Pizza Capriciosa

Pizza Capriciosa reteta
Ingrediente reteta Pizza Capriciosa:
  • pentru topping pizza:
  • 200 g cascaval
  • 4-5 ciuperci
  • 4 felii sunca presata
  • 100 g masline
  • 2 linguri oregano
  • 4 linguri sos de rosii
  • pentru blatul de pizza:
  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • un plic drojdie
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
Pizza Capriciosa cu masline, ciuperci, sunca si cascaval ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Reteta pentru BLAT de PIZZA (cu poze detaliate si explicatii suplimentare) poate fi vizualizata accesand link-ul. Insa, pentru cei care n-au timp sau rabdare s-o citeasca, iata si versiunea rapida: dizolvam un pliculet de drojdie in 250 ml apa calduta, adaugam o lingurita de sare amestecata cu zahar si trei linguri de ulei, apoi incorporam treptat cele 500 g faina. Framantam energic aluatul de pizza si il lasam la crescut minim o jumatate de ora. Acum, ca am rezolvat-o cu blatul care este acelasi la toate sortimentele de pizza, ne putem apuca de ceea ce ne intereseaza de fapt - toppingul pentru pizza Capriciosa. Dam cascavalul pe razatoare si feliem ciupercile, la fel procedam si cu sunca presata. Intindem aluatul de pizza in patru blaturi rotunde cu diametrul de 25 cm, sau il putem intinde foarte bine intr-un blat mare pentru tava clasica de cuptor. Ungem uniform blaturile de pizza cu sos de rosii, dupa care presaram oregano. Imprastiem cascaval ras (sau mozzarella) din belsug pe intreaga suprafata a blatului de pizza, apoi adaugam sunca presata. Dupa aceea punem ciupercile feliate si maslinele rondele. Dupa ce am pus toate ingredientele pe blat, "desavarsim" pizza Capriciosa presarand inca o lingura de cascaval ras. Incingem bine cuptorul si doar apoi introducem pizza. Trebuie sa fim un pic atenti atunci cand pizza noastra este la cuptor, asta deoarece blatul de pizza este destul de subtire si se va coace foarte repede. Lasam pizza Capriciosa la cuptor aproximativ un sfert de ora la foc mediu (180-200 grade C).
Pizza Capriciosa reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de pizza!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

70 de comentarii:

  1. auliuuu...stii deja...imi ploua in gura :D

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) Bine ca s-a dus frigul, macar nu risti sa se transforme in ninsoare. Dar oricand poti sa te apuci de preparat o pizza doar cu ce ai prin frigider, nu neaparat o pizza Capriciosa :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu si daca ai copii "capriciosi" care tin neaparat sa prepare pizza dupa propriul gust :) am plecat la cumparaturi. Multumesc de reteta,blatul e pus la loc sigur jumatate de ora :)

      Ștergere
    2. Cu placere, iti tin pumnii sa-ti creasca bine blatul pana cand te intorci. Se vede ca n-am copii, la copii "capriciosi" nu m-am gandit... :)

      Ștergere
  3. Astazi am incercat sa fac pizza cu iubitul meu dupa reteta ta.Dar a fost un dezastru.Mai intai aluatul era foarte moale desi pusesem multa faina(chiar mai mult de 500 g).Probabil trebuia sa pun si vreun ou,doua.Si cand l-am dat la cuptor s-a intarit la fund(nu s-a ars ci era foarte tare) si la mijloc era creud.Plus k legumele nu se rumenisera bine.Si clar nu mai puteam sa-l las in continuare la cuptor pentru ca se ardea pe fund(desi il tinusem 30 min in loc de 15).Invatatura de minte.Data viitoare mancam de la restaurant.:((

