Ciocolată de casă

Ciocolata de casa reteta
Ingrediente reteta Ciocolata de casa:
  • 300 g lapte praf
  • 250 g zahar
  • 150 ml apa
  • 150 g unt
  • 50 g cacao
  • 2 liguri esenta
Ciocolata de casa ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Din ingredientele de mai sus am obtinut o tava de ciocolata cu dimensiunea de 30x25 cm, grosimea ciocolatei fiind de aproximativ un cm. Eu am preparat de data aceasta o ciocolata de casa simpla, dar la sfarsit putem adauga in ciocolata aproape orice ne trece prin cap: alune, arahide, stafide, biscuiti maruntiti, nuci (neaparat coapte sau prajite). De asemenea, putem folosi orice fel de esenta dorim, eu am amestecat vanilie si rom. Turnam 150 ml de apa intr-o cratita, adaugam 250 g zahar si amestecam pana cand dizolvam zaharul, apoi punem siropul obtinut la fiert si il lasam la foc mediu in jur de 5-10 minute. Consistenta siropului de zahar are un rol determinant in reteta ciocolatei de casa. Cu cat siropul obtinut este mai vascos, cu atat ciocolata se va "lega" mai bine. In cazul in care ne dorim sa obtinem o ciocolata de casa mai moale, lasam siropul mai subtire. Daca siropul incepe sa se solidifice pe marginea cratitei, atunci este un semnal clar ca acesta trebuie luat imediat de pe foc, altfel vom avea mici bomboane de zahar prin ciocolata. Atunci cand siropul de zahar ajunge la consistenta dorita, oprim focul si adaugam untul (care nu trebuie sa fie rece, deci va trebui scos din frigider cu o ora inainte de utilizare), amestecand pana ce acesta se va topi. Dupa ce s-a topit untul, adaugam si esenta in compozitia de ciocolata. Intr-un vas uscat, amestecam cat putem de bine 300 g de lapte praf cu cele 50 g de cacao si peste acest amestec adaugam apoi siropul de zahar cu unt. Amestecam energic ciocolata de casa pana cand se omogenizeaza ingredientele si dispar toate eventualele cocoloase. Punem ciocolata de casa intr-o tava sau in orice forma dorim (eu am uns tava cu putin unt, dar nu stiu daca este absolut necesara aceasta etapa), dupa care o intindem si o presam putin cu ajutorul mainii sau al unei linguri. O lasam sa se raceasca si apoi o introducem in frigider pentru cateva ore. Pentru a nu se lipi/topi, este indicat sa manipulam ciocolata de casa cu mainile ude si sa o taiem cu un cutit umezit.
Ciocolata de casa reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete cu ciocolata!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

81 de comentarii:

  1. N-am mancat de cel putin 15 ani ,ar fi cazul sa ma mobilizez,la cum arata la tine nu cred sa mai ramana pe a doua zi!!o seara linistita iti doresc!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Aziz, ar trebui totusi sa te gandesti si la glicemie :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne ce bine arata!!! :) Cred ca de vreo 5 ani n-am mai mancat.. nu ma pricep la gatit dar gasesc eu pe undeva :)

    RăspundețiȘtergere
  4. :) Daca nu reusesti sa "pacalesti" pe nimeni, ai putea chiar sa incerci sa faci ciocolata, reteta nu e deloc greu de facut.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am sa o incerc si eu ,sper sa reusesc. Multumesc pt reteta

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu placere, sper sa fii multumita de rezultat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte buna reteta , am sa mai incerc si altele.Acum o doresc si prietenele mele

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma bucur ca ti-a placut reteta de ciocolata, sper sa nu fie doar un caz izolat :) Prietenele tale sunt binevenite, sunt retete destule pentru toata lumea :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Constantin Rotaru1 noiembrie 2011 la 12:40

    MULTUMIRI Multumiri mi-a iesit o ciocolata de profesionist este excelenta cred ca o sa-mi vina rau daca nu ma mai opresc din mincat Cu respect Constantin Rotaru

    RăspundețiȘtergere
  10. :)) si eu am patit la fel, chiar ma gandeam ca data viitoare poate ar fi mai bine dac-as folosi doar un sfert din ingrediente - asa as scapa de tentatie.

