Bulete de caşcaval şi brânză

Bulete de cascaval
Ingrediente reteta Bulete de cascaval:
  • 300 g cascaval
  • 300 g branza grasa
  • 2 oua
  • 5 linguri faina
  • un praf de copt
  • sare, piper si ulei
Bulete de cascaval ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Intr-un vas incapator punem branza, cascavalul ras, ouale si praful de copt. Adaugam sare si piper in functie de gusturi si apoi amestecam bine ingredientele pana cand obtinem o compozitie omogena. Datorita prafului de copt, dupa cateva minute compozitia pentru bulete va deveni vizibil mai pufoasa. Adaugam treptat cele cinci linguri de faina in compozitia pentru bulete si amestecam pana cand aceasta devine lipicioasa. Cu ajutorul mainilor umezite, modelam bulete de dimensiunea unei nuci micute. Nu este bine sa facem buletele foarte mari deoarece acestea isi vor dubla volumul in timpul prajirii. Cel mai usor este sa modelam intai toate buletele si doar apoi sa ne apucam sa le prajim. Incingem uleiul si punem buletele de cascaval la prajit atunci cand acesta s-a incins bine. Nu trebuie sa punem buletele la prajit prea inghesuite, ci trebuie sa le lasam suficient loc sa creasca. Este de preferat ca buletele sa fie acoperite de ulei, deci trebuie sa fim zgarciti cu uleiul - asa cum am fost eu, dupa cum se vede in pozele retetei :) Daca bulete sunt acoperite de ulei, acestea se vor intoarce singure in timpul prajirii (in caz contrar, trebuie sa avem grija sa le intoarcem noi). Buletele de cascaval se prajesc foarte repede, prin urmare nu trebuie sa le lasam nesupravegheate. In momentul in care incep sa se rumeneasca, scoatem imediat buletele din ulei si le punem pe un platou tapetat cu hartie absorbanta.
Bulete de cascaval reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

64 de comentarii:

  1. mereu m-am intrebat cum se fac buletele astea. :Dmultumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. mie niciodata nu mi-au iesit !!!! se topeaua in tigaie .

    RăspundețiȘtergere
  3. am sa incerc si reteta dumneavoastra .multumesc! arata tare bine !

    RăspundețiȘtergere
  4. ....... interjectii apreciative.
    nenumarate!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow , reteta-i minunata R , asa c-am trecut-o la FAVO in asteptare .

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu ma asteptam sa va placa prea mult reteta de bulete, mai ales ca suntem in post si lumea se fereste de cascaval. Mai e vorba si de prajit in ulei... :) Bella, poti sa-mi zici Robert sau Barbat :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai barbate mai....minunate ti-au iesit buletele aste....
    fericita poate fi femeia de langa tine.
    Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  8. Ms, Sidy. Ce viata usoara as avea daca femeile ar fi fericite doar cu atat... :) Nu ma refer acum strict la bulete, ci la toata "activitatea" mea din bucatarie.

    RăspundețiȘtergere
  9. Unele ar fi fericite doar cu atat...uite eu ,spre exemplu nu's pretentioasa defel...Dia

    RăspundețiȘtergere
  10. Chiar dacă sunt adevărate bombe calorice, din când în când nici eu nu mă pot abține de la buletele de cașcaval. :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Hmmm... Dia, cred ca tu esti destul de pretentioasa, insa nu-ti place sa recunosti asta :P
    Diana, Twain zicea ca toate lucrurile bune sunt ilegale, imorale sau ingrasa :D Asa ca nici buletele de cascaval nu pot face exceptie :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Hmmmm....ma duc sa ma uit in oglinda cu mai multa atentie.Poate am sa ma vad altfel cu tunsoarea asta noua....

    RăspundețiȘtergere
  13. :lol:
    Poate oi fi pretențioasă, dar și bărbații sunt și nu le aleg pe cele care au făcut exces de calorii. Doar moartea eventual le alege mai repede. :lol:

    Și așa am păcatul că mor după brânzeturi, d-apoi să le prăjesc.
    Dar tot le-am făcut. Numai că eu nu pun praf de copt, și le-am făcut din amestecătură de cașcaval, telemea și mozzarella.
    Și ca să nu fie păcatul prea mare, le-am împărțit. :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Diana, ar trebui ca in lista aia a ta sa adaugi si "sa nu fie pretentios si sa-i placa buletele de cascaval" :))
    Eu pun praf de copt in reteta mea de bulete pentru ca sunt sigur de faptul ca imi ies asa cum imi plac mie, nu-mi place sa-mi asum riscuri inutile :P
    Buletele merg facute si cu mai putin cascaval, stiu ca mama le facea si cu cartofi. Mereu uit s-o intreb reteta... Cum deja e trecut de miezul noptii, e clar ca iar voi uita pana maine :)
    Te cred ca ai o slabiciune pentru branzeturi, din moment ce ai in frigider cascaval, telemea si mozzarella :)) Eu nu cred sa fi avut vreodata mai mult de doua sortimente de branza.