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi pare sincer rau sa aud ca nu ti-a iesit pizza. Cu atat mai mult cu cat reteta de pizza este o reteta foarte usoara. Nu este nevoie sa pui oua in blat, trebuie doar sa-l framanti bine si sa-l lasi sa creasca. In cazul in care esti absolut sigura ca ai respectat intocmai reteta, singura explicatie care-mi trece acum prin cap este ca poate ai folosit o tava foarte mica (si nu o tava clasica de cuptor de cca 40x40cm). Adica ai ingramadit tot aluatul acolo, iesind astfel un blat foarte gros.
    Eu te sfatuiesc sa nu te lasi batuta atat de repede. Incearca sa faci blatul de pizza injumatatind ingredientele. Sau chiar si mai putin, sa obtii un blat de pizza foarte subtire. Astfel blatul se va coace extrem de repede si nu vei mai avea probleme, iar pizza mie chiar mi se pare mai buna asa. Cand e atat de simplu de preparat, chiar e pacat sa nu te bucuri de pizza facuta in casa...

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-a iesit, si e super buna! A iesit super si aluatul, mi-am facut putine griji, dar e foarte bun aluatul! Supeeer!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur sa aud ca esti multumita de pizza. Sper ca te-au ajutat putin si ultimele explicatii, asta asa, ca sa-mi imaginez ca nu m-am chinuit degeaba sa le scriu :)

    RăspundețiȘtergere
  7. O reteta super ! Ca la restaurantele italiene !

    Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu ma asteptam la un rezultat atat de bun,exceptionala reteta dar si explicatiile!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma bucur ca v-a iesit tuturor, sper ca lucrurile sa decurga in acelasi mod si la celelalte retete de pe blog :)

    RăspundețiȘtergere
  10. acum am aluatul la crescut si ingredientele pregatite abea astept sa vad cu o sa iasa.....

    RăspundețiȘtergere
  11. Răspunsuri
    1. buna si eu am facut astazi a esit foarte buna........... ce nu mea placut mie e ca am pus in tava hitie de copt si nu mi sa rumenit un pic cred ca trebuea sa o pun derect in tava si presarata cu faina sa easa un pic mai rumenita pe fund ....asta e doar inceputul altadata sa eau aminte aaa si eram sa uit mea esit si un pic mai groasa trebuea sa o mai intind eu ............in rest e ok ea placut si lui sotul meu drag faceam pika in casa dar cu feli de piine inmueata in lapte dar nu esia asa am incercat mai mute retete de blat dar nu au esit ...nu meau placut si ma dezamagit si faceam cu piine acum spun ca e OK........... MULTUMIM de reteta

      Ștergere
    2. Cu placere, Rodica! Cand blatul de pizza se poate prepara atat de usor, era si pacat sa faci pizza cu blat din felii de paine. Data viitoare n-are rost sa mai folosesti hartia de copt.

      Ștergere
  12. A iesit super.Multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  13. nu am inteles atio scrid sa impartim aluatul in 4 parti adica sa facem 4 pizze ??

    RăspundețiȘtergere
  14. Da, din acest aluat facem 4 pizza, exact ca cea prezenta in fotografiile retetei. Diametrul ei este cam de o palma (cca 20-25 cm) si este destul de subtirica. Sau putem folosi o tava clasica de cuptor si nu ne mai batem capul cu impartitul aluatului :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Super buna pizza, super buna reteta!! Multumesc pentru ajutor ;) Retetele tale sunt mereu pe gustul meu! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Iti multumesc pentru comentariul laudativ si iti recomand sa incerci si pizza margherita ;)

      Ștergere
  16. Buna,
    In seara asta m-am decis si eu sa fac pizza. Cautam reteta pentru un blat simplu si spre marea mea surprindere am cazut iar pe blogul tau!Zic spre marea mea surprindere caci aseara cautam reteta pentru poale-n brau si ghici de unde am luat-o :) Mi-au iesit super bune (mai exact mi-a iesit aluatul super la vaz si gust caci sunt in Franta si aici nu exista branza dulce de vaca...am inlocuit-o cu un fel de smantana si a iesit cam seaca,concluzie: mi-au iesit super in limita posibilitatii :D Revenind la pizza, acum astept sa cresca coca.Am gasit aceeasi reteta pentru aluat pe un alt blog dar acolo scria ca trebuie sa punem 400 ml de apa calduta: esec caci e mult prea multa si am adaugat faina din plin! La tine am vazut ca scrie doar 250 ml si sunt sigura ca asta e reteta exacta. Data viitoare cand vreau sa mai gatesc ceva "inedit" voi cauta reteta mai intai pe blogul tau, asa ca, multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Si "Buna!" :) Poate a fost o intamplare, dar este posibil sa avem aceleasi gusturi la mancare, asa ca nu strica sa frunzaresti putin retetele de pe blog. Oricum, ma flateaza increderea pe care mi-o acorzi :D Nu stiu daca te supara prea mult faptul ca nu dispui de anumite ingrediente, sunt convins ca pana la urma te "consoleaza" ele retetele frantuzesti :) Sper ca pizza Capriciosa s-a ridicat la nivelul asteptarilor :D

