Chiftele de cartofi cu brânză

Chiftele de cartofi reteta
Ingrediente reteta Chiftele de cartofi cu branza:
  • 500 g cartofi
  • 4 linguri faina
  • 200 g branza telemea
  • 2 oua
  • o ceapa
  • o legatura patrunjel
  • ulei, sare si piper
Chiftele de cartofi ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
Daca numarul redus de ingrediente ne duce cu gandul la o reteta simpla, atunci aceasta reteta nu ne va insela deloc asteptarile. Chiftelele de cartofi nu sunt cu nimic mai prejos decat cele cu carne, ba chiar e posibil sa fie mai bune. Doritorii le pot prepara chiar si in varianta de post, deoarece se poate renunta la telemea si la oua. Spalam cartofii si ii punem la fiert. Ii incercam cu furculita si, atunci cand cartofii se inmoaie, ii scoatem din apa si ii lasam la racit. Tinand cont de faptul ca la sfarsit vom praji chiftelele de cartofi, nu este neaparat necesar sa fierbem foarte bine cartofii. Dupa ce s-au racit, ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mica (sau ii pasam). Daca vrem sa obtinem niste chiftele o idee mai "crocante", le putem face si din cartofi cruzi dati pe razatoare (doar ca va trebui sa ii lasam sa se scurga putin inainte de a-i folosi). Intr-un vas incapator punem cartofii rasi si adaugam 200 g telemea rasa, cele doua oua, patru linguri cu faina, legatura de patrunjel tocata si ceapa (pentru a fi siguri ca nu va ramane cruda, pentru chiftelele de cartofi va trebui sa tocam ceapa foarte marunt). Amestecam bine toate ingredientele, apoi gustam si mai adaugam putin piper si sare (dar numai dupa ce gustam si simtim ca mai este nevoie, asta deoarece branza telemea este destul de sarata). Formam chiftelele de cartofi presand (turtind) intre palme bucatele de marimea unei nuci din compozitia obtinuta mai sus. Compozitia chiftelelor este destul de lipicioasa, deci este recomandat sa avem mainile pudrate cu faina in timp ce le modelam. Prajim chiftelele de cartofi formate la foc mediu (daca focul este puternic, chiftelele nu se vor praji suficient in interior). Le lasam cateva minute pe ambele parti, pana cand incep sa se rumeneasca (ideal ar fi sa le prajim in baie de ulei). Dupa ce la scoatem, le asezam pe cateva servetele (pentru a absorbi surplusul de ulei). Din ingredientele acestei retete am obtinut fix 32 chiftele.
Chiftele de cartofi reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de chiftele!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

95 de comentarii:

  1. Arata groaznic de bine!! :))
    Cu toate ca nu prea mananc cartofi, pe astea o sa le incerc. Insa nu le prajesc, ci le bag la cuptor.
    Multumesc pentru idee! (stiu, mi-ai spus candva ca nu e nevoie sa multumesc,dar...ce sa fac daca sunt educata bine...:)) )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Fiind bine educat si eu, ma simt obligat acum sa-ti raspund: cu placere, Dana!
      Am incercat si eu chiftelele la cuptor si mi se par foarte bune (este pe blog reteta respectiva), insa parca chiftelele de cartofi merg cel mai bine prajite. Sau poate mi-o fi mie greu sa accept ideea ca o chiftea preparata mai sanatos poate fi la fel de gustoasa ca una prajita :D

      Ștergere
    2. Noi nu mai mancam de cativa ani buni prajeli. De la inceputul acestui an nici sare nu mai folosim...si inca mai traim. :)) Chiftele la cuptor am facut de multe ori si ies foarte bune. Sunt sigura ca si acestea, din cartofi, vor fi la fel de bune! Am fiert deja cartofii, dar ma duc sa-mi iau copilul de la scoala si abia apoi trec la treaba. :) Am sa scriu mai tarziu ce parere am despre ele.

