Prăjitură cu foi şi cremă instant

-Prajitura-cu-foi-si-crema-instant-01
Ingrediente reteta Prajitura cu foi si crema instant:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • 100 g de zahar
  • un plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • un plic de crema cu ciocolata, trufe si rom
  • un plic de crema cu vanilie
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri zahar pudra
-Prajitura-cu-foi-si-crema-instant-02
Modul de preparare a retetei
Pentru crema am folosit doua plicuri de praf de crema pentru prajituri de la Dr.Oetker. Crema este extrem de usor de preparat, instructiunile detaliate le gasiti pe plic. Ca sa va faceti o idee, continutul plicului se amesteca cu 250 ml lapte si 3 linguri zahar pudra si se bate pana se obtine crema.
Pentru foi, mai intai separam albusurile de galbenusuri. Intr-un vas punem galbenusurile cu zaharul, uleiul, apa si esenta de vanilie si frecam bine. Batem spuma albusurile si apoi adaugam galbenusurile. Le incorporam incetisor, amestecand de jos in sus, pentru a mentine compozitia pufoasa.
Amestecam faina cu praful de copt si apoi le presaram in ploaie in compozitie, amestecand cu grija in acelasi fel.
Compozitia o turnam in tava tapetata cu faina sau imbracata cu hartie de copt. Bagam tava la cuptor atunci cand cuptorul este incins. Foaia se tine la cuptor la 200 grade C aproximativ 15-20 minute. Pentru siguranta folosim testul scobitorii.
Impartim foaia obtinuta in doua parti egale. Intindem crema de ciocolata pe prima foaie iar peste crema punem cea de-a doua foaie. Pe cea de-a doua foaie intindem crema de vanilie. Prajitura cu foi trebuie neaparat tinuta la frigider peste noapte!
Daca dorim sa servim aceasta prajitura imediat, atunci este necesar ca foile sa fie insiropate. Reteta de sirop, pentru cei care nu stiu cum se prepara siropul: se pune la fiert o cana de apa cu o jumatate de cana de zahar si o lingurita de esenta si se fierb pana scad la jumatate.
-Prajitura-cu-foi-si-crema-instant-15

Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de prajituri!

Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

12 comentarii:

  1. Robert, am mare nevoie de ajutorul tau :(( LA scoala avem de facut un proiect numit "Fantezie dulce" si trebuie sa facem prajituri. Dar ce sa fac care sa nu necesite coacere si stat la frigider, sa fie si mare si bun si dulce si nu am nicio idee. Ajuta ma, te rog. M-am gandit la cremsnit cu crema instant, dar trebuie sa stea neaprat la frigider crema, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, crema trebuie sa stea la frigider. E obligatoriu sa fie o prajitura cu foi? Daca nu, poti incerca bombele cu cocos. Sunt foarte usor de facut si n-ai nevoie de cuptor, nici macar de aragaz. Nu este obligatoriu sa le tii la frigider.

      Ștergere
    2. Iarta ma ca raspund tarziu dar nu stiam unde am postat, sunt tare uituca :)) am scos o pana la urma la capat :))

      Ștergere
    3. Ma bucur sa aud asta. Nu e nicio problema, important e ca ti-ai amintit pana la urma :)

      Ștergere
  2. la modul de preparare al foilor spuneti ca galbenusurile se freaca cu zaharul. care este cantitatea de zahar necesara pentru obtinerea foilor?

    RăspundețiȘtergere
  3. mama-mia!!!
    ce bine arata....
    no comment...dar o incerc...sigur va fi rasa din farfurie...

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna, am si eu o mica intrebare, la plicurile cu crema la compozitie se mai pune si oua? Ca la budinca se pune. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, nu mai este nevoie de nimic, altfel scriam asta in reteta. Am facut prajitura intr-un moment de MAXIMA comoditate, asa ca am incercat sa aleg si eu cele mai simple creme instant :)

      Ștergere
  5. Facut ieri, foarte buna si usor de facut. multumesc! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru foaia de mai sus, taiata in doua parti egale, spne-mi te rog daca ajunge un plic de crema (50g)instant Dr.Oetker, pentru a unge ambele foi , sau sa folosesc doua plicuri unul cu gust de ciocolata,trufe si rom si unul cu gust de vanilie ? Vad ca in imaginea de mai sus ai folosit ambele creme.Rog mult un raspuns. Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna seara "Barbat la cratita "! :) Pot sa-ti spun ca am facut prajiturica cu foi si crema instant, Mi-a iestit foarte bine, nu este nevoie sa se insiropeze foile, pt. ca foaia de pandispan este pufoasa si usoara, s-a inmuita destul de bine. A fost apreciata si savurata ca atare ! Iti multumesc pt. reteta .

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)