    RăspundețiȘtergere
  11. simplu de facut! sigur o voi incerca

    RăspundețiȘtergere
  12. Decat sa faceti ciocolata mai bine uittativa la un fotbal cu o bere in fata

    RăspundețiȘtergere
  13. Bun sfat, dar din pacate nu sunt meciuri in fiecare zi, asa ca trebuie sa-mi umplu cu ceva timpul liber ;)

    RăspundețiȘtergere
  14. Aceasta este una din retele care-mi amintesc de copilarie ... chiar mi-era dor sa ma "infrupt" cu ciocolata de casa!!Domnule, fiti binecuvintat pentru acest site cu care ma scoateti mereu din "pana de idei" cand ma intreb: azi ce "bucataresc"?

    RăspundețiȘtergere
  15. Sper ca si pe viitor toate retetele sa se ridice la inaltimea asteptarilor, si eu ma mai inspir uneori de aici atunci cand ma intreb "ce sa gatesc azi?" :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Cel mai simplu este cel mai bun...caca-m-ash pe ea de MILKA,POIANA,FINETTI,U.E....abia ashtept sa ma bag la cratita sa execut retzeta;deja dupa ce am vazut fotografiile am imceput sa salivez si sa inghit in sec precum cainii lui pavlov

    SUNT DE ACORD CU OBSERVATIA!

    RăspundețiȘtergere
  17. MAINE FAC SI EU PTR PRIMA DATA!!!!!!!!!!!!! BUNICA MEA SI MAMA FACEAU VESNIC! ACU AM SA FAC EU SPER SA NU O FAC LATA!

    RăspundețiȘtergere
  18. :)) Ce observatie sa-ti mai fac... Poate eu, aratandu-ti pozele cu ciocolata, sunt cel care a povocat limbajul asta - cine stie ce latrau de fapt cainii lui Pavlov?!? :D Oricum, spre binele blogului meu, sper sa nu intampini absolut nicio problema :P

    Ca sa glumesc putin, dupa cum se vede in ultima fotografie mica a retetei eu am facut-o lata :) Doar pe cea "de prezentare" facut-o astfel, pentru a fi mai aspectuoasa. Redevenind serios, iti recomand sa ai mare grija atunci cand fierbi siropul, sa nu cumva sa inceapa sa se zahariseasca putin.

    RăspundețiȘtergere
  19. Evrica!!! cicolata de casa mi-a iesit de vis..familia mea a fost incantata....mi-a ramas numai o bucatica mica,mica, mica. i-am adaugat, disaronno,nuci si stafide...multumim ptr. reteta!
    si ma bucur ca nu am facut-o "lata"...

    RăspundețiȘtergere
  20. :)) Cu placere! Iti multumesc si eu pentru increderea investita in reteta mea, dar si pentru ca m-ai facut sa aflu ce e ala disaronno :D Cu toate ingredientele astea, ciocolata mea paleste in fata celei facute de tine.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ma faci sa ma inrosesc!

    Fara tine, nu aveam cum sa stiu cantitatile si ceea ce e si mai important, siropul! Idea de a adauga fructe seci a venit tot de la tine asa ca creatia mea,in mare parte e idea ta!Cum aici nu exista esenta de rom,etc. eu am ales sa pun "Disaronno". O alta alegere similara ar putea fi "Ponche Caballero".
    Va doresc un Craciun fericit, casa plina de daruri, multe bucurii, sanatate si mai ales va doresc ca spiritul Craciunului sa va lumineze aceste zile magice.
    Multumim ptr toate retetele.