      Ștergere
    3. Am facut, am si mancat. Delicioase! Insa eu am pus si usturoi in ele...chestie de gusturi. :) Am uitat sa specific ca le-am facut la cuptor, asa cum am spus. Poti sa incerci si tu...:) Eu m-am obisnuit cu mancarurile prajite...facute la cuptor, asa ca nu a fost nimic in neregula.

      Ștergere
    4. Dana, sarea are si ea rolul ei in organism. cu moderatie desigur, NaCl aduce multe beneficii.

      Ștergere
    5. Da, are, recunosc acest lucru, dar dupa ce ai facut un infarct (sotul meu) o perioada nu dauneaza in niciun fel absenta ei. Sau, daca dauneaza, alegi raul cel mai mic...decat sa mai faci inca un infarct si, poate, sa nu te mai trezesti. Absenta sarii din organism provoaca tulburari digestive, dereglari ale sistemului nervos si dureri musculare. Prezenta ei (de obicei, in cantitati mai mari decat trebuie) provoaca mult mai multe boli si dereglari in organism. Asa ca, daca ma lasi sa fac o gluma, tot mai bine fara sare...:) Oricum, multe din alimentele pe care le folosim au de la mama natura sare in ele, asa ca o anumita cantitate de sare folosim chiar si fara sa vrem. Iti multumesc ca te-ai oprit sa-mi dai acest sfat, lucru de admirat intr-o lume in care moare omul langa noi pe strada si noi trecem indiferenti mai departe.

      Ștergere
    6. Eu n-am pus usturoi la chiftelele de cartofi nu pentru ca n-as considera ca nu merge, ci mai mult din cauza faptului ca incerc sa evit ca toate chiftelele pe care le prepar sa semene prea mult. Adica pun usturoi doar la chiftelele din carne, marar doar la cele din dovlecei si patrunjel doar la chiftelele de cartofi... Nu are rost sa mai comentez si eu chestiunea cu sarea :)

      Ștergere
    7. "..pun usturoi doar la chiftelele din carne, marar doar la cele din dovlecei si patrunjel doar la chiftelele de cartofi.."
      chiar asa si eu! hmm! nu credeam ca gasesc pe blogul asta asa ceva(parca as gandi cu voce tare)

      Ștergere
    8. :) Adina, incerc sa-ti anticipez gandurile, ca astfel sa gasesti pe blogul meu numai retete pe gustul tau si astfel sa te determin sa uiti de celelalte bloguri culinare... :D

      Ștergere
    9. ..Sincera sa fiu,chiar am gasit numai retete pe gustul meu!Felicitari pentru acest blog, cred ca o sa-l vizitez cat se poate de des,cum spune si d-na Adina de mai jos...pt. inspiratie dar si pt faptul ca gasesc si retete simple si nu prea costisitoare,cat si retete mai sofisticate...hi,hi...si pt d-ne cu experienta si pt. incepatoare! Oricum o sa- l recomand mai departe si o sa continui sa incerc alte retete...chiar acum am pus ochii pe "amandineeee".. Revin cu impresii!!

      Ștergere
  2. Idela pentru diseara... Abia astept sa o incerc...
    Multumesc, furnizorului meu de retede si idei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pentru ce, Adina... iti multumesc si eu pentru faptul ca pui in aplicare ideile mele si sper sa raman furnizorul tau de retete ;)

      Ștergere
  3. E BUNA IDEEA DAR EU VOI INLOCUI CEAPA CU CIUPERCI SI NU VOI PUNE VERDEATA...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fara verdeata, chiftelele de cartofi vor avea de suferit cel putin la capitolul imagine, sfatul meu este sa pui totusi putina verdeata.
      Mi se pare interesanta ideea ta cu ciupercile, insa trebuie sa ai grija la apa pe care o vor elimina in timpul prajirii (ai putea-o contracara adaugand mai multa faina). Eu cred ca as cali putin ciupercile inainte de a le pune in compozitia chifelelor.