      Ștergere
  17. ReBuna :)
    Pizza Capriciosa a fost o minunatie!Iubitul meu a spus ca a fost chiar mai buna decat cele cumparate (sunt sigura ca a fost si putin subiectiv).Daca imi permiti, am un mic sfat pentru cei ce vor sa faca aceasta pizza cu un blat gros: bagati-l la cuptor pentru 5 minute, apoi lasati-l sa se raceasca si adaugati ingriedintele finale; eu asa am facut si blatul nu a fost nici crud nici prea copt iar mozzarela nu s-a topit prea mult. Cat despre bucataria frantuzeasca, e destul de speciala pentru cineva cu gusturi atat de traditionaliste ca mine:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ReReBuna :)) Mie imi place sa cred ca iubitul tau nu a fost deloc subiectiv si ca vrei tu sa faci pe modesta :P Iti multumesc pentru sfat si te astept oricand cu sfaturi, idei, sugestii... ;)

      Ștergere
  18. Doar ce am apucat si eu 2 felii de pizza facuta dupa reteta ta, restul a mancat-o prietenul :) a iesit bestiala,super buna. De ani de zile fac pizza si spre rusinea mea niciuna nu mi-a iesit asa de delicioasa. Deabia astept sa imi incat prietenele cu noua reteta. Urmeaza prajitura cu gem si biscuiti :-) . Felicitari pt.site!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Mihaela! Ar putea fi doar meritul tau - adica dupa atatia ani de facut pizza, experienta acumulata poate s-a facut vazuta tocmai astazi, cu aceasta Capriciosa :) Nu am prea mari dubii, insa astept totusi sa-mi confirmi ca ti-a iesit impecabil si urmatoarea reteta, de data asta vreau sa-mi asum eu tot meritul :D

      Ștergere
  19. Mi-a iesit super!Felicitari pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  20. Am facut si eu azi, nu prea le am cu aluaul asa ca am pus ingredientele in aparatul de facut paine, unde a fost framantat si dospit.Mi-a iesit puin tare blatul dar am pus o folie de aluminiu deasupra si s-a inmuiat.A iesit foarte buna, si ieftina ... ma inebuneste fetita sa-i fac si maine.Multumesc pt reteta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, ma bucur ca te-ai gandit la solutia cu folia de aluminiu :)

      Ștergere
  21. Iubesc acest site. Este cel mai bun. Sunt retete facute pe intelesul tuturor. Mii de felicitari si succese.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Nicole! Nu pot decat sa fiu intru totul de acord cu afirmatiile tale :) Insa sunt perfect constient ca totul pe lumea asta este perfectibil... asa ca incerc intotdeauna sa fiu deschis la sugestii si critici constructive.

      Ștergere
  22. Reteta asta o stiam deja de ceva vreme. Chiar azi ma pun sa fac pizza, sunt sigura ca va fi delicioasa ca intotdeauna. Felicitari pentru blog!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, nu atat pentru felicitari cat pentru siguranta si optimismul cu care te-ai apucat sa faci pizza. Sper sa ai aceeasi incredere in toate retetele de pe blog.