    RăspundețiȘtergere
  15. Acuma dacă zic că mai aveam și brânză dulce, și niște parmezan ras... dar le am acolo ca să fie... că înafară de telemea și brânză dulce, restul țin mult și bine... bine, că și telemeaua se poate pune la congelator dacă e mai multă...

    RăspundețiȘtergere
  16. Asa cum unii au toata bautura intr-un mini-bar, tu vad ca ai un fel de branza-bar in frigider :P

    RăspundețiȘtergere
  17. Abia astept sa le fac pentru sambata, mai ales ca de fiecare data invitatii se asteapta la aperitive mai deosebite cand vin la mine. Iar buletele astea eu le consider deosebite!!!!
    Astea nu or sa lipseasca. Or sa arate bine pe bete de frigarui alaturi de rosii cherry.
    Numai bine!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Cred ca vor arata frumos buletele alaturi de cherry. Ai putea pune si niste frunze de busuioc, sa fie si mai multa culoare.

    RăspundețiȘtergere
  19. la branza grasa se poate pune branza de burduf ,facut la mama lui,nu din magazin?E ok,daca nu,ce fel de branza grasa,o denumire asa?????

    RăspundețiȘtergere
  20. Mulţumesc pentru reţetă. Au ieşit foarte bune, mai ales că înainte de a le prăji le-am trecut şi prin pesmet .... au iesit un pic crocante, numai bune .... yummy!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc si eu pentru sugestie, chiar ma atrage ideea unor bulete de cascaval usor crocante. Cred ca aratau si bine, pacat ca nu poti pune imaginile...

      Ștergere
    2. Asta cam asa e .... poate vei gasi o modalitate prin care sa putem face schimb de "experienta" in imagini

      Ștergere
    3. E putin mai complicat, insa cred ca as putea face ceva... Da-mi un semn pe fb sau pe mailul din partea de jos a paginii.

      Ștergere
  21. Le-am facut cu cascaval si telemea, au iesit foarte gustoase. Imi plac caci sunt deosebite si foarte simple de facut, multumesc pt. reteta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am ales buletele tot pentru simplitatea lor. Dar am o veste buna pentru tine: nu e o reteta izolata, majoritatea ii seamana :)

      Ștergere
  22. astazi am incercat pentru prima data reteta si pot spune ca au iesit super delicioase...multumesc!!!
    De mult vroiam sa le fac dar niciodata nu aveam dispozitie....

    RăspundețiȘtergere
  23. Bunaaa
    Vreau sa te intreb- nu se va topi cascavalul in tigaie? Si le pot face doar din cascaval, fara branza?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Lavinia, cascavalul nu se va topi in tigaie daca respecti reteta. N-am incercat sa prepar buletele fara branza, deci nu stiu exact cum vor iesi... De ce nu vrei sa folosesti branza?

      Ștergere
  24. Le-am facut doar cu cascaval(nu am avut branza) am pus 600 grame cascaval.Au iesit delicioase.Felicitari...barbate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Cred ca depinde si de cat de uscat este cascavalul folosit, unele sunt foarte uscate. Ma bucur ca ti-au iesit buletele adaptand reteta la ceea ce aveai in casa la momentul respectiv, asa mi-ar placea sa pot face si eu cu toate retetele :) Doar ca nu toate sunt la fel de permisive...

      Ștergere
  25. AM SI EU O MARE INTREBARE, aceste bulete se pot coace si in cuptor? nu prea as vrea sa le prajesc in ulei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, nu pot da un raspuns exact. Gandindu-ma ca buletele de cascaval ies cel mai bine atunci cand sunt prajite in baie de ulei, parca as fi tentat sa spun ca nu se pot coace in cuptor. Insa, daca as tine musai sa nu le prajesc, eu cred ca as risca si as incerca. Dar e clar ca n-ar mai iesi la fel, din moment ce nu s-ar putea umfla in partea de jos - probabil ar iesi jumatati de bulete :) Sa-mi zici si mie daca te hotarasti pana la urma sa incerci buletele la cuptor.

      Ștergere
  26. o sa le incerc si sper sa fie bune, revin cu un rasp...
    APP. esti f tare :)imi plac toate retetele tale, cel mai bune imi ies fursecurile q stafide si alune si ciocolata, sunt f apreciate de cunoscutii mei :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Nu sunt chiar atat de tare precum zici, mai degraba cred ca ma pricep sa fac impresie buna... :D Sa vedem ce mai zici si dupa ce faci jumatatile de bulete, nu cred ca vor fi la fel de aratoase precum fursecurile alea. Dar nu pot face altceva decat sa-ti tin pumnii si sa ma rog sa-ti iasa ok :))

      Ștergere
  27. Felicitari pentru bulete ! Dupa nenumarate incercari nereusite, am descoperit aceasta reteta si m-am indragostit de ea ! Atat de mult ca nu ratez nici o zi speciala fara a avea buletele pe masa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Chiar ma bucur ca ai gasit in sfarsit dragostea in materie de bulete si ca eu sunt cel care te-a ajutat :) Citindu-ti mesajul, parca mi-a parut rau ca nu prepar si eu mai des aceste bulete, mai ales ca reteta e atat de simpla...