      Ștergere
    2. din pacate fata mea nu mananca nici un fel de verdeata....iar ciupercile eu le calesc dupa care le scot pe servetel sa isi lase uleiul..

      Ștergere
  4. Robert , tu faci numai bunaciuni ... eu ador combinatia cartofi/branza si nici nu mai trebuie paine , ca avem carbohidrati destui :d . Voi scotoci intens pe la tine si dupa o musaca de cartofi si daca mai raman cartofi , punem si de-o chiftea ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vad ca ai gasit musacaua de cartofi - este si o casuta de search pe blog care poate fi folosita pentru a gasi imediat reteta dorita.
      Si eu mananc aceste chiftele de cartofi tot fara paine, dar partea proasta e ca se termina imediat...

      Ștergere
  5. le-am facut si eu in seara asta, foarte bune!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti prima care le-a incercat :) Ma bucur ca ti-au placut, poate comentariul tau ii va incuraja si pe altii sa le incerce.

      Ștergere
  6. arata grozav cu siguranta am sa fac si eu

    RăspundețiȘtergere
  7. Cam cate chiftele ies din cantitatile care le-ai pus? Urmeaza sa le incerc astazi :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ignora, te rog, acum am vazut ultimul rand :))

      Ștergere
    2. :) Victor, sper ca a doua oara ai citit mai atent reteta, pentru ca am mentionat si ca ar trebui sa facem chiftelele din compozitie cam de dimensiunea unei nuci. Altfel nu vor iesi 32...

      Ștergere
  8. Cartofii sunt in curs de fierbere :)
    Recomanda-mi un sos care ar merge cu aceste bunatati!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu as face un sos de usturoi cu smantana, ti-am lasat si link-ul catre reteta respectiva.

      Ștergere
  9. ohh , si la mine cartofii sunt acum pe foc, cobor la magazin sa iau branza . am terminat gogosile care au iesit supeeeer si am dat la toate vecinele de la etajul meu . acum ma asteapta cu chiftele . Doamne Robert cat imi dai tu mie de lucru . oricum retetele sunt superbe si te pup pentru fiecare in parte :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Tu ma pupi pe mine pentru retete, vecinele te pupa pe tine pentru chiftele si gogosi... Ce sa mai, love is in the air :D Sa nu te extenueze prepararea atator retete, pentru ca trebuie sa-ti mai ramana putina energie si pentru a ma pupa pe mine :D

      Ștergere
  10. daca vrei un sos simplu si rapid iei o cutie de ciuperci pui cipercile le calesti cand sau calit adaugi bulion sau rosii in bulion dupa preferinta si e gata sosul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu i-am recomandat varianta mea cea mai rapida de sos. Adica fara a mai implica si aragazul, gandindu-ma ca s-o fi saturat de el dupa atata prajit la chiftele :)

      Ștergere
    2. :)) fac ce fac si te supar...aici cred ca e vb de gusturi mie nu imi plac sosurile pe baza de smantana si m-am gandit ca sunt chiftele si merg cu sos rosu...scz daca am deranjat...Daniela

      Ștergere
    3. Daniela, daca nu-mi spuneai, nici macar nu stiam ca tu ai comentat :) Nu te mai scuza, nu deranjezi pe nimeni... ba, din contra, trebuie sa-ti multumim pentru sugestie ;) Gusturile nu se discuta iar eu n-am sugerat in niciun fel ca un sos ar merge cu chiftelele de cartofi si altul nu. Vazusem deja comentariul tau si am zis sa mai dau o alternativa - oricum n-am decat vreo 3-4 pe blog :)

      Ștergere
  11. le-am terminat... totusi niciodata nu am inteles un lucru... de ce atunci cand faci chiftele ( de orice fel ar fi ele) pana le termini de facut ,jumatate din ele se mananca?:))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Luana, asta-i una dintre intrebarile la care inca mai caut si eu raspunsul :)))

      Ștergere
    2. La fel si clatitele....toata suflarea din casa are drum prin bucatarie cand prajesti chiftele...clatite...iar la final te trezesti ca au disparut mai bine de jumatate(daca ai noroc)

      Ștergere
    3. :) Si nici nu pot fi prajite in mare secret, mirosul chiftelelor si clatitelor se raspandeste imediat in toata casa...

