- 1/2 kg carne tocata
- 50-60 foi de vita
- un morcov
- o ceapa
- 5 linguri orez
- 5 linguri pasta de tomate
- 2 oua
- o legatura marar
- o lingurita cimbru
- 5-6 foi de dafin
- sare si piper
Sarmale in foi de viţă
Ingrediente reteta Sarmale in foi de vita:
Etichete reţetă:
mancare,
sarmale,
sarmale cu carne
Cataif cu frişcă şi nucă
Ingrediente reteta Cataif cu frisca si nuca:
- 400 g fidea
- un pachet unt
- 200 g nuca (migdale sau fistic)
- o lingurita scortisoara
- 2 plicuri praf de frisca
- 300 ml lapte
- pentru sirop:
- 600 ml apa
- 300 g zahar
- o lamaie (coaja si zeama)
Etichete reţetă:
cataif,
cataif cu frisca,
cataif cu nuca,
dulciuri,
frisca,
nuca,
retete turcesti
Brioşe cu dovleac
Ingrediente reteta Briose cu dovleac:
- o cana dovleac ras
- 2 cani faina
- o cana zahar
- o cana lapte
- 2 oua
- 100 ml ulei
- un pliculet praf de copt
- o lingurita ghimbir
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara
Etichete reţetă:
briose,
briose cu dovleac,
dovleac,
dulciuri
Stufat de pui
Ingrediente reteta Stufat de pui:
- 2 pulpe de pui dezosate
- 3 legaturi ceapa verde
- 2 legaturi usturoi verde
- 200 ml rosii in bulion
- o lingurita boia
- o legatura marar
- ulei, sare si piper
Napolitane cu cremă caramel
Ingrediente reteta Napolitane cu crema caramel:
- 3 foi de napolitane
- 200 g nuca
- un pachet unt (sau margarina)
- 3 oua
- 300 g zahar
- o sticluta esenta de rom
Etichete reţetă:
caramel,
crema,
crema caramel,
dulciuri,
foi de napolitane,
napolitane,
napolitane cu crema,
nuca
Caşcaval pane
Ingrediente reteta Cascaval pane:
- 200 g cascaval
- 2 oua
- 5 linguri pesmet
- 5 linguri faina
- ulei si piper
Abonați-vă la:
Postări (Atom)