Cartofi crocanţi la cuptor (cu mălai)

Cartofi crocanti la cuptor reteta
Ingrediente reteta Cartofi crocanti la cuptor (cu malai):
  • 4-5 cartofi
  • 2 lingurite maghiran (oregano sau rozmarin)
  • 100 g malai
  • 2-3 linguri ulei
  • sare si piper
Cartofi crocanti la cuptor ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei
Reteta de cartofi crocanti la cuptor poate fi folosita ca o garnitura inedita (cu care garantat ne vom surprinde invitatii), sau poate fi servita ca fel de mancare de sine statator (alaturi de un sos de usturoi cu smantana). Curatam, spalam si taiem cartofii taraneste, apoi ii punem putin la fiert (cam zece minute - pentru ca de fapt cartofii nu ne vor trebui fierti, ci avem nevoie doar sa-i "ajutam" putin). Facem asta pentru a scurta timpul de coacere la cuptor, dar daca suntem mai comozi, atunci putem sari peste partea cu fiertul cartofilor si lasam cuptorul sa faca toata treaba :) Daca i-am fiert, atunci scurgem bine cartofii de apa si ii punem intr-un vas unde ii amestecam cu cateva linguri de ulei. Intr-un alt vas, amestecam o mana de malai cu cele doua lingurite de maghiran, sare si piper dupa gust. Apoi turnam malaiul peste cartofi si amestecam pana atunci cand malaiul acopera in intregime viitorii cartofi crocanti. Punem hartie de copt pe tava (sau o ungem cu ulei) si asezam cartofii in tava (daca vrem sa obtinem niste cartofi crocanti cat mai aspectuosi, atunci este bine sa-i punem cat mai rasfirati). Introducem tava in cuptorul preincalzit si ii coacem aproximativ 25 minute, pana atunci cand cartofii devin aurii si usor crocanti.
Cartofi crocanti la cuptor reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu cartofi!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

39 de comentarii:

  1. Cinstit, mi se pare ciudata reteta asta de cartofi cu malai, dar am s-o incerc macar o data, de curiozitate.
    Referitor la activarea unui plugin pentru abonarea cititorilor la articolele mele, eu una am incercat si nu stiu sigur daca am reusit, nu prea ma pricep. Ce ma mai ajuta si pe mine oamenii buni... Daca vrei incearca si da-mi si mie de veste daca functioneaza, te rog frumos !

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, poate pare putin ciudata reteta. Si eu am incercat-o tot de curiozitate, mai ales pentru ca mi se parea usor de preparat, dar am facut-o deja de 5-6 ori pana acum. Mai schimb si eu putin cartofii la cuptor, devenise deja plictisitor sa arunc mereu niste cartofi langa friptura.
    Din pacate nu te prea pot ajuta cu sfaturi legate de Wordpress, eu sunt pe Blogger (si nici la asta nu pot zice ca ma pricep cum trebuie). Ce pot face e doar sa intru acum si sa incerc.

    RăspundețiȘtergere
  3. acum am terminat de mancat. au fost foarte buni, foarte crocanti, asa ca cine mananca tre sa stea bine cu dantura:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand am citit mesajul acesta al tau sincera sa fiu am fost cam sceptica in legatura cu reteta si mai mai ca ma razgandisem sa o incerc si totusi...
      Si totusi am incercat-o..si...cu parere de rau iti spun ca pare-se ca tie nu ti-a iesit reteta de spui ca "cine mananca tre sa stea bine cu dantura".
      Eu stau foarte prost cu dantura dar nu am avut probleme cu acesti cartofiori deoarece au iesit foarte moi chiar daca au avut crusta de malai.
      Poate daca repeti reteta si urmezi strict indicatiile, o sa-ti iasa :P

      Ștergere
  4. :)) Bine macar ca ti-au placut! De fapt cartofii sunt moi, senzatia de crocant e data de malai.

    RăspundețiȘtergere
  5. mi se pare interesanta reteta o voi incerca si eu ca vorba ceea incercarea moarte n_are

    RăspundețiȘtergere
  6. :) Asa am zis si eu inainte sa o fac prima data.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am incercat azi reteta ! au iesit niste cartofi deeeeellliiiiiciiioooossssiiiiiii ! Merci de idee !

    RăspundețiȘtergere
  8. Cu placere! Daca ti-au placut cartofii crocanti, atunci s-ar putea sa-ti placa si reteta de cartofi cu cimbru.

