Cornuri cu cașcaval și susan

reteta cornuri cu cascaval si susan
Ingrediente reteta Cornuri cu cascaval:
  • 200g cascaval
  • 200ml lapte
  • 600g faina
  • 3 oua
  • 7g drojdie uscata sau 25g proaspata
  • o lingurita sare
  • aprox 100g susan sau mac (optional)
ingredientele retetei cornuri cu cascaval si susan
Modul de preparare a retetei:
Urmand reteta obtinem niste cornuri pufoase care, cu toate ca sunt umplute cu cascaval, acesta nu se simte ca si cum ar fi doar o gramada in mijloc deoarece o parte va fi inglobata in aluat. Putem folosi si branza, insa cascavalul este in mare parte cel responsabil de farmecul cornurilor (am incercat si cu mozzarella, o branza mai elastica si am fost multumit de felul in care au iesit cornurile). Prepararea aluatului cornurilor cu cascaval nu este foarte diferita de prepararea unui aluat simplu, cum ar fi cel pentru paine sau pentru blatul de pizza - doar il imbogatim cu niste cascaval, lapte si oua. Punem 600g de faina intr-un vas, facem o mica gaura in mijlocul ei si acolo punem 100g cascaval ras, o lingurita rasa de sare, doua oua (pe cel de-al treilea il pastram pentru a unge cornurile), 200ml de lapte caldut (dar nu fierbinte, pentru a nu dezactiva drojdia) si continutul unui pliculet de 7g de drojdie (sau un cubulet de 25g drojdie proaspata, cornurile cu cascaval vor iesi la fel). Amestecam foarte bine pentru a omogeniza ingredientele, framantam pana cand obtinem un aluat ferm si oarecum nelipicios si apoi lasam aluatul cornurilor cu cascaval la crescut intr-un loc mai calduros (acoperit cu un prosop curat). Modelarea/ formarea cornurilor cu cascaval. Dupa aproximativ 30-45 de minute, atunci cand aluatul pare ca si-a dublat volumul, il punem pe blatul de lucru uns cu putin ulei, il mai framantam putin si il impartim in opt bucati/ bile aproximativ egale (daca timpul ne permite si vrem sa facem reteta "ca la carte", putem lasa si bilele de aluat la crescut inainte de a forma cornurile - insa, din experienta, pot spune ca per total cornurile cu cascaval ies foarte bine indiferent daca aluatul este lasat la crescut de doua ori sau nu). Intindem bucatille de aluat, pe rand, in forma cat de cat dreptunghiulara (cam de 20x30cm - 20cm fiind o palma), cu ajutorul unui sucitor sau chiar cu mana, tragand usor de aluat pana ce obtinem dimensiunea dorita. Pe prima jumatate din foaia de aluat asezam cascaval dat pe razatoarea mare (cam o lingura cu varf - pentru a nu curge in timpul coacerii, de preferat ar fi sa nu punem pe margini sau sa inchidem capetele), iar pe cealata jumatate o taiem in franjuri spre partea mai lunga (se poate vedea exact cum in imaginile retetei, acestea se pot mari dand click pe ele). Apoi incepem sa rulam dinspre partea cu cascaval spre partea cu franjuri, iar la final indoim un pic de la jumatate pentru a obtine binecunoscutul aspect de corn. Coacerea cornurilor cu cascaval. Asezam cornurile intr-o tava, avand grija sa lasam un un mic spatiu intre ele deoarece vor mai creste in timp ce se vor coace in cuptor. Batem putin cu furculita oul ramas si ungem cu acesta fiecare corn in parte (eu am folosit o pensula speciala, insa pe vremea in care n-o aveam foloseam cam cu acelasi succes o bucatica de servetel). Optional, putem presara cornurile cu susan sau seminte de mac (asa cum se vede in imaginile retetei, mie susanul mi se care ca s-ar potrivi cel mai bine la cornurile cu cascaval). Introducem tava in cuptorul foarte bine incins si coacem cornurile cu cascaval pana cand vedem ca incep sa se rumeneasca frumos - adica timp de aproximativ 40 de minute la temperatura medie (175-180 grade C).
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de cornuri!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

3 comentarii:

  1. Este o reteta inedita,cu imbogatirea aluatului cu cascaval.O voi pune in aplicare.
    Olivia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place rapiditatea cu care te-ai hotarat sa incerci cornurile, Olivia... sper ca reteta sa se ridice la inaltimea asteptarilor!

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)