      Ștergere
  12. vai , nu ti-am spus...am facut chiftelele potie dubla fata de reteta ta. .sunt capiata cat am stat azi sa prajesc, ba gogosi , ba chiftele. maine supa de galusti . ai mare grija ca vine Revelionul si astept retete interesante. te anunt din timp sa nu spui ca nu ai stiut :)))
    aahh , am uitat , te pupa si vecinele mele deci tine-te bine :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai am vazut comentariul la supa, deci e clar ca esti pusa pe fapte mari :) In loc sa comentez pe aici, ar cam trebui sa ma apuc de gatit... sarbatorile sa apropie si trebuie improspatat stocul de retete :)

      Ștergere
  13. Am o matusa care face chiftele asa, doar la ea am mancat, cred ca o sa incerc si eu sa fac, par destul de simplu de facut din cate vad

    RăspundețiȘtergere
  14. Salut
    Blogul tau este nominalizat in lista asta.
    http://cristi.mirea.eu/2012/11/care-este-cel-mai-bun-blog-din-constanta-in-2012/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, Cristi! Mersi pentru info, am descoperit acolo o gramada de bloguri - nu ma asteptam sa fie atatea bloguri constantene :)

      Ștergere
  15. Arata foarte bine dar as putea sa prajesc in unt?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti praji chiftelele si in unt, daca asta iti doresti. Insa vei consuma o gramada de unt, eu nu ti-as recomanda sa faci asta...

      Ștergere
    2. Draga BarbatLaCratita, te rog mai gandeste-te o data cand aprobi prajirea in unt,ar fi pacat sa-mi strici impresia frumoasa pe care mi-ai facut-o pana acum.

      Ștergere
    3. Cu riscul de a strica impresia frumoasa facuta, nu pot dezaproba prajirea in unt... Pentru ca eu consider ca fiecare poate manca asa cum ii place si asa cum ii permite organismul. Nu propovaduiesc obiceiurile alimentare nesanatoase, dar nici nu le infierez. Asta mai degraba ar trebui s-o faca un nutritionist, adica cineva care se presupune ca are cunostinte temeinice in domeniu... De aceea poate sunt bune comentarii ca cel lasat de tine, cineva trebuie sa mai traga cate un semnal de alarma si sa vorbeasca despre colesterol, E-uri si alte pericole care ne "pandesc" din gustoasa mancare (sper eu!) pe care ma straduiesc sa-mi invat cititorii s-o prepare :)

      Ștergere
  16. Au iesit foarte bine dar a fost nevoie de inca un ou altfel se faramitau..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ale mele au ramas intregi cu doar doua oua, insa iti multumesc pentru sfat, e bine de stiut ca inca un ou va leaga sigur chiftelele (cine stie, poate va mai avea cineva probleme de acest gen).

      Ștergere
  17. Cu retetele pe care le postezi, incep sa imi doresc un barbat ca tine...la cratita :)) Maine fac si eu chiftelele, acum e aproape 12 noaptea totusi :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Si ce te faci daca la un moment dat barbatul asta se plictiseste de cratita si isi gaseste un alt hobby? Atunci incepi sa-ti doresti un divort? :P

      Ștergere
    2. De ce nu?:))) Da` n-are cuuum :D poate isi gaseste un hobby in curatenie si atunci il pastrez :))

      Ștergere
  18. Buna, poti sa-mi spui, te rog, daca chiftelutele astea sunt bune si reci, avand in vedere ca au in compozitie cartofi fierti si apoi sunt prajite? Nico

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, chiftelele de cartofi sunt foarte bune si reci. Dupa ce se racesc, mi se pare ca sunt mult mai bune decat chiftelele cu carne...

