Muşchi felii cu cartofi la cuptor

Felii de muschi cu cartofi la cuptor (imaginea retetei)
Ingrediente reteta Muschi felii cu cartofi la cuptor:
  • 6 felii muschi de porc
  • 4 cartofi
  • o lingura rozmarin
  • 1/2 capatana ustroi
  • 200 ml vin
  • sare, piper si ulei
Muschi de porc felii cu cartofi si rozmarin la cuptor ingrediente
Modul de preparare a retetei:
Dupa sarbatorile de iarna, cand carnea de porc este omniprezenta, eu intotdeauna am o perioada in care stau cat mai departe de carnea de porc. In acest week-end mi-am dat seama ca lucrurile au revenit in sfarsit la normal pentru ca mi s-a facut pofta de o friptura sanatoasa de porc la cuptor 😅 Curatam carofii de coaja si ii taiem dupa preferinta - eu am ales sa-i tai rondele mai groase. Batem putin feliile de muschi de porc pentru a le fragezi, apoi le saram si piperam pe amandoua partile. Ungem cu doua-trei linguri de ulei tava in care urmeaza sa preparam feliile de muschi. Asezam rondelele de cartofi in tava si presaram peste ele jumatate din lingura de rozmarin, apoi adaugam si cateii de usturoi curatati si taiati bucatele mai mari. Peste cartofi si usturoi asezam feliile de muschi de porc si presaram restul de rozmarin. Turnam paharul de vin peste cartofi si feliile de muschi si le amestecam putin, dupa care incingem cuptorul si le dam la cuptor pentru 20-30 de minute (la foc mediu, circa 175-180 grade C).
Muschi de porc felii cu cartofi si rozmarin la cuptor
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

29 de comentarii:

  1. Deci esti incredibil ! Gata dau "x" :| asa ca am o groaza de treaba maine... stau si ma imbolnavesc aici.. :|
    Felicitari. o prezentare ireprosabila. Nici la restaurant nu arata atat de bine :X Te-ai gandit vreodata sa concurezi la masterchef?? Ai avea foarte mare succes si... foarte multi sustinatori !

    Numai bine, Ispita :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Cred ca exagerezi putin, probabil si din cauza poftei si a orei tarzii. Iti multumesc oricum, mai ales ca in sinea mea imi doresc sa nu te inseli :D
      Nu m-am gandit sa concurez la masterchef, ceea ce fac eu aici este total diferit de ceea ce se intampla in emisiune. Plus ca acolo participa cei care vor sa devina bucatari, pe cand eu nu-mi doresc asta, mie-mi place sa gatesc doar din cand in cand si s-o fac relaxat, in joaca.

      Ștergere
  2. Mersi : ) dar cel din poza e Rose?

    De abia ti-am descoperit blogul, super, gatesti dupa sufletul meu.

    Din ce zona a Romaniei esti? Ceea ce gatesti si felul in care gatesti imi
    amintesc de mama si bunica, ele se trageau din Arges.
    Gabriela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Gabriela! Vinul din poza este unul de tara facut din toti strugurii disponibili :) Probabil specialistii nu vor fi de acord cu ceea ce zic acum, insa eu pun orice sortiment de vin am in casa la momentul prepararii muschiului. Nu cred ca gustul este influentat atat de mult...
      Cred ca avem aceleasi gusturi, doar asa se explica faptul ca-ti plac retetele unuia care locuieste tocmai in Constanta :)

      Ștergere
  3. eu cred ca esti dobrogean...cam toate retetele tale se fac in jud. tulcea.oricum esti super tare.succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha... n-ai citit si raspunsul meu, Mihaela... Am zis mai sus ca locuiesc in Constanta :D Iti multumesc si te astept sa incerci cat mai multe retete.

      Ștergere
  4. Logodnicul meu nu este roman asa ca, in seara asta la cina am sa-l impresionez cu reteta ta:) Sper sa iasa la fel de gustos si invitant k si la tine si sa nu ma fac de ris:) Complimente pt retete.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Sper ca muschiul ti-a iesit la fel si nu ne-am facut de ras in fata logodnicului :)

      Ștergere
  5. super retetata ! cu tot ca am 16 ani am facut si nu am avut nici un repros! Apropo in loc de rosmarin ce mai pot pune???(am incercat cu oregano si mia iesit dar nu avea acelasi gust:)) ).
    R3Sp3Ct

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multi inainte! Mie imi place cel mai mult cu rozmarin, insa la acest muschi la cuptor cred ca doar imaginatia si gusturile fiecaruia ne pot limita in alegerea condimentului folosit. Daca tie-ti place un condiment anume, il poti incerca - orice reteta poate fi imbunatatita :)

