Muşchi împănat cu usturoi la cuptor

Muschi de porc cu usturoi la cuptor reteta
Ingrediente reteta Muschi cu usturoi la cuptor:
  • 500 g muschi de porc
  • 6 catei de usturoi
  • 250 ml vin
  • o lingura cimbru
  • o lingura boia dulce
  • sare, piper si ulei
Muschi de porc cu usturoi si vin la cuptor ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Muschi de porc la cuptor impanat cu usturoi si tapetat cu cimbru si boia de ardei dulce, acesta ar fi titlul "oficial" al retetei, o reteta ce pare mai potrivita pentru o ocazie speciala sau macar pentru week-end decat pentru o zi obisnuita din timpul saptamanii. Muschiul este foarte usor de preparat si cred ca imaginile retetei spun totul - aproape ca nu mai este nevoie de explicatii. Curatam cateii de usturoi si ne punem toate ingredientele la indemana. Cu ajutorul unui cutit, intepam din loc in loc muschiul de porc iar in gaurile formate introducem cateii de usturoi, apoi saram si piperam dupa gust muschiul de porc pe toate partile (optional, putem face niste gauri suplimentare in care sa punem cateva bucatele de kaizer). Tapetam muschiul de porc cu boiaua dulce, dupa care putem turna peste muschi si un pic de ulei, asta pentru a se prinde mai bine celelalte condimente. Apoi acoperim muschiul de porc cu un strat uniform de cimbru si introducem muschiul condimentat in frigider, unde il lasam macar cateva ore (daca timpul imi permite, eu il las chiar si peste noapte). Dupa ce condimentele si-au lasat gustul in muschiul de porc, il scoatem din frigider si il transferam in vasul sau tava in care il vom baga la cuptor (eu am folosit un vas de jena). Turnam un pahar de vin peste muschiul de porc si il dam la cuptor, avand grija ca in timpul prepararii sa deschidem usa cuptorului si sa il stropim din cand in cand cu sosul care se formeaza (altfel ar iesi prea uscat). Am tinut muschiul de porc la cuptor timp de aproximativ 45 minute la foc mediu (adica 175 grade C), insa durata poate varia in functie de tipul cuptorului.
Muschi de porc cu usturoi la cuptor reteta
Spor la gatit si va astept sa incercati si o alta reteta de muschi de porc la cuptor!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

28 de comentarii:

  1. Ce rumen este si ce frumos l-ai impanat cu usturoi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa ce am taiat muschiul, parca mi-a parut rau ca nu l-am impanat cu si mai multi catei de usturoi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am facut si eu chiar astazi e fff bun multumesc ptr acest site

      Ștergere
    2. Cu placere, sper sa incerci cat mai multe retete de pe site si toate sa-ti iasa la fel de bune ca acest muschi impanat cu usturoi.

      Ștergere
    3. am facut si cartofii cu cimbru la cuptor langa el tot de pe acest site am luat reteta mi-au iesit nemaipomeniti de buni familia mea au fost foarte incantati

      Ștergere
    4. Ma bucur sa aud asta. In caz ca doreste si altcineva cartofii respectivi langa muschiul impanat, iata si RETETA.

      Ștergere
  3. Deja simt mirosul... și bunicul meu obișnuia să prepare și era delicios...

    RăspundețiȘtergere
  4. Super reteta .. foarte delicoasa....

    RăspundețiȘtergere
  5. ce fel de vin rosu sau alb?

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu conteaza foarte mult, pana la urma merge orice fel de vin. In poza cu ingredientele retetei apare un vin rosu, dar se pare ca n-ai studiat cu atentie pozele :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Visam la o astfel de reteta demult...sa mananc cotlet de porc asa de fraged si "rozaliu"...nu stiu exact cum sta treaba cu acest blog, l-am gasit recent, dar mi-am salvat niste retete mega bune...oricare ar fi ideea, faceti o treaba buna, de la preparat, la postat si pana la accesibilitatea retetelor pentru toti! Felicitarile mele...

