Tort de iaurt cu blat de biscuiţi

Tort de iaurt fructe cu blat biscuiti
Ingrediente reteta Tort de iaurt cu blat de biscuiti:
  • ingrediente pentru blat:
  • 300 g biscuiti vanilati
  • un pachet unt sau margarina
  • ingrediente pentru crema de iaurt galbena:
  • 400 ml iaurt de fructe (piersici)
  • 200 ml frisca lichida
  • un plic gelatina (10 g)
  • ingrediente pentru crema de iaurt roz:
  • 400 ml iaurt de fructe (fructe de padure)
  • 200 ml frisca lichida
  • un plic gelatina (10 g)
  • ingrediente pentru decor:
  • un plic gelatina Tort Gelee (8 g)
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml apa sau suc de fructe
  • 50 g ciocolata
Tort de iaurt fructe cu blat biscuiti ingrediente
Modul de preparare a retetei:
Acest tort de iaurt are in compozitie doua sortimente de iaurt de fructe amestecate cu frisca si asezate pe un blat subtire din biscuiti si unt, iar deasupra un strat subtire din gelatina de decor si ciocolata rasa. Reteta de tort de iaurt cu biscuiti este o reteta perfecta pentru un tort de vara, asta deoarece prepararea lui nu necesita utilizarea cuptorului. Pentru prepararea blatului taiem margarina cubulete si o punem la topit fie in cuptorul cu microunde, fie la bain-marie. Tapetam forma detasabila de tort cu folie alimentara sau folie de aluminiu si maruntim foarte fin biscuitii vanilati (ideal ar fi sa ii dam prin masina de tocat). Turnam untul sau margarina topita peste biscuiti si amestecam, avand grija ca biscuitii sa absoarba toata grasimea. Punem pasta formata in forma de tort si o intindem uniform cu mainile. Blatul astfel obtinut il introducem apoi in frigider pentru a se intari. Blatul de biscuiti al tortului de iaurt poate fi inlocuit cu orice alt fel de blat, de exemplu din fulgi de porumb sfaramati sau chiar clasicul blat de pandispan. Dar putem sa facem tortul de iaurt chiar si fara blat, insa eu recomand blatul de biscuiti. In timp ce blatul din biscuiti se intareste la frigider, vom incepe sa preparam cremele din iaurt de fructe. Punem frisca lichida intr-un vas incapator si o batem pana cand se intareste. Adaugam iaurtul de piersici peste frisca si amestecam bine. Pregatim pliculetul de gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj (adica il lasam la inmuiat zece minute in 100 ml apa, apoi il incalzim la bain-marie). Adaugam gelatina dizolvata peste crema formata din frisca si iaurt, le amestecam bine pana cand se omogenizeaza si apoi turnam prima crema de iaurt peste blatul de biscuiti intarit. Reintroducem tortul in frigider si incepem prepararea celei de-a doua creme de iaurt de fructe. Crema de iaurt roz se preapara din iaurtul de fructe de padure exact la fel cum am explicat mai sus. Inainte de turna crema de iaurt de fructe de padure, tortul de iaurt trebuie sa fi stat 10-15 minute la frigider, asta deoarece este nevoie ca prima crema de iaurt de piersici sa fie cat de cat intarita. Apoi introducem tortul de iaurt cu biscuiti la frigider pana cand se intareste si cea de-a doua crema de iaurt de piersici. Dupa ce s-au intarit ambele creme de iaurt de fructe, turnam peste tortul de iaurt cu biscuiti gelatina de decor Tort Gelee de la Dr.Oetker pe care am preparat-o respectand instructiunile de pe ambalaj (se amesteca cu doua linguri de zahar si 250 ml apa sau suc de fructe, apoi se fierbe un minut). Am ornat tortul de iaurt si cu putina ciocolata rasa, apoi am lasat tortul de iaurt cu biscuiti frigider peste noapte.
Tort de iaurt fructe cu blat biscuiti preparare reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de tort!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

89 de comentarii:

  1. Cred ca cineva-i indragostit de a facut asa frumusete de tort.E perfect compatibil cu gusturile mele.Dia

    RăspundețiȘtergere
  2. super bun mai ales pt. cei mici

    RăspundețiȘtergere
  3. Dia, un indragostit ar fi facut un tort in forma de inima :)) Eu oricum nu sarbatoresc Valentine`s Day, prefer Halloween :D
    Medi, sa stii ca e mai mult gustos decat frumos. Fac rar torturi si nu ma prea pricep sa le decorez...
    Tortul de iaurt chiar e super bun pentru cei mici, asta deoarece nu se pot murdari prea mult atunci cand il mananca :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu fac tort in forma de inima dintr-un motiv foarte simplu,nu am forma.Ziceam ca la cat e de frumos ,sigur e facut cu multa dragoste.Ma amageam si eu,macar ca ai uitat de noi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dia, nu stiu cu cata dragoste e facut tortul asta, da` pot sa-ti spun ca e facut cu muuulta pofta :D Pofteam la un tort de iaurt inca de asta-vara :)
    N-am uitat de voi, dar timpul nu mi-a permis sa stau prea mult pe net. Mi-am postat reteta zilnica si cam atat, nici macar n-am apucat sa ma inscriu la marele concurs...