    RăspundețiȘtergere
  9. am nevoie de un raspuns rapid:D, daca nu am maghiran, pot pune oregano? sau ce-mi recomanzi??? nely

    RăspundețiȘtergere
  10. Cand ai raspuns tu, erau deja devorati:))). Au iesit foarte buni. Astazi as vrea sa incerc o ciorba cu salata verde(nu am facut niciodata), dar nu am gasit o la tine...Poate te enervezi intr-o zi si postezi reteta:). Nelly

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai ar cam trebui sa ma enervez putin si sa gatesc mai des :)) Am sa o trec pe lista mea de retete viitoare ;)

      Ștergere
  11. ce buni sunt cu putin mujdei... de usturoi verde
    merita incercat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesant, nu am incercat niciodata mujdeiul de usturoi verde. Iti multumesc pentru idee.

      Ștergere
  12. Vreau sa incerc si nu am maghiran, nici oregano....si nu prea pot pleca sa cumpar acum. Nici nu stiu ce gust are maghiranul...cu ce-l pot inlocui?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deutza, poti sa renunti linistita la maghiran sau oregano, nu influenteaza prea mult reteta. Dar daca ai la indemana, poti pune niste cimbru.

      Ștergere
    2. n-am mai pus nimic...sare si piper...si au iesit foarte buni...acum caut alta reteta sa vedem ce mai mancam azi :)

      Ștergere
    3. Cateodata poate e mai bine sa nu ne complicam prea mult :)

      Ștergere
    4. MAghiranul =oregano

      Ștergere
    5. Nu prea merge pus semnul de egalitate intre oregano si maghiran (Origanum majorana si Origanum vulgare). In fine, nu sunt botanist si nu e treaba mea sa intru in detalii, asa ca mai multe info pot fi gasite pe Wikipedia.

      Ștergere
  13. se poate inlocui malaiul cu pesmet?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am incercat, insa cred ca ar merge si cu pesmet. Daca faci experimentul, te rog sa-mi spui si mie cum ti s-au parut cartofii (probabil nu vor iesi la fel de crocanti).

      Ștergere
  14. Sa stii ca si eu fac la fel cartofii dar nu -i dau prin malai.O idee pe care o s-o pun in practica intr-un viitor f apropiat, adica in week-end . Perfecti langa un gratar delicios si o cupa de mujdei.pup,Carmen

    RăspundețiȘtergere
  15. Exceptionala reteta ! Am facut-o de 2 ori in 3 zile =))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marius, ma bucur ca mi-ai adus aminte de reteta. Am preparat-o acum fix doi ani, pe vremea cand habar n-aveam ca pozele nu ies prea bine la lumina becului. Pentru a convinge mai multa lume s-o incerce, cred ca ar trebui sa pun alte imagini, mai apetisante ;)

      Ștergere
    2. Fiind un impatimit al preparatelor ce contin cartofi , nici nu a fost nevoie de poze :) Doar ideea in sine de " Cartofi cu malai " mi-a starnit poftele ;)

      Keep it up !

      Ștergere
  16. Intrebare: Oare cu pesmet cum ar iesi? Ce spune specialistul? Ca mi-e groaza sa incerc eu de capul meu:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt specialist in cartofi cu malai, deocamdata n-am incercat si cu pesmet :) Insa pe fb mi-a zis cineva din Suedia ca ar iesi bine cartofii cu pesmet, cica scandinavii asa ii prepara.

      Ștergere
  17. I-am incercat cu pesmet amestecat cu praf de usturoi. In tava am pus ulei, dar i-am stropit si cu unsoare de gaina :-)
    Deliciosi !

    RuxiBuxi

    RăspundețiȘtergere
  18. Dupa un timp destul de lung m-am hotarat sa ii incerc si eu,tocmai ce i-am bagat la cuptor si am dat fuga sa iti spun :).Aseara am incercat si prajitura desteapta care a fost un esec total pentru mine dar pe placul sotului.multumesc pentru retete.o seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De data aceasta sper sa fie pe placul tau reteta, doar tu esti cea care gateste, nu? :) Cum acesti cartofi crocanti nu trebuie sa stea prea mult la cuptor, deja iti urez pofta buna!

      Ștergere
  19. Multumesc! A fost bataie pe ei :).Duminica trebui sa ii fac din nou la insistentele prietenilor,da crezi ca ar merge si putin praf de usturoi?acum daca ma lasa bebelusul as vrea sa incerc fursecurile cu stafide.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pentru ce... deci ca duminica vei declansa o noua bataie intre prieteni :)) Eu cred ca reteta merge facuta si cu putin usturoi, dar mai degraba as apela la cel natural, nu la praf.

      Ștergere
  20. daca nu mai doresc sa ii fierb, ci direct sa-i fac la cuptor, ar trebui sa pun si apa in tava? Mersi :D

    RăspundețiȘtergere
  21. Daca-i faci direct la cuptor, nu trebuie sa mai pui si apa in tava - iti dai seama ca apa aia ar cam spala malaiul de pe cartofi :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Foarte gustosi cartofii! Doar ca am ales varianta cuptorului, am sarit peste fiertul lor in apa. Multumim pt reteta!

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)