Tocăniță de praz cu orez

tocanita de praz cu orez (imaginea retetei)
Ingrediente reteta Tocanita de praz cu orez:
  • 2 fire de praz
  • 100g orez
  • un ardei
  • un morcov
  • 100ml suc de rosii
  • ulei, sare si piper
ingredientele retetei de tocanita - praz, orez, morcov, ardei, rosii
Modul de preparare a retetei:
Pe langa faptul ca este extrem de simpla, reteta mancarii de praz cu orez poate fi adaptata gusturilor si nevoilor fiecaruia: se poate renunta la orez daca o vrem mai putin satioasa sau se pot adauga bucatele de carne daca nu ne dorim neaparat o reteta de post. Curatam, spalam si taiem in functie de preferinte doua fire de praz, un ardei si un morcov. Ar trebui sa acordam putina atentie spalarii prazului deoarece este posibil sa fie pamant/ nisip printre funzele acestuia (sus, in partea verde). Punem intr-o cratita doua-trei linguri de ulei, o asezam pe foc si adaugam prazul, ardeiul si morcovul dupa ce uleiul s-a incins. Calim legumele la foc potrivit pana cand se inmoaie, adica aproximativ 10-15 minute. In acest timp punem si 100g de orez la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce legumele s-au inmuiat, punem peste ele orezul fiert al dente (cam zece minute, deoarece mai apoi in tocanita de praz va avea timp suficient sa se fiarba) impreuna cu un polonic din apa in care l-am fiert. Tinem tocanita de praz cu orez la fiert in jur de zece minute, apoi adaugam 100ml de rosii (suc, bucati, cubulete) si o mai lasam la fiert inca zece minute. Indepartam cratita de pe foc si condimentam tocanita de praz cu sare si piper dupa gust. Ar fi recomandat sa pastram apa in care am fiert orezul pana la sfarsitul prepararii, pentru situatia in care mancarea de praz ni s-ar ingroasa prea tare - atunci ne folosim de acea apa pentru a o subtia.
tocanita de praz cu orez in cratita (imaginea de la sfarsitul retetei)
Spor la gatit si va astept sa incercati si celelalte retete de tocanita!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)