      Ștergere
  6. ms !
    ar trebuie sa concurezi la masterchef !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pentru ce... Asa cum nici eu n-am pentru ce sa concurez acolo :) Pentru ca, din cate am inteles, acolo concureaza cei care vor sa practice meseria de bucatar, iar eu nu-mi doresc asta. Plus, ca sa nu se creada ca sunt ca vulpea aia care zice ca strugurii sunt acri, recunosc ca sunt absolut convins ca nici n-as avea absolut nicio sansa sa castig emisiunea :D

      Ștergere
    2. Chiar acum pregatesc un muschiulet cu cartofi.Totul imi place cu exceptia rozmarinului,de fapt gresesc,sotului nu-i place.Il pot inlocui cu anason?

      Ștergere
    3. Dora, poti renunta la rozmarinul din reteta si il poti inlocui cu absolut orice crezi ca va fi pe gustul sotului... pana la urma, muschiul trebuie sa fie pe placul celor care-l mananca, nu conteaza ce spun retetele sau marii experti in bucatarie. Sa aveti pofta!

      Ștergere
    4. Se poate adauga si suc de rosii si zeama de la o portocala !

      Ștergere
  7. super tare reteta....am incercato si mi-a iesit super gustoasa....eu stiam reteta asta de mai demult dar se facea cu piept de pui si sos de usturoi fara vin;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi se pare ca tocmai vinul ii da tot farmecul. Nu e rea reteta nici cu piept de pui, insa acela e cam fad...

      Ștergere
  8. nu a iesit ca in poza, dar a iesit foarte buna. ar fi bine de stiut temperatura pentru cuptorul electric (eventual si programul :) ) eu i-am mai pus apa, ca mi s-a parut prea putin lichid.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deutza, eu la toate retetele la care scriu "foc mediu" folosesc 175 grade C. Muschiul tau n-a iesit exact ca-n poza deoarece i-ai "botezat" vinul cu apa :))

      Ștergere
  9. Mai "Barbat la cratita" nu stiam eu de ce am o mare simpatie ptr tine si retetele tale! Sant o mamaie di Fort mcmurray ,canada ,care a trait pana acum sase ani in Constanta.
    Imi plac mult retetele tale si eu la varsta mea venerabila (65) ma mai inspir din ele.Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Sper ca nu s-a diminuat prea mult simpatia din cauza intarzierii cu care reusesc sa raspund la mesaje...
      Apropo, nu esti deloc "mamaie", o mamaie nu mai are suficient curaj sa traverseze oceanul si sa se mute tocmai la dracu`n praznic :)) Plus ca mama are exact aceeasi varsta si ar fi scandalizata auzind cuvantul asta :) Dar poate si-ar schimba parerea daca i-am face un nepotel :D
      Robert

      Ștergere
  10. Se poate pune si bere in loc de vin?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, de ce nu... Berea va da alta aroma muschiului de porc, insa retetele ar trebui adaptate gusturilor noastre si ingredientelor de care dispunem intr-un anumit moment. Si, cine stie, poate muschiul cu bere va iesi chiar mai bun decat cu vin :)

      Ștergere
  11. Foarte bun preparatul ! As adauga doar ca 20-30 minute la cuptorul meu nu au fost suficiente ! Am pus la 180 grade cu ventilatie si se duce spre o ora ! E bine ca timpul sa il stabileasca fiecare in functie de cuptor !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Legat de ventilatie, eu n-as porni-o daca as da doar muschiul la cuptor, ci doar daca as mai coace si un desert simultan. Clar, nu toate cuptoarele coc la fel si deci trebuie sa adaptam timpul de coacere al retetelor in functie de cuptorul pe care-l detinem.

      Ștergere
  12. Hmmm. Delicioasa reteta dar as dori sa rectifici. Ceea ce tu ai folosit este cotlet de porc, nu muschi. Muschiul de porc este mai rosu si nu are atat de multa grasime, pe cand cotletul este mai alb, ca cel din poza ta. In rest, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Ma gandesc ca e prea putin important daca e muschi sau cotlet de porc, eu le prepar cam la fel. Sunt aproape zece ani de la publicarea retetei (februarie 2011) si e posibil sa nu-mi amintesc cu exactitate, insa cred ca am folosit un muschi de porc "de tara" - poate o avea o culoare putin diferita. Legat de grasime, lucrurile sunt clare pentru mine: il cunosc oe "macelar" si stiu cat de putina atentie da treburilor migaloase 😅

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)