      Ștergere
  19. facut, mancat..bune de tot! se fac repede si usor :)..e prima reteta pe care o fac de pe acest site, si cu siguranta este doar inceputul :)! sa avem pofta buna! Diana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Bine-ai venit pe site, Diana! Ma bucur ca ai inceput cu dreptul.

      Ștergere
  20. Am incercat si eu astazi reteta si au iesit destul de bune, am gresit la inceput ca le-am facut prea mari si nu s-au prajit in mijloc :D
    Cred ca ar merge combinate cu o saramura de usturoi :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca impartim vina greselii asteia - ma gandesc ca poate ar fi trebuit sa si explic motivul pentru care am scris ca trebuie sa modelam chiftelele din compozitie de dimensiunea unei nuci, poate asa nu ti-ar mai fi venit ideea sa le faci mai mari :) Doar ca incerc sa nu lungesc prea mult retetele, mi-e ca plictisesc lumea...
      Sigur merg cu usturoi! :D

      Ștergere
  21. Buna seara! De vreo saptamana am descoperit blogul tau,intr-o zi de liniste la munca, si de atunci intru in fiecare zi sa vad retete si comentarii. Am inceput deja cu reteta:salata de morcov cu iaurt, a iesit super, dar eu am fiert morcovii, nu i-am calit in ulei,am vazut ca mai lasase cineva comentariul asta. In seara asta vreau sa fac chiftele de cartofi cu branza, am pus deja cartofii la fiert, dar o sa ii bag la cuptor,nu mai stau sa prajesc la 10 seara. Sunt incepatoare in ale bucatariei dar am descoperit ca imi place si ma relaxeaza. Am mult de recuperat, dar o sa incep cu retete mai usurele. Am vazut si reteta de inghetata de vanilie, trebuie sa o fac pentru ca vanilia e si preferata mea!!! Am mai vizitat si alte bloguri dar raman cu alt tau, mi-a placut felul tau de a explica si modul de a raspunde la comentarii, deseori am zambit citind comentariile lasate de cele si cei care au incercat retetele tale! O sa revin sa iti spun cum au iesit chiftelele! Cami

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Se pare ca eu ti-am vazut mai intai cel de-al doilea mesaj :) E flatant sa citesc ca blogul este preferatul tau si asta ma face sa-mi doresc sa scriu un raspuns care sa te faca si pe tine sa te simti la fel de bine - insa nu reusesc sa gasesc nimic pe masura, cred ca sunt in pana de inspiratie :D
      Mie-mi place ideea asta de prajit, mai ales cand e vorba de legume calite, dar mai fac si eu cateodata chiftele la cuptor. RETETA este aici, daca esti curioasa sa incerci niste chiftele cu susan.

      Ștergere
  22. am bifat si reteta asta ..delicioase cu sos tzatziki :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Hmm.. sunt fascinata! Pe bune, chiar tu faci toate astea? Si nu vrei sa te insori? :D
    Glumesc, felicitari pentru toate retetele si pentru ca ne faci viata mai ...gustoasa!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, bine c-ai specificat ca glumesti, incepusem deja sa ma gandesc daca sa-ti accept sau nu propunerea :D
      Nu e prea greu sa fac toate retetele astea... daca te gandesti ca le-am facut in aproape doi ani si jumatate (am inceput blogul in septembrie 2010), cred ca ajungi sa-mi dai dreptate - sau chiar sa ma urechezi pentru ca gatesc atat de rar :)

      Ștergere
  24. Le-am reusit din prima (cu cartofi fierti). Delicioase !