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu mi-am dorit o astfel de reteta de foarte mult timp, mama nu facea acest gen de friptura de porc la cuptor. Acum mi-am adus aminte ca vreau sa incerc si ceva asemanator, dar legat cu sfoara :)
    Deocamdata sunt un tip la fel de simplu ca si retetele de pe blog, asa ca poti sa-mi zici Robert, inca n-am aere de mare "chef" :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua Robert,
    Mi se pare foarte OK reteta,usoara si apetisanta,insa mi se pare cam ciudat sa fiarba doar in vin (chiar si la cuptor).Muschiul fiind carne macra ma intreb daca nu va iesi cam seaca(fara grasime).Sper sa nu te superi.Sigur ca pentru mancare sanatoasa e ideala. Aida

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Aida, n-am de ce sa ma supar, o faceam doar daca ar fi fost un comentariu rautacios :) Ai dreptate, muschiul va iesi cam sec pentru gusturile unora. Dar asta se poate rezolva foarte usor: in afara de usturoi, putem impana muschiul si cu ceva gras (sunculita, kaizer... de preferat ar fi ceva afumat). Pentru a nu strica aspectul, nu punem grasimea in acelasi locas cu usturoiul.

      Ștergere
  10. super reteta, la ce temperatura ai copt muschiul ?

    RăspundețiȘtergere
  11. Super reteta si foarte bine venite pozele aproape ca nu ai nevoie sa mai citesti si restul si cred ca depinde si de imaginatia fiacaruia ce ingrdiente ar mai fi bine venite la muschiulet,de exemplu eu am adaugat si ananas aproape de sfarsit si am obtinut o aroma deosebita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord cu tine, Tony... imaginatia ar trebui sa joace un rol important in bucatarie. Buna ideea ta cu ananasul, eu unu` chiar as manca cu placere asa ceva.
      Imi place sa "spun" reteta si in imagini, nu doar sa pun cateva poze alandala care doar sa confirme faptul ca eu am preparat reteta respectiva.

      Ștergere
  12. Felicitari inca o data pentru aceasta reteta
    Astazi iarasi m-am intors la ia pentru ca am mai multi musafiri si e usor de facut si foarte foarte buna!!! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Mersi, mersi... Tony, nu trebuie sa ma lauzi de fiecare data, mi se urca la cap :D Daca iti place usturoiul, atunci ai putea incerca sa impanezi muschiul cu mult mai mult usturoi. Ar arata si mai bine dupa ce-l tai.

      Ștergere
  13. Se poate si cu boia iute si fara cimbru? Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bineinteles, Giuli! Boiaua iute va face muschiul mai picant, iar asa poate nu se va simti prea tare lipsa cimbrului. Desi il poti inlocui si pe acesta cu ceva mai pe gustul tau...

      Ștergere
  14. Buna seara! Am incercat reteta ta impreuna cu reteta de cartofi cu cimbru si vreau sa-ti multumesc pentru ca a iesit sublim totul, un gust si o fragezime nemaintalnite! Bravo si tine-o tot asa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Si eu incerc sa procedez la fel, mai prepar ceva daca tot incing cuptorul pentru friptura (mai ales de cand au aparut cuptoarele cu convectie). Ma bucur sa aud ca ti-au placut ambele retete.

      Ștergere
  15. Buna seara,eu l-am pregătit in seara asta,dar l-împănat și cu bucățele de panceta afumată, și pt că mă tem să nu iasă afară usturoiul și panceta,am făcut o specie de împletitura cu sfoară de bucătărie, acum este condimentat și băgat la frig,în folie de aluminiu...abea așteapt să-l gătesc mâine seară,,am încredere că va fii super

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara! Eu as zice ca te-ai complicat inutil cu impletitura aia, muschiul nu va "expulza" usturoiul - insa paza buna trece primejdia rea :) Sper ca maine seara sa concluzionezi ca muschiul impanat a meritat cu varf si indesat asteptarea.

      Ștergere
  16. Multumesc pt ajutor! Ramâne ca maina dimineata sa-l bag la cuptor. Multumesc! Craciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Muschiul asta chiar e potrivit pentru masa de Craciun. Pofta buna maine si Sarbatori fericite!

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)