Aripioare la cuptor

Aripioare la cuptor (crocante cu praf de copt)
Ingrediente reteta Aripioare crocante la cuptor:
  • un kg aripioare de pui
  • o lingura praf copt
  • o lingura boia
  • 2 linguri condimente (la alegere)
ingrediente reteta aripioare la cuptor cu praf de copt
Modul de preparare a retetei:
Aripioarele de pui la cuptor par, la prima vedere, o reteta banala. Insa prezenta prafului de copt va da aripioarelor de pui un plus de farmec (pielea aripioarelor va iesi usor uscata si crocanta, iar carnea va fi moale si suculenta). Unii spun ca aripioarele de pui la cuptor cu praf de copt ar concura cu succes "acele" aripioare la galetusa 😉
Pregatim aripioarele de pui, adica le inlaturam varful, le taiem pe jumatate (adica despartim partea inferioara de cea superioara) si le eliminam eventualele urme de pene/ puf (taierea aripioarelor este foarte usor de facut daca "tintim" incheietura). Ultimul pas din pregatirea aripioarelor de pui este sa le stergem cu prosoape de hartie/ servetele pentru a fi cat mai uscate. Amestecam intr-un vas incapator o lingura rasa cu praf de copt, o lingura cu boia de ardei si doua linguri cu condiment special de pui (care este de fapt un amestec de sare cu alte condimente). Punem in vas si aripioarele de pui, avand grija sa le acoperim/ tapetam pe toate partile cu mixul de praf de copt si condimente. Apoi asezam aripioarele de pui condimentate pe gratarul cuptorului si le introducem in cuptorul pe care l-am incins bine. Tinem aripioarele de pui la cuptor timp de aproximativ 35 de minute la temperatura medie (175-180 grade C). Pentru a evita sa murdarim cuptorul este indicat ca sub gratar sa asezam o alta tava (ideal tapetata cu hartie de copt, pentru a o curata mai usor de grasimea care se va scurge din aripioare la cuptor).
aripioare la cuptor (imaginea de la sfarsitul retetei)
Am preferat ca pentru aripioarele la cuptor sa nu complic reteta si am recomandat folosirea unui condiment pentru pui deja preparat din comert, dar bineinteles ca ne putem pregati singuri amestecul de condimente - folosim orice combinatie ne satisface gusturile, trebuie doar sa nu uitam sa punem niste sare si praf de copt. Si putem face aripioarele la cuptor picante fie folosind boia de ardei iute, fie alegand din start un condiment picant din comert.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete cu aripioare!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

6 comentarii:

  1. Exista pungi mai mari cu praf de copt decat binecunoscutele pliculete?

    Olivia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie pentru aripioarele astea mi s-a parut prea mult chiar si un pliculet, deci nu sunt cumparator en-gros 😁 Prin magazinele obisnuite mie nu mi-au sarit in ochi, dar probabil se pot cumpara de undeva, patiseriile cu siguranta nu folosesc pliculete. M-ai facut curios... cate aripioare ai de gand sa faci, Olivia? 😋

      Ștergere
  2. Dupa achizitionarea prafului,ma hotarasc.

    Olivia

    RăspundețiȘtergere
  3. Am pregatit azi reteta din 1,200kg aripioare.Mi-a intrat cantitate dubla de praf de copt sicondimente fata de cele din reteta.Au iesit foarte bune aripioarele picante,dar cam sarate
    Olivia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine ca aripioarele ti s-au parut doar prea sarate, la cat de mult praf de copt ai pus n-as fi asteptat sa i se simta gustul...Probabil atatea condimente au acoperit nu doar aripioarele, ci si praful de copt 😉

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)