    Ruxi Buxi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai am vazut ca astazi nu ti-au iesit doar chiftelele, ci si ficateii. Tine-o tot asa, Ruxi!

      Ștergere
  25. "DOAMNE SPUNE-MI CE-AM GRESIT"!!!!!
    cum sa tii cura de slabire? cand pui asemenea retete....care mai de care....
    esti grozav

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In apararea mea nu pot spune decat ca atunci cand am pus retetele nu m-am gandit deloc la cei care tin cura de slabire... iar daca am inceput asa, acum e prea tarziu sa mai schimb ceva :))

      Ștergere
  26. buna,as vrea sa incerc si eu retzeta arata ft bine,vroiam sa intreb daca as putea pune ceapa verde in compozitie in loc de patrunjel si ceapa normala...nu am patrunjel momentan in casa...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, poti pune fara grija ceapa verde in compozitia chiftelelor. Lipsa patrunjelului se va simti un pic la gust, insa nu e nicio tragedie. Daca ai, poti folosi si marar.

      Ștergere
  27. Buna idee cu usturoiul! Trebuie sa incerc reteta asta, din poza arata delicios si la cat de usor se fac e si pacat sa nu incerc :).
    As merge si eu pe varianta la cuptor (am cam scos prajelile din alimentatie), dar nu stiu cat sa le las la cuptor...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Roxie, cel mai simplu este sa te uiti din cand in cand in cuptor si sa scoti chiftelele atunci cand vezi ca s-au rumenit frumos. Doar ca trebuie sa fii pe faza, sa nu cumva sa le arzi prea tare :)

      Ștergere
  28. Mi-au iesit foarte bine.Le-am lasat putin cam mult si am uitat de patrunjel,dar nu s-au ars.


    Dany.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa-ma sa ghicesc cu ce ai mancat chiftelele: piure de cartofi fierţi în lapte? :P :) Tinand cont ca este prima data cand gatesti, aceste mici scapari sunt normale.

      Ștergere
  29. Intr-o zi nu m-am putut hotari intre chiftele de cartofi cu branza si chiftele de dovlecei cu branza (fiindca imi plac amandoua), asa ca am combinat cele doua retete. Multumesc pentru atatea surse de inspiratie !
    Ruxi-Buxi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Branza fiind numitorul comun, sunt sigur ca au iesit bune. Data viitoare poate pui si niste carne, sa fie "chiftele cu de toate" :)

      Ștergere
  30. Buna ziua!acuma incerc si eu pt prima data chiftelutele.oare pot pune in loc de telemea ,branza de vaca?sau o sa ii strice gustul?va multumesc!dorina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Dorina! De stricat gustul, cu siguranta nu-l va strica... doar li-l va schimba putin. Dar asta tine de propriul tau gust - eu am ales branza telemea in ideea ca aceasta va fi sarata si destul de "uscata". Poti folosi orice sortiment de branza, trebuie doar sa ai grija s-o storci bine de apa, in caz ca aceasta este foarte "apoasa".

      Ștergere
  31. Arata foarte bine, se poate folosi cas in loc de telemea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Elena. La chiftele este important ca branza folosita sa nu aiba multa zeama (adica s-o scurgem bine), deci putem folosi cam orice branza dorim.

      Ștergere
  32. La fix am gasit aceasta retetea.
    Tot nu mai aveam idei de mancare.

    Fug sa iau patrunjel si ma apuc de ele.