    RăspundețiȘtergere
  22. esti de apreciat ... felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  23. Super reteta!Doar ce am incercat si eu si a iesit super:* Multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  24. Cu placere, Laurici! Ma bucur sa aud ca ciocolata a fost pe placul tau, sper sa incerci si alte retete de pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  25. O super BUNATATE . De mult nu am mai mancat o asa ciocolata buna . Si eu sunt moarta dupa ciocolata . Cine a facut acest site este un geniu culinar . Exact acum musc din ciocolata . Am mai facut multe retete de aici .

    RăspundețiȘtergere
  26. Cand ai pofta de o ciocolata buna ar trebui sa o incerci pe asta . O MINUNATIE . POFTA MARE , eu sigur am .

    RăspundețiȘtergere
  27. Hehehe, eu sunt cel care a facut acest site si, asa cum sunt convins ca ciocolata mea este buna, sunt la fel de convins si ca nu sunt un geniu culinar. Dar se poate oare sa ma insel eu?? :)))
    Geniu sau nu, sigur nu ma insel cand spun ca sunt fericit atunci cand citesc ca-ti plac retetele mele ;)

    RăspundețiȘtergere
  28. Cea mai buna reteta de ciocolata de casa.Pana acum am facut-o de 3 ori si de fiecare data mi-a iesit PERFECT.Multumesc pentru reteta :) Nota 10 cu felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  29. Salut,

    Pe 8 martie, se face o intalnire gasronomica cu toate natiunile care traim pe-aci "La Bisbal d'Empordà" ,satul care m-a adoptat cand eu am venit aci, acu stau in Girona. Si cum vesnic tu ma scoti din "gaura", am sa fac ciocolata de casa si fursecuri de cocos. Cred ca ti-ar placea sa stii, pe unde umbla reteta ta....

    Mersi,

    B

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca la Constanta azi a nins, macar reteta mea de ciocolata sa se bucure de timpul frumos din sudul Spaniei :) Mult succes la intalnire, sunt convins ca-i dai pe spate pe stranieros! :))

      Ștergere
  30. Buna ,am facut ciocolata dar nu sa intarit de tot.Am pus tot ce trebuie.Imi spui te rog frumos ce fel de unt ai pus si ce marca de zahar?? Multumesc Frumos !!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Din moment ce atator persoane le-a iesit ciocolata asa cum trebuie, presupun ca nu conteaza foarte mult marcile folosite. In cazul in care ai folosit unt degresat, nu stiu ce sa zic, pentru ca n-am incercat niciodata, insa ar fi mai bine sa folosesti unt normal.
      Parerea mea este ca n-ai acordat atentia cuvenita siropului de zahar. Adica l-ai facut prea subtire - incearca sa-l faci mai gros data viitoare. Asa cum am spus, in sirop sta in mare masura succesul retetei de ciocolata.

      Ștergere
  31. Multumesc pentru raspuns!!!!! Se poate sa fie siropul ,eu l-am fiert 15 minute nu stiu ce sa zic.Oricum e buuuuuuna ciocolata,am puso intre doua Foi de Napolitana.Multumesc mult si va doresc o zii buna!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Te felicit si eu pentru inventivitate, pana la urma se pare ca ai reusit sa maschezi bine faptul ca ai obtinut o ciocolata de casa prea moale :)

      Ștergere
  32. Am incercat si eu reteta si mi-a iesit super numai ca am pus cantitatile duble si le-am pus intre foi de napolitana si am mai adaugat si niste alune de padure. Multumesc pt. reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut. Alunele de padure sunt perfecte in ciocolata de casa, singurul inconvenient ar fi faptul ca sunt destul de scumpe...