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu am lipsit cam mult si asta se va intampla inca multa vreme,dar am simtit nevoia sa fiu aproape de cei dragi din cand in cand.Putei sa te inscrii la concurs,tu esti mai norocos.Eu te-as fi votat cu siguranta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am gasit aceasta reteta si ce am spus: pare destul de simplu. Ma duc cu lista, cumpăr toate ingredientele si ma apuc de treaba. Cand e gata tortul, il las peste noapte la frigider.
    A doua zi il scot de la frigider, il pun pe un platou si vreau sa servesc o bucatica. Aici apare o problema: dupa ce am taiat prima felie cu cutitul s-a prabusit pur si simplu :( Asta nu inteleg: Ce s-a intamplat? de nu a stat?

    RăspundețiȘtergere
  8. Hmmm... nu stiu ce sa zic. Cauza cred ca este gelatina. Ai vericat data expirarii, ai preparat-o conform instructiunilor de pe ambalaj? In cazul in care o lasi sa clocoteasca, stiu ca gelatina isi pierde proprietatile. O alta cauza ar putea fi frisca, poate n-ai batut-o suficient de bine, poate nu era de calitate si mai avea nevoie de un intaritor (dar gelatina ramane suspectul nr. 1). Pe facebook mi-a zis cineva ca a lasat tortul de iaurt la frigider doar vreo 15 minute inainte de a-l taia...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact asa mi s-a intamplat si mie, a lasat ff multa apa in frigider, desi era pus in forma de tort tapetata cu folie transparenta...pur si simplu iesea apa dedesubt...l-am facut ieri dimineata la ora 10, l-am scos din frigider azi la ora 9.30....am observat ca e fff moale, iar dupa nici 5 minute a inceput sa cada efectiv, pe margini...l-am pus din nou in frigider, cu speranta ca o sa coada doar marginile....:(((

      Ștergere
    2. Lorena, daca tortul nu s-a intarit in 24 de ore, nici nu cred ca se va mai intari... Mai mult ca sigur gelatina este de vina, esti sigura ca n-ai fiert-o?

      Ștergere
    3. se poate sa i fi dat un clocot mic, asta pt ca pe pachetul de aici de tortagel ( sunt in italia) scrie sa o fierb un minut, si apoi sa o racesc 2 minute....:(

      Ștergere
    4. Nu stiu daca tortagelul italian este fix acelasi lucru cu gelatina noastra, insa a noastra trebuie doar incalzita. Exista si posibilitatea sa te fi incurcat traducerea/adaptarea. Eu am si scris in reteta ca doar am incalzit gelatina la bain-marie (n-am pus-o direct pe foc tocmai pentru a evita ca aceasta sa fiarba din cauza unei eventuale neatentii). Incearca sa faci la fel data viitoare cand prepari tortul de iaurt.

      Ștergere
    5. saptamana asta il mai fac o data, ca-i musai sa-mi iasa!!:))
      ps. mersi de sfaturi!

      Ștergere
    6. N-ai pentru ce. Imi place ca esti optimista si nu stergi tortul de iaurt de pe lista :) Stiu ca nu este usor, nu e tocmai placut sa vezi ca rezultatul muncii tale nu se ridica la inaltimea asteptarilor, am patit-o si eu uneori...

      Ștergere
    7. gata,m-am lamurit..gelatina nu era oke, mai exista un sortiment,care se foloseste pt creme de genul asta...cea pe care o aveam eu se pune strict deasupra prajiturilor....deci, zilele astea imi anunt reusita,sper!:)

      Ștergere
    8. Asta e, se mai intampla, bine ca ai reusit sa-ti dai seama ca nu foloseai sortimentul potrivit :)

      Ștergere
  9. Felicitari! Mi-a lasat gura apa asa ca am facut si eu azi tortul... inca astept sa se intareasca, dar am o dilema... cum scot folia si partea de jos a formei de tort ca sa pot transfera tortul pe platou?

