Salată de cartofi cu maioneză

Salata de cartofi cu maioneza reteta
Ingrediente reteta Salata de cartofi cu maioneza:
  • 1/2 kg cartofi
  • 200 g maioneza
  • 300 g peste marinat
  • 200 g sfecla rosie (1/2 borcan)
  • o ceapa medie
  • o legatura ceapa verde pentru decor (optional)
  • sare si piper
Salata de cartofi cu maioneza ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
Din lipsa de spatiu, am intitulat aceasta reteta "salata de cartofi cu maioneza", insa titlul retetei este incomplet. Daca spatiul mi-ar fi permis, acesta ar fi trebuit sa fie "salata de cartofi cu maioneza, peste marinat si sfecla rosie", asta deoarece toate ingredientele folosite sunt la fel de importante. Reteta se prepara extrem de usor, pur si simplu tocam si amestecam totul. Spalam bine cartofii si ii punem la fiert intr-o cratita cu apa rece (este suficient sa avem apa doar cat sa depaseasca cartofii cu un deget). Stim cu siguranta ca sunt fierti cartofii atunci cand reusim sa infigem cu usurinta furculita in ei. Scurgem de apa cartofii fierti (sau ii scoatem din apa fierbinte) si ii lasam la racit, apoi ii curatam de coaja si ii taiem cubulete - de preferat mai mari, pentru a fi siguri ca acestia nu se vor sfarama atunci cand vom amesteca si astfel salata de cartofi nu va ajunge sa arate ca un piure. Peste cartofii taiati punem ceapa tocata - pentru un plus de culoare, ideal ar fi sa folosim ceapa rosie. Adaugam in salata de cartofi pestele marinat taiat bucati mai mari, maioneza si sfecla rosie taiata cubulete (am folosit sfecla in otet, insa poate fi folosita si sfecla proaspata coapta). Daca apelam la sfecla coapta, aceasta este dulce si va trebui sa adaugam putina zeama de lamaie in salata de cartofi. Dupa ce amestecam bine, gustam salata pentru a vedea daca mai este nevoie de sare si piper (asta depinde si de cat de condimentat este pestele marinat pe care il folosim). Inainte de a fi consumata, salata de cartofi cu maioneza este bine sa sa fie tinuta cateva ore la rece in frigider (pentru a se intrepatrunde cat mai bine aromele diferitelor ingrediente). Daca avem la indemana, putem presara ceapa verde tocata marunt deasupra fiecarei portii de salata (sau orice altceva dorim).
Salata de cartofi cu maioneza reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de salata!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

15 comentarii:

  1. arata teribil de bine, as face-o si io.
    daca tot veni vorba de maioneza, vreau sa intreb daca nu stii vreun secret pentru a fi tolerata? eu fac parte dintre aceea care nu o prea pot manca, pentru ca, au dureri sau varsaturi ulterioare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, nu stiu niciun truc pentru a tolera mai bine maioneza. Nu sunt adeptul medicamentelor, insa stiu ca metoclopramidul inlatura senzatia de greata, totusi nu cred ca face ceva si in privinta durerilor...

      Ștergere
    2. Incearca maioneza vegetala, poate iti cade mai bine

      Ștergere
    3. Se poate stropi cu ulei de masline in loc de maioneza.

      Ștergere
  2. Pare a fi ok.Sa trecem la treaba!

    RăspundețiȘtergere
  3. bun,buuuun...trebuie incercat neaparat...:D

    RăspundețiȘtergere
  4. bun,fff gustoasa salata

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata chiar bine, cred ca este un fel de mancare ce merge consumata noaptea motiv pentru care este mai mult decat utila aceasta reteta.
    Cred ca o sa mananc destul de multa salata, sper totusi ca nu ingrasa datorita maionezei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Delicioasa si foarte satioasa. Multumesc pentru reteta

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna-ziua....ști expresia "avem probleme,cautam soluții "? ....Ai fost soluția mea :)) în multe situații...felicitări pentru blog și multa bafta în continuare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci! Ma bucur sa aud ca am fost solutia problemelor tale, as putea face chiar un slogan pentru blog: "aveti probleme, oferim solutii!" :)) Sper sa gasesti in continuare la fel de folositoare retetele mele.

      Ștergere
  8. O sa o fac si eu azi, dar fara peste ca e post :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i rea nici fara pestele marinat aceasta salata de cartofi, insa in mod clar nu mai are acelasi farmec. Daca mai aveai rabdare, asteptai pana atunci cand se dadea dezlegarea la peste :)

      Ștergere
    2. In general evit pestele pentru ca sotul meu e alergic.... A iesit buna si fara.

      Ștergere
    3. Acum am inteles, Delia... credeam ca doar vrei sa transformi salata intr-o reteta de post. Ma bucur ca v-a placut chiar si fara pestele marinat.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)