      Ștergere
  23. in 10 minute iti raspund sa vad cat de delicioasa ii si multe multumiri pt retata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut cum a iesit Capriciosa dupa reteta mea. Nu e nevoie de multumiri, imi multumesti doar daca iti voi scrie o anumita reteta pe care eu n-o am pe blog (asa cum se dau la radio melodiile la cererea ascultatorilor) :)

      Ștergere
  24. Salut! Am scapat putin cam mult oregano si nu mi-a placut gustul. Data trecuta o sa incerc fara sau cu foarte putin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut! Asta se poate rezolva usor. Mie, din contra, imi place cat mai mult oregano la pizza :) Dar totul tine de gusturi, de exemplu eu nu pun deloc ketchup pe felia mea de pizza...

      Ștergere
    2. Revin. Am facut ieri din nou pizza si am pus mai putin Oregano, a fost excelenta.

      Ștergere
  25. acum fac si eu aceasta reteta care mi-a stranit interesul , aluatul este la dospit de vreo 20 de minute doar ca nu imi creste aluatul, oare de ce?:(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oricat de proasta ar fi calitatea drojdiei, de crescut tot trebuie sa creasca aluatul cat de cat... deci e posibil ca drojdia sa fi fost expirata sau s-o fi "omorat" tu cu apa prea fierbinte.

      Ștergere
  26. Bai barbate, la cat esti de priceput, te-as lua de barbat:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, e bine de stiut. Iar daca nu esti absolut sigura, poate reusesc sa-ti inlatur si ultimele dubii: in momentul asta lucrez de zor la publicarea retetei de pizza calzone :D

      Ștergere
  27. Am facut reteta ta de pizza => a iesit extrem de buna => sincerele mele aprecieri!
    Imi plac mult retetele tale. Sunt pe gustul meu si destul de usor de preparat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, ma bucur sa aud ca avem aceleasi gusturi in materie de retete. Imi ramane doar sa sper ca de fiecare data rezultatul retetelor va fi pe masura asteptarilor.

      Ștergere
  28. am incercat si eu reteta de pizza ... mi-a iesit super blatul(avand in vedere ca nu am framantat niciodata),recunosc,ca am pus toate ingradientele in robot dar macar el a stiut ce sa faca.asa ca recomand celor carora nu le-a iesit blatul sa procedeze la fel,iar in cuptorul deja incins cred ca l-am tinut max 10-15 min.a iesit exact cum imi place ...nici gros nici painos doar...excelent multumesc pt. reteta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Mie nu mi se mai pare greu deloc sa framant blatul, astfel pot sa-i ajustez cantitatea de faina. Stiu, imi ia mai mult timp si energie, insa astfel ii "simt" consistenta si realizez ca, pe masura ce fac mai multe blaturi de pizza, capat experienta si reusesc sa prepar cu usurinta multe alte retete ce implica aluaturi pe baza de drojdie.

      Ștergere
  29. maine incerc si eu sa fac aceasta reteta de pizza imi doresc sa imi iese perfecta pentru fetitele si sotul meu care ma roaga de cateva zile a le fac o pizza.maine revin sa va spun cum a iesit .felicitari pentru blog.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc si iti tin pumnii maine, stiu ca nu-i de glumit cu cei mici atunci cand li se promite o pizza :)

      Ștergere
  30. hei salut.desi blatul a fost destul subtire ,a ramas pur si simplu crud...de ce?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai n-am cum sa-ti zic exact de ce a ramas blatul crud, din moment ce nu-mi spui exact ce s-a intamplat... Daca chiar a ramas crud, inseamna ca ai uitat sa pornesti cuptorul :) Dar ma gandesc ca n-ai deloc acum chef de ras, asa ca incerc sa-ti dau un raspuns - nu pot decat sa presupun ca poate ai vrut sa spui ca blatul pizzei a ramas crud la mijloc, situatie in care de vina este cuptorul: fie l-ai setat la o temperatura prea mare, fie cuptorul tau nu coace asa cum trebuie (asta in cazul in care ai respectat reteta si blatul a crescut inainte de a pune toppingul pizzei Capriciosa)...