    RăspundețiȘtergere
  10. Au trecut mau mult de doua ore, cred ca deja ai taiat tortul :) Folia se scoate fara probleme, cam la fel cum scoti ambalajul unui pachet de unt. In schimb tortul nu l-am transferat niciodata pe un platou, am taiat cate o felie. Feliile se scot foarte usor, este suficient sa introduci un cutit sub blatul de biscuiti si sa ridici incetisor felia.
    Daca l-as transfera pe platou, ma gandesc acum ca intai as pune pe platou tortul cu partea de jos a formei cu tot, apoi as incerca sa scot forma ridicand tortul cu o paleta sau chiar doua. Si probabil n-as face asta singur, as apela totusi la cineva :)
    Ar mai fi o varianta: mai bine pune tortul pe platou cu tot cu partea de jos a formei de tort si, daca ti se pare inestetic, incearca sa "ascunzi" forma punand niste ciocolata rasa la baza tortului.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am mutat tortul cu folie si partea de jos de la forma pe platou si a fost ok asa, ca folia merge taiata pana jos si nimeni nu se uita ca mai e ceva dedesubt... oricum... super tortul... am avut mare succes cu el!

    RăspundețiȘtergere
  12. Banuiam eu ca te-ai descurcat... Sper sa mai ai multe astfel de "succesuri" :D de acum inainte :)). Sa incerci tortul de iaurt si la vara, pe canicula iti va parea chiar si mai bun.

    RăspundețiȘtergere
  13. Vroiam sa intreb si eu daca cu adevarat ajunge cele 200 ge frisca la 400 gr iaurt....si de care iaurt ai folosit mai exact?...dannone?...sau?......gelatina ai lasat-o la inmuiat, apoi ai incalzit-o sa se topeasca, dar fara fierbere si apoi asa calda ai pus-o peste frisca si iaurt?...sau lasata sa se raceasca....

    RăspundețiȘtergere
  14. Am spus in ideea dacaa ajunge frisca la atata iaurt, deoarece este in asemanarea unui tort diplomat, dar eu pun 500 gr frisca la 400 gr iaurt si 1 plic de 10 gr gelatina.....deci......doresc sa fac un diplomat care sa nu fie moale, dar nici tare, care se mai intampla, ci unul stabil, pufos, usor la taiat dar si unul.....care are textura de diplomat....ce tava ai folosit?...vad ca rotunda dar cati cm avea?....sa zic ca idee...de jur imprejur masurarea ca si cerc.....cati cm avea?....sa-mi dau seama ca si cantitate cat a iesit.....cum spuneam acum vineri tre sa fac un tort neaparat asa ca....vreau sa am siguranta unei reusite pt ca este pt cineva acel tort si mi-a placut tortul facut de tine,...BRAVO....dar sincer imi tre si cantitate dar si calitate.....oricum succes pe viitor....

    RăspundețiȘtergere
  15. Am verificat toate ingredientele retetei tortului de iaurt si sunt corecte, n-ai de ce sa-ti faci griji. Nu cred ca este prea important, dar pentru pentru a fi tu linistita iti spun ca am folosit iaurtul de fructe "Crema di frutta" de la Muller.
    Gelatina am preparat-o exact cum scrie pe ambalaj - am lasat-o intai la inmuiat, apoi am incalzit-o (neaparat fara sa fiarba). N-am pus-o fierbinte peste frisca si iaurt, am lasat-o putin sa se mai raceasca.
    Tava in care am pus tortul are diametrul de 24-25 cm, daca este vrei sa fie totul exact o voi masura si pe inaltime, ba chiar ti-o si masor de jur imprejur :)
    Daca am uitat sa raspund la ceva sau mai ai vreo intrebare de ultim moment, anunta-ma. Spor la treaba vineri si te astept cu impresiile de dupa.

    RăspundețiȘtergere
  16. Iti multumesc din suflet nici nu am crezut ca-mi rasp asa repede....apropo...ce vroiam sa te intreb dar sincer sta teapan tortul?....nu e moale?...intreb in ideea ce a patit cealalta fata ca i s-a prabusit dupa scoaterea din frigider, intreb pt ca tre sa-l duca pers respectiva undeva si sa nu ma trezesc ca dupa ce il scot din tava el se prabuseste sau se misca ca o gelatina.....si da, daca crezi ca poti te rog masoara si de jur imprejur tava ca sa stiu cat are, pt ca si eu am tava rotunda si vreau sa vad daca cantitatiile tortului imi ajunge la ce tort ameu solicitarea daca nu macar sa dublez cantitatiile....sau sa vad ce fac....vroiam sa mai zic ca sa fie gelatina racita dar nu chiar de tot mai exact putin calduta?...frisca o bati cu mixerul sau cu telul?pt ca vad intr-o poza ceva ca un tel de mana.....si iaurtul cand il pui la fel il bati(mixezi)....impreuna cu frisca sau il amesteci usor?....iar cand pui gelatina o pui treptat sau toata odata si cum faci?....o amesteci usor sau la fel cu mixerul(telul)la viteza tare?....te intreb toate detaliile pt ca e un tort frumos, pare bun si chiar vreau sa am o reusita totala...multumesc mult pt tot oricum... pa pa

