Mâncare de ceapă cu pui

Mancare de ceapa cu pui in tigaie (imaginea retetei)
Ingrediente reteta Mancare de ceapa cu pui:
  • 500g ceapa
  • 500g carne de pui (aripioare)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • o legatura marar (sau patrunjel)
  • ulei, apa, sare si piper
ingredientele retetei mancare de ceapa cu pui (aripioare)
Modul de preparare a retetei:
Avand o lista atat de scurta si banala de ingrediente, cred ca este de la sine inteles faptul ca reteta de mancare de ceapa cu pui este o reteta simpla si foarte usor de preparat. Ba mai mult decat atat - cei interesati de varianta ei de post/ vegetariana au inca un motiv de bucurie (sau intristare 😅): pot taia puiul de pe lista (inlocuindu-l bineinteles cu ceapa)! Eu recomand folosirea aripioarelor de pui, insa mancarea de ceapa poate fi facuta cu orice fel de carne de pui. Taiem aripioarele pe jumatate, le curatam de eventualele ramasite de puf (parlindu-le la flacara aragazului sau chiar pensandu-le) si le stergem/ tamponam cu servetele sau prosoape de bucatarie din hartie (pentru a nu sari foarte mult ulei in timpul prajirii). Punem intr-o tigaie sau cratita cateva linguri de ulei la incins si prajim aripioarele de pui la foc puternic pana cand vedem ca incep sa se rumeneasca usor pe ambele parti (in acest moment al retetei scopul nostru este sa le rumenim, nu sa le preparam termic in totalitate - vor avea mai tarziu suficient timp sa fiarba complet in mancarea de ceapa). Apoi scoatem aripioarele din cratita si, in acelasi ulei in care le-am prajit, adaugam ceapa tocata fideluta (pentru a nu ne ustura ochii foarte tare in momentul in care o tocam, n-ar fi deloc rau sa rasfatam putin ceapa, adica dupa ce o curatam sa o taiem pe jumatate si sa o lasam sa stea in apa rece circa 30 de minute). Dupa cateva minute de calire, timp in care ceapa ar trebui sa se inmoaie putin si sa devina oarecum translucida, adaugam in cratita cele doua linguri cu pasta de tomate si apa atat cat sa acoperim in intregime ceapa. Atentie! Ceapa trebuie doar sa fie acoperita de apa, nu sa pluteasca/ balteasca in cratita (in locul apei putem folosi si niste vin). Lasam mancarea la fiert aproximativ 15 minute, apoi readaugam aripioarele de pui prajite si mai lasam mancarea de ceapa cu pui la foc alte 15 minute. Daca pe parcursul timpului de preparare ni se pare ca sosul a scazut prea mult, nu trebuie sa ne ingrijoram - putem "repara" mancarea de ceapa adaugandu-i putina apa si fierband-o inca vreo doua-trei minute. La sfarsit condimentam mancarea cu sare si piper in functie de gusturi, oprim focul si adaugam mararul tocat.
Mancare de ceapa cu aripioare de pui in farfurie (rezultatul retetei)
Spor la gatit si va recomand sa incercati si reteta de mancare de pui cu bere!
Pofta buna

2 comentarii:

  1. Multumesc sincer pentru sfaturile deosebit de utile furnizate.

    Olivia

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru reteta, am sa fac si eu dar cu mai putina ceapa. Zi faina!

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)