      Ștergere
  33. Prea multa apa...
    Iata reteta adevarata:
    250 gr zahar tos cu 75 ml apa
    250 gr lapte praf
    50 gr cacao
    50 gr unt 80 % grasime
    50 gr alune/arahide/nuci
    50 gr stafide
    esenta de rom
    Siropul se mentine fix 10 minute de cand da in clocot.
    Untul se adauga imediat peste siropul fiert, dar nu pe flacara.
    In rest mersul retetei e ca mai sus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Daca cea de sus este "reteta adevarata", inseamna ca reteta mea de ciocolata este falsa sau mincinoasa?!?
      Am apreciat intotdeauna sfaturile si sugestiile primite de la cititori, insa nu mi se par deloc ok formulari de genul "reteta adevarata", "reteta originala". Pana la urma, cine stabileste/reglementeaza/defineste acest lucru??
      Retetele culinare nu sunt formule matematice certe si indiscutabile, acesta fiind probabil si motivul pentru care gatitul nu este considerat o stiinta exacta, ci mai degraba o arta ;)

      Ștergere
    2. Nu e buna critica? Nu vreau sa supar dar cu cantitatea de apa s-ar putea sa aiba dreptate. Si mie mi-a iesit moale si din cate am observat nu numai mie.

      Ștergere
    3. Nu critica m-a facut sa comentez, ci felul in care a fost facuta. Nimeni nu detine adevarul absolut, respectiv "reteta adevarata" :) Iar eu nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, suntem pe un blog culinar si e normal sa avem gusturi diferite.
      Asa cum am scris in reteta, consistenta ciocolatei este data de siropul de zahar. Deci nu cantitatea de apa este cauza pentru care ti-a iesit moale ciocolata - pentru a obtine o ciocolata mai tare, trebuie sa faci siropul mai gros.

      Ștergere
  34. Pt "Anonimul " ce a scris in 7 mai

    Cred ca aceste comentarii rautacioase nu-si au rostul . Am executat mai multe retete de pe acest blog si trebuie sa recunosc , am fost nu incantata, ci foarte incantata !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Posesorul acestui blog nu face altceva decat sa impartaseasca cu noi niste idei. Si are foarte mare dreptate cand spune ca ce se intampla in bucatarie este de fapt o arta si nu o stiinta exacta. Si daca tot ati vrut sa fiti malitios/ malitioasa, era frumos sa va semnati. Dar lasii stiu sa se ascunda in spatele unor mesaje anonime, nu au curajul raspunderii. Sunt convinsa ca asa sunteti si in viatza de zi cu zi, o persoana conflictuala . Nu avem nevoie de astfel de oameni printre noi. Macar aici, unde se intampla ceva frumos , lasati-ne !!!!!!!

    Pentru posesorul acestui blog minunat, nu ma dau in laturi sa-l felicit a nu stiu cata oara .

    Carmen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru sustinere, Carmen. Eu am scris deja un raspuns si acum ma gandesc ca poate ar fi trebuit sa n-o fac, consider ca n-are rost sa discutam prea mult comentariile de genul acesta pentru ca nu fac decat sa genereze discutii interminabile...
      Dar, asa cum nu sterg comentariile mai putin placute, nici nu ma dau in laturi sa primesc toate laudele si felicitarile :D Nella vita c`e il dolce e c`e l`amaro - mi-am adus aminte de un film interesant :))

      Ștergere
  35. tocmai ce am terminat de facut aceasta minunata "prajitura ", arata minunat, are un gust delicios si ma intreb daca voi avea rabdare pana o voi putea taia :)) ce sa zic?! super reteta! bravo ! si nu in ultimul rand: multumesc! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elenya, din moment ce m-ai laudat, nu cred ca trebuie sa-mi mai si multumesti - practic suntem chit :) Daca n-aveai rabdare, puteai s-o faci mai subtire si s-o bei calda, asa ai fi intrat in cartea recordurilor ca prima persoana care reuseste sa bea o "prajitura" :))

      Ștergere
  36. buna ziua :). Am citit reteta si am citit si comentariile.
    Sper sa fie asa cum spuneti cu totii, pentru ca :) hahhahaha , e posibil ca viitorul meu sa depinda de reusita acestui produs.
    Sper, sper ca toate cele scrise mai sus sa fie reale, pentru ca am ...doar o incercare :)

    cu drag, te (va) tin la curent

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, inca asteptam sa ne tii la curent... Si eu sper ca toti acesti oameni care au scris mai sus au scris chestii reale :)