    RăspundețiȘtergere
  17. Da, tortul sta foarte teapan, exact cum se vede in imagini :) Daca ar fi fost moale, cum as fi putut sa-l fotografiez asa?!? Am masurat tava de jur imprejur si are 70 cm (diametrul de 24 cm). Inaltimea/adancimea este de 6.5 cm. Gelatina am pus-o putin calduta, nu fierbinte si am pus-o treptat. Frisca am batut-o cu mixerul si am folosit telul atunci cand am amestecat gelatina si iaurtul (m-am gandit ca mai bine le amestec usor manual, nu la viteza tare). Toate precautiile astea poate vor amuza un bucatar experimentat, probabil nu conteaza prea mult, dar am zis ca nu strica sa suflu si-n iaurt :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Bravo ca si u un bucatar priceput tot iti iei masuri de precautie.....iti multumesc de rasp.....toata ziua am intrat sa vad daca ai scris sau nu ceva si.....ce pot sa zic este ca....deja tortul este in frigider facut, astept sa se intareasca.....apoi sa-l pot scoate din forma si orna....am luat iaurt de kiwi miuller froop si de zmeura.....dar sincera sa fiu am explicat ce si cum fac si mi s-a cerut sa pun mai multa frisca....asa ca am pus la 350 ml frisca- 300 gr iaurt kiwi apoi aceleasi cantitati la zmeura.....si la fiecare un plic gelatina....desii am pus un strat kiwi apoi deasupra cel de zmeura, nu mi-au iesit asa colorate ca si la tine....din contra chiar alb dar cu gust de....asa ca am lasat asa. cerinta a fost sa mai pun ananas bucatele printre...si eu ce am facut un blat cacao subtire care l-am taiat si asa in 2, le-am insiropat cu zeama din compot si am pus sa fie atunci cand intorc tortul pe platou, blat cacao-crema-blat-crema.....si il imbrac cu frisca care cred ca ii voi da o culoare verzui pt ca e pt barbat si am sa fac ceva modele....am zis de gelatina ca al tau dar nu a vrut ca ii cunoaste gusturile partenerului asa ca...ma conformez...eu ziceam daca sta teapan in ideea ca fata aceea a zis ca la prima taiere i s-a prabusit.....mersi pt detalii si oricum tre sa am o reusita si eu ca deja m-am uitat la tort in frigider si prinde consistenta....iupiii

    RăspundețiȘtergere
  19. Arata delicios! :D
    Cam cat dureaza treaba asta? :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde si de cat de repede te misti in bucatarie :) Tortul de iaurt este destul de simplu de preparat, 30-45 minute ar trebui sa fie suficiente.

      Ștergere
  20. Inseamna ca la dexteritatea mea.. cel putin vreo 2 ore :))
    Mersi pentru raspuns, Robert.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Andra! Ar trebui sa te cronometrezi, macar sa stim exact. Nici eu nu ma misc foarte repede, deci nu-ti imagina ca am terminat tortul de iaurt intr-o jumatate de ora - cred ca am pierdut 5 minute numai citind instructiunile de pe plicuri :))

      Ștergere
  21. A trecut o ora si abia l-am bagat la frigider, cu a doua crema.. am folosit iaurt de capsuni in loc de fructe de padure, n-am gasit din ala.. :D Il mai las un pic si urmeaza glazura .. Revin cu pareri :) wish me luck! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deja nu cred ca mai ai nevoie, si oricum cica luck doesn't happen by chance ;) Nu conteaza prea mult sortimentul de iaurt folosit, important este sa fie cu arome si culori diferite, pentru a nu fi prea simplu tortul.

      Ștergere
  22. spune-mi si mie cum sa scot tortul din cratita? Am emotii pentru atunci cand o sa il scot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-ti recomand sa faci tortul de iaurt intr-o cratita. Eu am folosit o forma detasabila pentru copt blatul de tort (adica are un sistem de deschidere si astfel isi mareste diametrul).

      Ștergere
  23. nu am asa ceva acasă. In ce pot sa il pun?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti pune o folie intr-o cratita, lasand-o sa atarne pe margini. Dupa ce se intareste, ridici tortul cu grija. Forma tortului va avea putin de suferit din cauza cutelor formate de folie, asa ca incearca s-o intinzi in cratita cat de bine poti.

