Mâncare de năut (de post)

Mancare de naut de post in farfurie (imaginea retetei)
Ingrediente reteta Mancare de naut:
  • 400g naut (2 conserve)
  • 200g rosii cuburi sau suc (o conserva)
  • o ceapa
  • un ardei
  • un morcov
  • o legatura mica de patrunjel
  • ulei, sare si piper
ingredientele retetei de mancare de naut de post
Modul de preparare a retetei:
Intr-o lume in care timpul parca devine din ce in ce mai pretios, de multe ori suntem obligati sa apelam la o reteta rapida - mancarea de naut la conserva este una dintre ele. Daca ne permitem sa gatim in tihna, atunci putem folosi la mancare naut uscat, adaptarea retetei este minima si oarecum intuitiva, adica trebuie sa tinem nautul cateva ore la inmuiat in apa rece si apoi sa fierbem putin mai mult mancarea. Termenul "conserva" ii poate indeparta pe cei interesati de o alimentatie sanatoasa, insa exista si conserve de naut "curate" care contin doar apa cu sare si, eventual, zahar (dureaza doar cateva secunde sa aruncam un ochi pe eticheta conservei de naut inainte de achizitionare). Si daca n-ati acordat atentie titlului retetei, exista si un mic bonus pentru cei interesati: mancare de naut DE POST! Spalam, curatam si tocam in functie de preferinte o ceapa, un ardei si un morcov (daca ne plac mancarurile mai dulci, putem adauga inca un ardei si o ceapa... chestie de gusturi, multora li se pare ca mancarea de naut iese mai gustoasa astfel). Punem la incins doua-trei linguri de ulei intr-o tigaie (cratita, oala, orice avem prin bucatarie) si calim legumele tocate vreme de cateva minute, atat cat sa se inmoaie (daca dorim sa evitam prajeala, atunci inabusim legumele cu un strop de apa). Peste legumele facute pe jumatate turnam continutul unei conserve de rosii cuburi sau suc de rosii si lasam mancarea la fiert in jur de 10-15 minute. Apoi adaugam in mancare nautul (nu punem doar boabele de naut, ci si zeama din conserva). Mai lasam mancarea de naut la fiert inca zece minute iar la final o condimentam cu sare si piper dupa gust si-i punem patrunjelul tocat.
mancare de naut in tigaie cu patrunjel tocat
Spor la gatit si va astept sa incercati si alte retete de mancare!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

3 comentarii:

  1. Daaaa, fix azi am făcut o mîncare de năut, dar față de rețeta ta am pus sosul de roșii la sfîrșit, după ce-am fiert vreun sfert de oră năutul cu ceapa, usturoiul și ardeiul. Și-am pus și cimbru și curcuma. A ieșit delicioasă, a lins fiu-meu farfuria. Data viitoare înlocuiesc zeama din conserva de năut cu niște vin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Smaranda, intotdeauna ma bucur sa vad oameni care imi imbunatatesc retetele... nu de alta, dar nu-mi strica nici mie cate-un pont (apropo de curcumam -chiar cred ca mu-ar placea in mancarea de naut).

      Ștergere
  2. Foarte, foarte buna reteta, urmata intru totul!

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)