      Ștergere
  31. Buna am 14 ani si am facut singur aceasta reteta de vreo 4-5 ori pana acum pentru parintii mei si fratele meu, mi-a iesit super bine de fiecare data. Iti multumesc mult pentru aceasta reteta!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut! Nu trebuie sa-mi multumesti, daca stau sa ma gandesc bine, pana la urma tot meritul este al tau: dintre sutele de retete de pizza capriciosa existente pe net, ai stiut sa alegi reteta potrivita, nu? :)

      Ștergere
  32. Salutare ! Am facut si eu in seara asta, dar la familionul meu(suntem 6) mai trebuiau vreo 2 tavi. Demential blatul , am facut in tava cuptorului si n-am avut cascaval dar era ratacit prin frigider un rest de parmezan si dus a fost)).
    Inca ceva am folosit drojdie proaspata nu le am cu chestiile la plic.

    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  33. Cristina, se pare ca apetitul nostru este asemanator :) Blatul de pizza este cel mai important, daca acesta ne iese asa cum trebuie, prea putin mai conteaza topping-ul pizzei. Eu am ajuns la concluzia ca drojdia la plic nu mai este chiar atat de proasta precum era inainte (asta presupunand ca folosim o drojdie de calitate). Asa ca eu de foarte multe ori o folosesc pe cea la plic pentru ca mi se pare mai practica in bucatarie (nu trebuie s-o tin in frigider si are un termen mai lung de valabilitate).

    RăspundețiȘtergere
  34. am facut-o de 3 ori pana acum....in spania... si acum toata lumea vrea so fac si acasa...deci e cea mai buna pizza pe care am facut-o...desi e si singura care am incercat-o :))... si a fost si prima ddata cand am facut ceva de mancare iar lumea m-a laudat...multumesc frumos de reteta:*!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Cristina! Eu sunt convins ca asta e cea mai buna reteta de pizza, insa tu se pare ca trebuie sa mai incerci cateva pentru a fi absolut sigura, din moment ce zici ca n-ai mai facut mancare pana acum :)) Bine, spune multe fapul ca ai primit laude de la cei care-au mancat-o, insa spaniolii poate or fi mai putin critici decat romanii. Acum sa vedem care-i parerea celor de acasa... :D

      Ștergere
  35. buna ...dar am si eu o intrebare atunci cand bagam pizza la cuptor ungem tava cu putin ulei nu:))?mersi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabriela, depinde din ce material este confectionata tava in care vom coace pizza... Daca este una teflonata, atunci nu mai este nevoie de nimic. Daca nu, putem folosi o hartie de copt, putem unge tava cu ulei (sau orice grasime) si o tapetam apoi cu faina sau pur si simplu o ungem cu ulei si gata :)

      Ștergere
    2. eu ung tava cu ulei si apoi presar gris...iese bestial
      delicioasa pizza , blatul e super bun.

      Ștergere
  36. Va multumesc pentru ceea ce faceti! Am facut cateva din retetele dvs si toate au iesit ff bine. Pizza este preferata fetitei mele. De fiecare data cand vin copii la un film acasa le fac aceasta pizza si ma laud cu www/ barbatlacratita.ro. Si pentru ca este ff ceruta mi-am cumparat de la lidl un pizza baking set si pot face 4 pizza in acelasi timp nu ma mai chinui cu 2 tavi de cuptor. Sunt fff rabdatori adolescentii mei pana creste blatul. Va multumesc si va doresc mult succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu multa placere, multumesc si eu pentru laude! Stiu ca floricelele sunt percepute ca fiind ideale pentru vizionarea unui film, insa mie mi se pare ca nimic nu e mai bun decat pizza (atunci cand suntem acasa). Mi se poate vorbi la pertu. Robert

      Ștergere
  37. Buna Robert, vroiam sa confirm ca reteta asta de blat este minunata si foarte usor de preparat! Am facut tot felul de combinatii pt pizza, pastrand insa, reteta de blat care este demential! Multumesc pentru inspiratie si spor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Raluk, it multumesc si eu pentru confirmare, le este de ajutor celor nehotarati sau sceptici care totusi incearca sa-si faca putin curaj citind comentariile retetei.

      Ștergere
  38. Buna, Robert ! As vrea sa te intreb daca schimba ceva daca pun oua in blat. Care este diferenta? ��

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Mare lucru nu se schimba, blatul de pizza ar trebui sa devina putin mai gustos. Spor la framantat!

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)