      Ștergere
  28. As vrea sa fac maine, dar vreau inainte sa intreb...Sunt la gust ca cele de la Fornetti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Habar n-am, nu cred ca am mancat vreodata bulete de cascaval de la ei... Insa nu cred ca seamana foarte mult cu vreun produs de-al lor, banuiesc ca difera destul de mult ingredientele folosite. In afara de asta, buletele se prajesc, iar eu stiam ca la Fornetti toate produsele vin congelate si apoi introduse la cuptor.

      Ștergere
  29. Astazi e a 3-ia oara cand fac buletele si mi-au iesit super pana acum.Excelenta reteta! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) si sper ca buletele sa-ti iasa la fel si de acum inainte, ma gandesc ca ai de gand sa le mai faci de multe ori.

      Ștergere
  30. Cu siguranta o se le mai fac! :)

    RăspundețiȘtergere
  31. tocmai am facut si eu adineauri minunatiile astea,ca nu stiam ce naiba sa mai gatesc...recunosc ca e prima oara cand fac asa ceva,desi am vechime in bucatarie,si sunt surprinsa absolut pozitiv...sa traiesti,barbate! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand mai ai nevoie de inspiratie, sper sa gasesti aici reteta care sa te scoata din impas :) Oricat de multa experienta am avea in bucatarie, cred ca se vor gasi intotdeauna retete care sa ne surprinda...

      Ștergere
  32. Răspunsuri
    1. Da, este buna si branza de vaci. Un mic pont: cu cat branza este mai grasa, cu atat buetele vor iesi mai gustoase.

      Ștergere
  33. Buna Seara , se pot face cu telemea? Am apa in gura, abia astept weekendul sa probez reteta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara, buletele se pot face si cu branza telemea. Va trebui sa fii tare, mai sunt cateva zile pana cand vei face reteta :)

      Ștergere
  34. Arata traznet!
    Am avut cateva tentative dar mi s-au imprastiat in cratita. Mai incerc o data cu reteta ta. Tine-mi pumnii! Vreau sa le fac de Craciun, imi plac teribil.
    Felicia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicia, daca e vorba de Craciun, atunci trebuie neaparat sa-ti tin pumnii :) De data asta trebuie sa mergi la sigur cu buletele - nu uita sa le prajesti in cat mai mult ulei, iar acesta sa fie foarte bine incins.

      Ștergere
  35. Mi-au iesit minunate ! Data viitoare poate pun si patrunjel in compozitie. Alta data susan in pesmet, sa variez placerile :-)
    Ruxi-Buxi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oricat de minunate ar fi unele retete, monotonia ne poate face sa le dam prada uitarii :) Iar putin patrunjel cred ca ar face buletele si mai aspectuoase.

      Ștergere
  36. mor cand aud cate un netot, ca altfel nu-i pot spune care pune intrebari tampe de genul: nu merg si la cuptor? Nu as vrea prajite. Pai frate, nu face. Ce zici, pizza merge fiarta pe aragaz? Mananca iarba, o sa traiesti mult si o sa mori de plictiseala pe terra

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, mori de plictiseala, insa probabil mori cu sufletul impacat! Stiu ca multa lume are impresia ca eu trebui sa dau numai sfaturi buna in legatura cu mancarea, insa asta e treaba nutritionistilor si a celor obsedati de treburile astea... eu consider ca lumea ar trebui sa manance orice si oricand, trebuie doar putina cumpatare.

      Ștergere
  37. Au iesit minunate ca aspect si gust:)
    Merci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avec plaisir! :) Sper ca nici mirosul buletelor n-a fost chiar de lepadat :D

      Ștergere
  38. Buna ziua si sarbatori fericite! Tocmai am incercat astazi reteta dumneavoastra. O minunatie! Am folosit cas de vaca afumat de la Romfulda si niste telemea de capra date pe razatoarea mare iar in loc de praf de copt am pus o lingurita de drojdie uscata topita in cateva lingurite de apa si 1/2 lingurita zahar. L-am tavalit prin pesmet inainte de prajire. Comentariile sunt de prisos, gustul prea bun iar mirosul... demential (locuiesc la casa si daca m-a sunat vecina sa ma intrebe ce gatesc bun...). Multumesc si spor la toate! Adri

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)