      Ștergere
  37. Buna!super reteta,e a doua duminica cand o fac la insistentele sotului.....si mie mi-a iesit din prima lucru la care nu ma asteptam.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, eu ma gandesc ar trebui sa te astepti sa nu dai gres niciodata cu vreo reteta de-a mea :) Salutari sotului, stie sa aprecieze o ciocolata buna :D

      Ștergere
  38. Foarte simpla reteta insa am o întrebare as dori sa pun fructe de ex. ananas din compot cum procedez?se poate pune sau nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma gandesc ca nu este o ideea prea buna... oricat de bine l-ai scurge, ananasul din compot tot ramane cu foarte multa zeama. Dar poti folosi fructe deshidratate: acestea se pot adauga la sfarsitul retetei, inainte de a pune ciocolata in tava/ forma.

      Ștergere
  39. De cand am citit reteta stiam deja unde urma sa gresesc: la sirop. Dar eram prea tentata sa fac o ciocolata de casa, gustul copilariei mele, pe care aici departe, in Alsacia nu am unde sa-l gasesc. Sunt mandra sa spun ca nu m-am inselat, "ochiometreala" nu mi-a iesit si desi am lasat sa fiarba mai mult decat prevazut (adica la vre-o 20 minute)tot era prea subtire, pentru ca produsul finit e prea moale... E foarte usor de realizat(fiul meu de 3 ani jumate a facut aproape toata treaba) si gustul e bun. Recomand reteta, dar doar celor care sunt capabili sa faca un sirop gros ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Altfel cei care nu sunt capabili sa "ochiometreasca" siropul vor obtine o ciocolata de casa alsaciana :D Poate n-ar trebui sa te descurajezi...

      Ștergere
  40. buna, inca o lauda bine meritata din partea mea, am testat si eu reteta asta, pe cat de simplu de facut pe atat de buna, data viitoare o sa pun cateva nuci :)
    Elena...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar si meritata, lauda tot mi se poate urca la cap :) Neaparat sa coci putin nuca - e o nebunie ciocolata de casa cu nuca coapta!

      Ștergere
  41. ieri am facut ciocolata pt a 2a oara numai ca am adaugat nuci prajite si am pus o in foi din alea(Lica??), e delicioasa, pt ca o prajitura sa iasa buna trebuie respectata reteta, daca nu...iese altceva:)) La mancaruri mai poti sa lasi imaginatia sa lucreze
    Elena..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica foi de napolitana, nu? Mi-a zis cineva pe fb ca pune ciocolata de casa intre biscuiti - bine, e putin mai migalos cred :)

      Ștergere
  42. am facut si eu reteta :) foarte buna, cu textura cremoasa si gust excelent!

    m-am jucat cu cantitatile, pentru ca am avut o punga de 380g lapte praf si trebuia sa o folosesc pe toata;

    am mai aruncat din sirop, am pus mai putin zahar si am folosit partial inlocuitor de zahar (cu strangere de inima, ca nu am stiut cum reactioneaza la fiert, insa a fost ok) pentru ca am un diabetic in casa etc.

    multumesc barbatului de la cratita :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi se pare foarte utila informatia, sunt convins ca exista persoane care, ca si time, si-ar dori sa foloseasca inlocuitor de zahar insa n-au curaj sa incerce. Iti multumesc, Valeria!

      Ștergere
  43. Buna, vroiam sa te intreb daca as putea inlocui zaharul din reteta cu miere, si cam care ar fi proportia. Multumesc! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nadya, eu n-am incercat niciodata si deci nu-ti pot da un raspuns clar. Nu stiu cum se comporta mierea in aceasta situatie, asa ca poti incerca doar pe raspunderea ta :) Acum m-ai facut curios... daca incerci sa faci astfel ciocolata, te rog sa-mi spui si mie cum au decurs lucrurile.