    Iti multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca la reteta asta chiar imi merit multumirile :) Nu exagerez deloc atunci cand spun ca aceste chiftele de cartofi cu branza imi plac mai mult decat cele cu carne. Spor la prajit si sper sa-ti faca si tie o impresie la fel de buna... nu de alta, dar trebuie sa fiu sigur ca nu m-am grabit spunand ca merit multumirile tale :)

      Ștergere
    2. Au iesit bune, sotul meu manca din compozitie inca dinainte sa formez chiftelele pt prajit :))) singura chestie e ca mi-au tras cartofii foarte mult ulei. dar e vina mea pt ca la chiftele nu prea sunt expert. am incercat si la cuptor, si din carne, legume etc, si niciodata nu mi-au iesit asa cum as fi vrut. dar nu e timpul pierdut. testam testam pana ne iese :)

      Ștergere
    3. Cred ca asta e o chestie barbateasca, si mie-mi place sa mananc din compozitia chiftelelor :)) Neaparat sa fie uleiul bine incins inainte sa pui chiftelele la prajit... si ar fi bine sa le faci mai turtite/subtirele, asa n-ar trebui sa traga foarte mult ulei.

      Ștergere
    4. Voi incerca din nou reteta cat de curand. O sa fiu atenta la ulei, sigur nu l-am incins suficient.
      Multumesc mult

      Ștergere
  33. Buna! Daca bag la cuptor cat trebuie sa le tin? Le pun direct pe o tava de sticla sau le pun pe o tava cu hartie de copt? Chiftelele la cuptor ies crocante? Nu vreau crocante as vrea sa fie moi,fragede. Multumesc pt raspunsuri,vreau sa ii fac fetitei mele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Ti-as recomanda sa pui chiftelele pe o tava cu hartie de copt. Facute la cuptor ies usor crocante la exterior daca le tii la foc tare, deci va trebui sa setezi o temperatura medie-spre mica. Nu stiu sa-ti zic exact cat timp sa tii chiftelele la cuptor, asta depinde de felul in care coace cuptorul tau, daca e pe gaz sau electric. Cel mai simplu este sa le supraveghezi si sa le incerci atunci cand vezi ca incep sa se rumeneasca.

      Ștergere
  34. Multumesc pentru raspuns! M-am hotarat sa le prajesc :) mai simplu si mai rapid. Multumesc inca odata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pentru ce, mai ales ca poate raspunsul meu a fost oarecum descurajant - sa stii ca se fac destul de simplu chiftelele la cuptor, trebuie doar sa nu le coci la temperatura mica si sa stai cu ochii pe ele. Pe de alta parte, pe langa lipsa bataii de cap, chiftelele prajite au farmecul lor :))

      Ștergere
  35. Modul de preparare "al" retetei! Prepararea este "a" retetei si nu modul este "al" retetei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic ca "modul de preparare" este "al" retetei. Adica diferit de, sa zicem, "o intentie de preparare a retetei". In fine, este posibil sa ma insel, la fel cum m-am inselat - sau nu :) - acum 6 ani, atunci cand am inceput blogul culinar si am scris in majoritatea retetelor "modul de preparare a retetelor"... doar de vreun an sau doi mi-a sarit in ochi si am inceput sa scriu "al". Eu sunt economist si cel mult bucatar amator, deci nu am cum sa am pretentia ca as fi vreun expert in analiza sintactica si morfologica, ideala ar fi parerea unui profesor de limba romana :)
      In rest, banuiesc ca reteta chiftelelor de cartofi ti s-a parut fara greseala, altfel m-ai fi "tras de urechi" si in legatura cu ea :D

      Ștergere
    2. Da, este "al rețetei".

      Și este mult mai frumos când astfel de opinii sunt împărtășite de o persoană, cu nume, nu de un personaj anonim.

      Ce ne mai place sa ne dăm cu părerea din anonimat! :/

      Ștergere
  36. As vrea sa distribui si pt prietenii mei pe rețelele de socializare, insa pare ca nu pot... :(((

    RăspundețiȘtergere
  37. Abia aștept sa încerc rețeta! :)
    Ceva asemănător îmi făcea bunica mea în copilărie și le adoram!

    RăspundețiȘtergere
  38. ce frumoase ti-au iesit. mie nu-mi ies atat de frumoase, trebuie sa le fac si eu asa micute cum le faci tu, eu le faceam mai mari.
    claudia

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)