      Ștergere
  24. aceeasi intrebare...pot inlocui frisca lichida cu cea la tub?!...incerc sa aleg un tort pentru ziua fetitei mele...va face 3 anisori curand...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multi inainte! Ti-am raspuns si la celalalt tort, insa, pentru cazul in care nu te reintorci la acea reteta, iti spun si aici: nu folosi frisca la tub.

      Ștergere
  25. multumim frumos pentru urare!am cautat in acelasi timp retetele de aceea am pus intrebarea si aici....acum vazut raspunsurile la ambele torturi...iti multumesc oricum pentru rabdare si intelegere!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, sa-mi spui ce tort ai ales pana la urma. Si, mai ales, daca ai fost multumita de rezultat :)

      Ștergere
  26. sincer daca ar fi dupa mine le-as face pe ambele(ma refer la acesta sila cel cu cioco si cafea)dar nu am asa de multi oameni la masa ca sa fac doua torturi....asa ca am sa il intreb si pe sotul meu care din cele doua il tenteaza mai mult...eu cred ca acesta de iaurt este mai potrivit ptr fetita ca este micuta inca....dar oricum iti voi spune care l-am ales si facut pana la urma si vom da si not la ce imi va iesi mie ca al tau arata ca la cofetarie :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si eu cred ca tortul de iaurt i-ar placea mai mult fetitei, macar din punct de vedere al aspectului. Nu arata el chiar impecabil ca torturile de la cofetarie, insa, stiind ca-l voi fotografia pentru reteta, m-am straduit putin sa-l decorez cat mai atent :)

      Ștergere
  27. de ziua mea am decis sa fac un tort de-al tau, Robert. mai precis acest tort. i mica greseala am facut, din neatentie... nu am citit ca frisca trebuie tinute 3 ore in frigider inainte de a fi batuta [si la magazin o tin pe raft..] dar sper ca in 24 de ora se intareste cum trebuie. sunt foarte curioasa cum va iesi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La Multi Ani! Si eu sunt curios acum, sper ca s-a intarit pana la urma :)

      Ștergere
    2. wow ce tort buuuun! rudele s-au plans ca nu e destul de dulce, dar din partea mea a iesit exact cum mi-am imaginat! geleul decor a suferit un pic, am turnat-o prea repede, de frica sa se intareasca in cratita, si a curs prin peretii formei de tort :( dar de intarit s-a intarit foarte bine, azi dimineata inca am avut o feliuta pt micul dejun! excelent mod de a incepe o saptamana! luna viitoare vine ziua bunii asa ca voi incerca un alt tort de-al tau! inca o data multumesc si sa ai a saptamana minunata!

      Ștergere
    3. Cu placere! In ritmul asta, cat de curand va trebui sa mai postez niste retete de tort, deocamdata nu sunt foarte multe pe blog :) Si mie-mi place ca tortul de iaurt sa nu fie prea dulce, insa doritorii il mai pot indulci adaugand niste zahar pudra in iaurt.

      Ștergere
  28. mmmm un deliciu...doar ca am facut numai cu un fel de iaurt ca asa am gasit cand m-am hotarat sa il fac;de capsuni si am pus in loc de jeleu crema de vanilie si deasupra cremei de vanilie ciocolata... este foarte gustos si racoros.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci tu mi-ai deghizat tortul de iaurt... :) Per total, gustul a fost cam acelasi.

      Ștergere
    2. Mi-ai facut pofta,Robert!!astazi am facut salata boeuf dupa reteta ta,acum ma apuc de eclere cu crema de vanilie si cat de curand fac si tortul asta minunat!Si tine cont ca la mine in casa sunt 34 de grade,dar nu ma pot abtine!

      Ștergere
    3. :)) Imi place ca tu gatesti la ore tarzii, cam la fel cum o fac si eu - evit insa sa o fac la 34 de grade :P Insa te va mai racori putin tortul de iaurt, reteta pe care ar fi trebuit s-o pui inca de la inceput in capul listei, tinand cont ca nu este nevoie de cuptor :)