      Ștergere
  44. Acum ma apuc sa o fac! Si asa ma duc la ziua unei prietene si nu stiam ce dulce sa fac. Sper sa imi reuseasca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sper la fel, Adela! :) Spor la treaba si apoi distractie placuta! Pe langa ciocolata (sau, in caz ca-ti iese prea moale, in loc de ciocolata :D ), du-i prietenei tale si un "La Multi Ani!" din partea mea ;)

      Ștergere
  45. Buna seara,

    Am o intrebare: cu ce se poate inlocui laptele praf? pentru ca , din cate stiu, nu este atat de sanatos si nu am incredere cum este facut. Exista ceva ce il poate inlocui?

    Multumesc,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, din pacate, nu se poate inlocui laptele praf in reteta ciocolatei de casa... Insa nu cred ca ar trebui sa-ti faci griji din cauza acestuia, gandeste-te doar cat de rar vei manca ciocolata de casa in decursul vietii.

      Ștergere
    2. Eu am inlocuit laptele praf cu faina de cocos si a iesit foarte buna :D

      Ștergere
    3. Recunosc, nu doar ca nu m-am gandit la faina de cocos, ci nici macar n-am incercat sa gatesc vreodata cu ea :) Mersi pentru pont si felicitari pentru inventivitate (si curaj, nu oricine se incumeta sa testeze ciocolata de casa cu un astfel de ingredient).

      Ștergere
    4. Hi hi hi multumesc! Si in loc de unt se poate folosi un avocado :D

      Ștergere
    5. Interesanta ideea cu avocado in locul untului... Ar trebui sa te conving sa devii un fel de consultant/ specialist al blogului, asa cum aveau revistele rubrica cu "doctor" sau "avocat" care raspundea intrebarilor cititorilor :)

      Ștergere
  46. Am facut ciocolata, acum e in frivider la racit. Nu am rabdare, abia astept sa mananca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Eu intotdeauna mananc si putina ciocolata calda... asta ar trebui sa fie privilegiul bucatarului, nu?

      Ștergere
  47. as dorii sa fac si eu ciocolata de casa, dar fetita mea este alergica la proteina din lapte si nu stiu daca exista vreo reteta pe care as putea sa o abordez. daca poti sa ma ajuti cu o idee. astept un raspuns, mersi frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar nu stiu o reteta de ciocolata de casa fara lapte... Ma gandesc ca mai degraba un nutritionist te-ar putea ajuta cu o astfel de reteta.

      Ștergere
  48. De ceva timp am inceput sa fac unele retete de pe aceasta pagina. Imi place ca totul pare asa de simplu. Multumesc pentru inspiratie. O sa incerc si ciocolata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii de ce totul pare atat de simplu? Pentru ca, de fapt, gatitul este simplu... impresia mea este ca il fac sa para complicat cei care scriu retetele :) Fie le explica avand impresia ca toti suntem asi in bucatarie, fie nu dau suficienta importanta detaliilor care conteaza. Apropo de asta, daca acorzi suficienta atentie consistentei siropului de zahar, atunci ciocolata de casa iti va iesi exact asa cum doresti. In cazul in care nu ai deloc experienta in bucatarie, este posibil ca ciocolata sa nu-ti iasa perfect chiar din prima incercare, insa data viitoare vei sti exact cat sa tii siropul pentru a obtine ciocolata perfecta pentru tine. Spor la treaba, sper sa fie un succes din prima!

      Ștergere
  49. Cat on a Hot Tin Roof20 ianuarie 2017 la 19:30

    E atat de buna aceasta reteta de ciocolata de casa,incat,dupa ce am gasit-o,nu m-am mai deranjat si nici nu ma voi deranja sa caut alta.M-am mai jucat adaugand esente de portocale si de cafea.Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Interesant ID, m-ai facut sa vreau sa ma semnez Cool Hand Luke 😎

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)