem de apreciate, au iesit minunate :D.. crema am facut-o la fel ca tine, jumatate unt, jumatate marga, dar nu a iesit prea greoaie. La blat am pus si celelalte 2 albusuri si am amestecat galbenusurile cu putin ulei inainte de a le baga in compozitie [ nu stiu exact motivul, dar asa am invatat de la mami meu in urma cu ceva vreme:)).. ], apa nu am mai pus-o, nu parea compozitia sa mai aiba nevoie, in schimb am pus niste coaja de portocala rasa. Au iesit geniale, nu ma asteptam sa-mi iasa si frumoase si gustoase:)). Ador sa fac prajituri, iar site-ul tau este o sursa de inspiratie pentru mine. Ma bucur ca te-am gasit:)). Maria :)
RăspundețiȘtergereSi eu ma bucur ca m-ai gasit, Maria! :) Site-ul meu culinar pare culpabil de un desfrau culinar, deci nu contest vinovatia :D Cred ca ar trebui sa mai vorbesc si eu cu mama despre retetle si tehnicile pe care le foloseste in bucatarie, nu auzisem pana acum de faptul ca ar fi bine sa amestec galbenusurile cu putin ulei.
ȘtergereRobert, heeeelp! Cred ca mi s-a taiat crema, ce pot face? :((
RăspundețiȘtergereHmm... probabil ar trebui s-o pui asa cum este, nu stiu daca-i mai poti face ceva cremei amandinelor (e pacat s-o arunci, gustul e acelasi, doar aspectul e compromis)... Daca s-a taiat, inseamna ca untul a avut un continut foarte mare de apa, iar daca faci o noua crema ar trebui sa nu mai folosesti acelasi sortiment de unt.
ȘtergereFantastic! Sa nu ma certi ca te-am descoperit abi acum. Amandinele arata minunat .Imi amintesc de cand eram la liceu. Desi sunt vagana am sa-mi permit acest lux. Multumesc mult.
RăspundețiȘtergereAdriana
Haha, ai o gramada de retete de recuperat, Adriana... n-are rost sa mai pierdem timpul cu cearta :D Bine, eu nefiind vegan, gramada nu este chiar atat de mare, insa imposibil sa nu te tenteze si alte retete "ne-vegane", la fel cum au reusit amandinele.
ȘtergereSalutare! Multumesc pentru reteta...pentru mine a fost cu peripetii, desi nu fac des dulciuri, s-a intamplat din motive obiective. Totusi, ar fi iesit foarte bine (pentru ca blatul a crescut si au iesit toate cum trebuia), DACA AI FI MENTIONAT CA BLATURILE SE INSIROPEAZA DUPA CE SE ADAUGA UNUL PESTE ALTUL. Stiu, poate fi banal, si la torturi asa procedez, insa acum le-am insiropat separat, ceea ce a dus la faramitarea celui de-al doilea blat cand l-am pus peste crema. Cred ca ar fi bine sa introduci detaliul asta undeva in reteta. In rest, la cat de dulce este si acum ca am vazut ce de zahar, cred ca nu mai pun in gura amandina cativa ani. Poti da in diabet lejer:)
RăspundețiȘtergereSalut! Nu m-am gandit ca blaturile insiropate ar putea duce la peripetii, altfel as fi detaliat putin momentul respectiv in reteta :) Pacat ca tie ti s-a faramitat cel de-al doilea (probabil l-ai insiropat foarte bine si nu l-ai pus chiar imediat deasupra cremei, asa ca a avut timp sa se inmoaie bine)... Chiar daca o fac mai tarziu, macar voi atrage acum atentia, sa nu li se intample si altora. Dar, peste cativa ani, atunci cand vei avea iar pofta de amandina, sa stii ca poti reduce cantitatea de zahar, nu trebuie sa respecti intocmai reteta atunci cand vine vorba de asta :)
ȘtergereMultumesc pentru toate retetele tale impartasite! Gatesc frecvent dupa ele, insa niciodata nu ti-am multumit! Azi am facut Ciorba de perisoare, Papricas si Amandine, toate ,,furate,, de la tine. Au iesit minunat!!! Cu mult drag, Nico.
RăspundețiȘtergereNico, iti multumesc si eu pentru faptul ca ai avut atat de multa incredere in retetele mele incat sa faci trei dintre ele intr-o singura zi. Nici nu-si mai au rostul multumirile, imi e suficient sa aud ca gatesti frecvent dupa retetele mele.
ȘtergereAbia acum reusesc sa-ti scriu si sa-ti multumesc pentru retetele postate, sunt foarte usor de urmat si e o placere sa citesc si comentariile. Am facut deja de doua ori amandine dupa reteta postata aici si au fost un real succes, colegii mei americani le-au savurat si au mai cerut. Sunt plecata din tara, dar incerc sa fac cunoscuta bucataria romaneasca si altora. Pana acum am incercat si alte retete ale tale, cozonac, ciorba de burta si de salata verde, si toate au iesit super.
RăspundețiȘtergereAsa ca ma alatur si eu clubului de fani si-ti multumesc pentru retete si pentru timpul investit in crearea acestui site.
Cu drag din Michigan, Alex
Alex, ma bucur ca ti-ai rupt din timp pentru a-mi scrie, sper sa ma ierti pentru lentoarea cu care am reusit sa vad mesajul. Mai sper si ca a crescut numarul retetelor incercate (cu succes, evident), ar fi pacat sa manance americanii amandine pana la saturatie. Imi si imaginez un american aflat la un picnic pe malul unuia dintre Marile Lacuri straduindu-se sa pronunte "amandina" atunci cand ajungeti la desert :)
ȘtergereAm descoperit site-ul tau de ceva timp si, fara exagerare, il accesez aproape in fiecare zi.
RăspundețiȘtergereCe-mi place cel mai mult este faptul ca, daca respecti intocmai reteta, reusita este garantata.
Te rog, da-mi un sfat! As vrea sa fac o budinca din cateva ingrediente (un carnat semiafumat, un ardei gras, 10 masline, um morcov fiert, o jumatate telina fiarta, oua, smantana, cascaval). Poate nu se potrivesc foarte tare, dar baietelului meu nu-i prea plac legumele.
Ma poti ajuta (sunt atatea variante si nu stiu ce sa aleg ca sa iasa o compozitie corespunzatoare)?
Iti multumesc!
Bianca
Daca baietelului tau ii plac, atunci chiar nu mai are nicio importanta daca se potrivesc sau nu ingredientele. Iti recomand sa folosesti reteta aceasta de BUDINCA, iar in locul spanacului sa pui carnatul maruntit, ardeiul,telina, morcovul si maslinele. Doar ca reteta ar fi fost ideala daca ai fi avut 12 masline, nu 10... :P :)))
ȘtergereIti tin pumnii, Bianca, sa speram ca va fi pe placul celui mic.
Iti multumesc pentru ajutor si pentru promptitudine!
ȘtergereVoi incerca reteta chiar azi!
Se poate face crema pentru amandine si fara galbenusuri ca sa fie de post?Multumesc
RăspundețiȘtergereDa, putem renunta la galbenusurile din crema amandinelor.
Ștergere