      Ștergere
  29. Zicea cineva de "Master Chef",dar tu nu ai ce cauta acolo!!!!Nu ti-o spun cu rautate,dar i-ai face sa se simta prost pe acei 3 domni care stau cu fundul pe scaune si doar comenteaza uitand ca in bucatarie ,pe langa talent,mai e nevoie si de putin efort si chiar le-ai da clasa!Felicitari pentru ca in mai putin de 2 ani te-ai specializat atat!Tine-o tot asa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mada, planul meu e sa n-o tin tot asa, ci sa vin cu retete mult mai bune si mai detaliat explicate :D
      Totusi mi se pare cam imposibil sa-i dau clasa unui bucatar profesionist, eu gatesc la nivel de amatori, daca as fi fotbalist as zice ca joc in liga secunda :) Dar ai dreptate, n-am ce cauta la Master Chef si asta in primul rand pentru ca nici macar n-as trece de preselectia lor :)) Sunt un tip incapatanat, am o problema cu autoritatea si imi place sa gatesc in ritmul meu - adica relaxat, ascultand muzica, ba chiar cateodata facand pauze multe, lungi si dese...
      Nu mi-ai spus cum ti-a iesit tortul. Sau tu esti cumva Madi de pe Facebook? :)

      Ștergere
  30. aceeasi Madi.Imi pare rau ca nu am apucat sa-i fac macar o poza pentru ca am reusit sa-mi corup o prietena care era la dieta si mi-a mancat cam jumatate....Mi-a iesit exact ca in poza ta,de gust nici nu mai vorbesc!!Si acum doar em terminat ciorba de perisoare dupa reteta ta...delicioasa!Eu nu puneam morcov in carne,dar a iesit o bunatate...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare bine sa te vad! :) Si sa aud ca tortul meu cu iaurt ti-a fost complice in demersul tau de corupere :)) Si sa aud ca ti-au placut perisoarele cu morcov... Si sa aud ca vei reveni pe blog?...

      Ștergere
  31. buna, foarte bine arata tortul , voi incerca sa il fac in wekend ca e ziua mamei mele si ca in fiecare an ii fac un tort pe langa cadouri , sper sa imi reuseasca pt ca la cei 23 de ani ai mei nu ma prea pricep,dar tortul de anul trecut a iesit super si a fost mult mai greu.In afara de gelatina si frisca ce probleme as mai putea avea ?? Am cautat pe net cateva modalitati in care sa scriu la multi ani pe tort dar nu din frisca , din ce altceva se poate scrie .Anul trecut i-am facut trandafiri din bomboane sugus dar nu as vrea sa fie la fel . O idee ???? multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  32. Si inca ceva , chiar trebuie sa tin tortul 24 ore in frigider , adika vreau sa fie o surpriza , ajunge daca il las vreo 3 ore???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Florela! In afara de gelatina si frisca nu mai sunt alte potentiale probleme. Tortul de iaurt nu trebuie neaparat tinut 24 ore la frigider, sunt sanse mari sa se intareasca destul si dupa 3 ore. Ideal ar fi sa-l verifici totusi inainte de a da jos forma de tort. Nu te pot ajuta cu idei, nu-mi place deloc sa decorez torturi. Chiar astazi am postat un tort si, dupa cum vezi, nu l-am decorat deloc :) La multi ani mamei tale si sper sa-i placa tortul.

      Ștergere
  33. L-am facut si eu acum dar cand am pus gelatina de decor, SURPRIZA: nu s-a intins pe tot tortul asa cum ma asteptam, ci a intrat in tort. Unde turnam se facea gaura si numai deasupra tortului nu ramanea.... L-am tinut inainte la frigider sa se intareasca, nu am "fiert" gelatina din crema si nu am exagerat cu focul nici la gelatina de decor... Sunt dezamagita... a iesit un tort urat :( sper macar sa se intareasca si sa fie gustos

    RăspundețiȘtergere
  34. S-a intarit, s-au amestecat toate acolo dar a iesit bine in final....
    O sa-l refac dar tot nu am inteles unde am gresit? Nu l-am lasat destul la frigider inainte sa pun gelatina de decor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Madalina, inseamna ca n-ai tinut suficient tortul la frigider inainte sa pui deasupra gelatina decorativa. Mie mi-e greu sa aproximez durata, aceasta poate varia destul de mult, in functie de temperatura la care este setat frigiderul. Dupa cum spui, tortul de iaurt s-a intarit in cele din urma, deci ar fi trebuit sa astepti sa se intample asta si apoi sa pui acea gelatina...
      Fiind calda, gelatina ar trebui turnata doar dupa ce tortul este cu adevarat intarit, nu doar atunci cand pare ca "s-a legat".

