Prăjitură cu brânză, cocos şi ciocolată

O bucata de prajitura cu branza ciocolata si cocos
Ingrediente reteta Prajitura cu ciocolata si bilute din branza si cocos:
  • pentru blatul cu ciocolata
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • o tableta ciocolata (100 g)
  • 4 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • pentru bilutele cu branza si cocos
  • 250 g branza dulce
  • 70 g nuca de cocos rasa
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
Prajitura cu branza ciocolata cocos ingredientele retetei
Modul de preparare a retetei:
Pentru aceasta prajitura vom forma niste bilute de marimea unei nuci (din branza si nuca de cocos rasa), apoi le vom acoperi cu o compozitie cu ciocolata care, dupa ce va fi data la cuptor, va ingloba acele bilute. Prajitura arata interesant atat taiata, cat si intreaga (mai ales daca o intoarcem dupa ce o scoatem din tava). Prepararea bilutelor. Punem intr-un vas 250 g de branza dulce, 70 g fulgi de nuca de cocos, doua oua si doua linguri cu zahar (nici rase, nici cu varf). Amestecam foarte bine ingredientele, asigurandu-ne ca zaharul s-a topit (daca dorim, putem adauga si putina esenta de vanilie). Ne umezim palmele si formam bilute de branza (de marime potrivita, cam cat o nuca) pe care apoi le asezam in tava in care vom coace prajitura. Pentru a nu se lipi prea tare in timpul coacerii, folosim hartie de copt sau tava trebuie sa fie unsa cu putina grasime (ulei, unt, margarina sau untura). Prepararea blatului prajiturii. Separam albusurile de galbenusuri si batem spuma cele patru albusuri. Dupa ce albusurile si-au marit substantial volumul, incepem sa adaugam treptat zaharul (patru linguri) si mixam in continuare pana cand obtinem o bezea tare si oarecum sticloasa. Intr-un alt vas, topim 100 g de ciocolata la bain-marie (adica punem vasul deasupra unei cratite cu apa, pentru a se topi de la aburii degajati de aceasta). Dupa ce se topeste ciocolata, o lasam sa se raceasca si apoi o amestecam cu cele patru galbenusuri. Turnam amestecul peste bezeaua de albusuri si incorporam cu grija, incercand sa pastram bezeaua prajiturii cat mai pufoasa. Presaram pe masura ce amestecam patru linguri cu faina si o lingurita cu praf de copt (amestecam pana cand desfacem eventualele cocoloase formate). Turnam compozitia de ciocolata peste bilutele de branza (dimensiunea tavii in care am copt prajitura a fost 20x30 cm). Coacerea prajiturii. Pornim cuptorul si introducem tava cu prajitura dupa ce acesta s-a incins foarte bine. Coacem prajitura la foc mediu spre mic (undeva intre 150 si 175 grade C) timp de aproximativ 45 de minute. Prajitura cu bilute de branza arata multumitor si in acest stadiu, insa o si putem "impopotona" dupa cum ne place (de exemplu, o putem glazura sau pudra cu zahar dupa ce se raceste - in caz ca nu se intelege clar din imaginile retetei, eu i-am am pus o glazura ciocolatoasa din comert peste care am presarat niste nuca de cocos rasa).
Prajitura cu branza ciocolata cocos rasturnata in tava si taiata
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de prajituri cu branza!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

3 comentarii:

  1. Foarte interesant!Pentru mine este ceva nou,deci trebuie incercata.
    Multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  2. pentru formarea bilelor de branza s-au folosit 2 oua intregi?? ati scris " 2 oua" dar in poze se vad numai galbenusuri. sincer cred ca daca pun oul intreg va rezulta o compozitie prea moale pentru a putea fi modelata..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ouale sunt intregi, nu doar galbenusurile. M-am uitat acum si eu cu atentie la imaginile retetei si nu pare sa se vada albusul, insa trebuie sa fie pe acolo pe undeva. Compozitia bilelor de branza poate iesi prea moale din mai multe motive: ouale foarte mari, branza prea apoasa. Dar asta se poate regla usor, adaugam inca o lingura-doua de nuca de cocos rasa.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)