      Ștergere
  35. O prajitura foarte, foarte buna, pe care am pregatit-o de nenumarate ori. Usor de facut, si foarte rapid, si extrem de racoroasa, si usoara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu i-am zis tort, incercand s-o fac sa para o reteta mai complexa :D

      Ștergere
  36. HA,HA,HA
    CE TARE-I MODELUL DE DEASUPRA TORTULUI...
    M-A DUS CU GANDUL LA NISTE TZATZE SAU LA UN POSTERIOR (CUR)
    SI SA MAI ZICI CA NU-S OBSEDAT ....PAI CE SA FAC DACA NUMA DE ASTEA VAD....
    TE ROG SA NU TE SUPERI...TORTUL TAU E SUPERRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Nu ma supar, stai linistit. Daca ma uit mai bine la tort, parca ai dreptate... Oare am si eu aceeasi problema ca si tine, doar ca nu am constientizat-o pana acum? :D

      Ștergere
  37. Am incercat si eu tortul acesta, cu ocazia zilei de nastere a surorii mele. Mi-a iesit chiar frumos, la fel ca in pozele de aici. Totusi un pachet de unt nu a fost de ajuns pentru 300 gr de biscuiti, pentru ca la sfarsit cand am taiat feliile se sfarama. Si pentru copii, nu a fost destul de dulce, a fost chiar acrisor. Noua ne-a placut, si pentru prima incercare a iesit chiar bun si frumos. Multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Cred ca era totusi de asteptat ca tortul de iaurt sa nu prea fie dulce, din moment ce am folosit doar doua linguri de zahar :) Poate ar fi trebuit sa atrag atentia asupra acestui lucru in reteta, ca sa nu fie surprize. Data viitoare poti pune niste zahar pudra in iaurt si ai rezolvat-o ;) Mie mi-a ajuns la fix un pachet de unt, insa e posibil ca unele sortimente de biscuiti sa fie mai "uscate" si sa absoarba mai mult unt, altfel nu-mi explic cum a putut sa se sfarame blatul tortului... La Multi Ani surorii!

      Ștergere
  38. Am incercat tortul cu ocazia zilei mele de nastere, a iesit super bun, toti m-au intrebat de unde l-am cumparat, au fost foarte incantati. Recomand tuturor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru recomandare. Chiar daca a trecut deja ziua ta de nastere, poate ca accepti totusi si un "la multi ani!" intarziat :)

      Ștergere
  39. Usor de facut, ieftin si suuuuuper bun. Am facut furori de Revelion cu el!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Ai reusit sa descrii perfect tortul de iaurt. Imagineaza-ti ce furori o sa faci cu el la vara, atunci cand vor fi peste 30 grade C...

      Ștergere
  40. problema la reteta asta este cantitatea de gelatina este mica la gramajul de frisca si iaurt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa cum se observa din imaginile retetei, dar si din comentariile celor care au preparat acest tort, cantitatea de gelatina este suficienta. Deci nu este nicio problema la aceasta reteta, poti s-o incerci cu incredere ;)

      Ștergere
  41. Un tort excelent! Foarte simplu si rapid de preparat.
    Multumesc pentru toate retetele postate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, sper sa-ti iasa toate retetele la fel de bine (si bune!) precum ti-a iesit tortul de iaurt.

      Ștergere
  42. Am ales acest tort de ziua mea miercuri si nu am dat gres! Foarte bun, arata delicios si usor de facut.A fost foarte apreciat de persoanele invitate, daca respecti pasii descrisi de tine imposibil sa nu arate exact ca cel din poza .
    O sa il mai fac o data saptamana viitoare de ziua soacrei mele, sigur o sa ii placa :D
    BvO!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un pic cam tarziu, insa iti urez acum "La Multi Ani!". Decorat, tortul de iaurt ar trebui chiar sa arate mai bine decat cel din poza mea - mie nu-mi place sa decorez torturile si nu prea dau inportanta acesti lucru :)

      Ștergere
  43. Este foarte bun tortul l-am facut de mai multe ori cel mai bun a iesit cu blat de piscoturi mi se pare mai bun decat blatul de biscuiti . Multumesc pentru reteta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Mihaela! Trebuie sa incerc si eu tortul cu blat de piscoturi, m-ai facut curios :)

      Ștergere
    2. Mihaela, cum ai folosit piscoturile? insiropate sau nu?
      Si ce marca anume? Boromir, cumva?
      Mersi! :)

      Ștergere
    3. Cum vad ca Mihaela nu este pe faza, voi incerca eu sa-ti raspund :) Poti folosi orice marca de piscoturi, nu cred ca ar conta prea mult. Ce cred ca ar conta este insiropatul lor - daca le insiropezi prea mult, acestea se vor face terci si tortul cu iaurt va avea orice, numai blat nu... :)

      Ștergere
    4. Mersi, Robert! chiar ca esti pe faza... :)
      Deci, sa le insiropez, zici...dar cu grija!
      A, sa stii ca intru pe blog de fiecare data cand deschid computerul, chiar daca vreau sa gatesc ceva sau nu!
      Acum, ca l-ai schimbat un pic, ,,rasfoiesc`` cu un plus de curiozitate ...

      Ștergere
    5. N-ai pentru ce, mai ales ca eu doar mi-am dat cu parerea, n-am incercat tortul cu blatul respectiv si nu stiu cum se comporta. Cred ca ar trebui sa faci un mic test inainte, adica sa insiropezi diferit cateva piscoturi si sa le lasi vreo cinci minute. Dar poate pana la urma vede Mihaela intrebarea si-ti explica ea cum a procedat :)
      Ma bucur sa aud ca ti-ai format obiceiul asta de a intra de fiecare data si pe blogul meu si sper sa nu renunti la el :)
      Poate ar trebui sa-l imbunatatesc mai des (desi deocamdata inca nu am terminat cu schimbarile, as vrea sa-i pun in dreapta o rubrica cu retete de sezon), sa nu te plictisesti prea repede de el. Sau sa public mai des retete, mi-ar fi mai usor sa fac asta :D

      Ștergere
  44. Dragul meu barbat la cratita,am facut tortul cu crema de iaurt la rugamintea fiului meu care a descoperit reteta si care s-a saturat de clasicul tort de mere(pe care eu si ceilalti membrii ai familiei il preferam).Sunt putin dezamagita ca, desi am respectat intocmai cantitatile, nu a iesit deloc dulce.Dupa ce mi-am dat toata silinta si ma mandream chiar cu reusita mea(ASPECTUL era remarcabil), am constatat atunci cand am gustat ca, desi era foarte racoros, ii lipsea exact esentialul, dulcele.Sotul meu mi-a fredonat*te pup, pa pa*,si singurul care a apreciat a fost baiatul meu care, ca sa nu ma simt prost a spus ca este bun.Ma gandesc ca maine cand o sa servesc invitatii(cativa prieteni), sa il inbunatatesc cu o cupa de inghetata si ceva dulceata de nuci verzi.Te rog sa nu ma intelegi gresit, dar tortului astuia chiar ii lipseste ceva.Data viitoare o sa incerc sa pun ceva zahar in compozitia de crema.Oricum dragul meu barbat la cratita ramai preferatul meu si al amicelor mele(pe care le-am innebunit cu retetele tale).Numai bine, Paula.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paula, eu stiu exact ce-i lipseste tortului de iaurt: zaharul :) N-am pus deloc zahar, m-am bazat doar pe "dulceata" iaurtului si pe cele doua linguri de zahar din decor. Mie mi s-a parut bun asa, insa probabil ar fi fost bine ca in reteta sa-i avertizez pe doritorii de "dulce" ca e posibil sa mai trebuiasca zahar. Acum nu stiu daca pe piata sunt iaurturi de fructe mai dulci sau mai putin dulci, pana acum mi s-au parut toate cam la fel de dulci... Tortul poate fi indulcit foarte simplu, adaugand niste zahar pudra in iaurt, pentru a se topi mai repede - bine, acum e cam tarziu pentru tine. Ma bucur ca raman in topul preferintelor voastre... iar pentru a ma mentine acolo, ma voi stradui sa detaliez cat mai mult retetele si sa incerc sa amintesc orice amanunt care ar putea influenta reusita.

      Ștergere
  45. Buna ma numesc simona si vreau sa va întreb daca pot adaugă si niste bucatele de fructe fara sa se întâmple ceva cu crema

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Simona! Daca gelatina este preparata asa cum scrie pe ambalaj, atunci tortul de iaurt ar trebui sa iasa fara probleme chiar si cu acele bucatele de fructe. Doar ca trebuie sa ai in vedere faptul ca acestea nu vor sta la inaltimi diferite (ideal ar fi ca fructele sa fie imprastiate uniform in tortul de iaurt), ci probabil se vor lasa pe fund. Ideal ar fi sa faci mai multe straturi subtirele de iaurt, adica il faci pe primul, astepti putin sa se intareasca, apoi il pui deasupra pe urmatorul si tot asa...

      Ștergere
  46. Buna, nu iese prea inalt? Mi se pare ca e prea mult iaurt. Daca il fac la jumatate trebuie sa folosesc si jumatate la blatul de biscuiti?
    Multumesc! Monik.

    RăspundețiȘtergere
  47. Buna seara ,am in plan sa fac acest tort de ziua mea dar deja am dubii ca nu va fi dulce fără sa adaug puțin zahar desi frișcă e îndulcita, iaurtul e dulce și jeleul are zahar și biscuiti sunt si eu dulci �� nu îmi place nici foarte dulce dar nu vreau sa fie fără o idee de dulce și acum ma întrebam dacă gust când e direct combinat iaurtul cu frisca și nu e suficient de dulce pot adaugă atunci puțin zahar pudra ? Și apoi gelatina
    Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)