Ingrediente reteta Salata orientala extra:
- 8 cartofi
- un ardei
- un morcov
- o ceapa
- 3 oua
- 100 g masline
- o legatura patrunjel
- o legatura marar
- 1-2 linguri ulei
- zeama de lamaie (sau otet)
Modul de preparare a retetei:
Cei care, la fel ca mine, iubesc salata orientala clasica (
RETETA cu poze si explicatii detaliate) dar la un moment dat parca simt ca s-au plictisit de ea, o pot schimba putin incercand aceasta reteta. Bine, reteta de salata orientala extra este in fapt doar o variatie a acestei salate, adica retetei de baza noi ii vom mai adauga cateva ingrediente suplimentare. Fierbem cele trei oua si apoi le curatam de coaja. Tocam ceapa si ardeiul iar morcovul il vom da pe razatoare. Fierbem cartofii in coaja, iar dupa ce ne asiguram ca s-au fiert (intepandu-i cu furculita) ii curatam de coaja si ii taiem cubulete. Punem intr-un vas incapator cubuletele de cartofi, ouale maruntite, maslinele taiate rondele, ardeiul, morcovul si ceapa. Tocam marunt patrunjelul si mararul, le punem in vasul cu salata orientala si apoi amestecam bine toate ingredientele.
Salata orientala este aproape gata, trebuie doar s-o mai asezonam cu ulei si zeama de lamaie dupa gust. Daca nu avem o lamaie, atunci putem folosi si niste otet pentru prepararea salatei orientale - insa in cazul in care folosim otet, cel mai potrivit ar fi un otet de mere. Uleiul de masline poate fi asul din maneca, asa ca daca avem ulei de masline la indemana il putem folosi pentru a inlocui uleiul de floarea soarelui. Evident ca nu trebuie sa uitam sarea si piperul, doar acestea sunt prezente in mai toate retetele de mancare...
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte
retete de salata!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Salata orientala e mancarea mea preferata.Am pregatit-o astazi,dar am trisat...adaugand un catel de usturoi si cateva bucatele de bacon.Alteori amestec cu maioneza(atunci nu mai adaug bacon).Nu foloseam morcov si asta chiar ca i-a dat un gust mmm!!! extra!
RăspundețiȘtergereNumai bine iti doresc!
Ma bucur ca ti-a placut ideea cu morcovul, chiar daca e putin ciudat la inceput :) Eu am zis sa nu merg chiar atat de departe incat sa pun si carne in salata orientala :) Niste usturoi cred ca ar fi interesant.
ȘtergereUsturoiul ii da un gust special ca si la salata de rosii.Am mancat mai demult la cineva si mi-a dezvaluit acest secret.Cat despre bacon...eu nu prea mananc paine si il amestec (baconul) direct in asa zisa garnitura (salata orientala) asfel mananc mai putin,pentru ca ma satur mai repede ;) Urmaresc indeaproape acest site;astazi fac ciuperci umplute si revin maine cu impresiile "mesenilor" mei (sot+fiu).Tot eu am scris mai inainte,doar ca am uitat sa ma semnez.Sunt Adriana si iti multumesc pentru ca ne dai idei cum si ce sa mai facem noi de papa.
RăspundețiȘtergereCu placere, Adriana. Tu faci din salata o mancare in toata regula, la cat este de satioasa. Nu trebuie sa-mi multumesti, pentru ca ma faci sa ma simt vinovat din cauza faptului ca nu raspund mai repede mesajelor pe care le primesc - si parca simt nevoia sa ma scuz tot timpul :)
ȘtergereOK atunci o sa iti multumesc numai asa...in gandul meu ;)
RăspundețiȘtergereReteta aceasta de salata orientala extra este nemaipomenita...cea clasica nu mai are nici o sansa :D Acum astept sa iasa chiftelele cu susan de la cuptor...sunt ff curioasa cum o sa iasa ...
RăspundețiȘtergerePai daca-i "extra", normal ca cealalta nu mai are nicio sansa :D Tocmai ti-am citit si parerea despre reteta chiftelelor cu susan ;)
ȘtergereBuna,varianta mea contine cartofii,ceapa rosie,patrunjel,putina maioneza,ou fiert,masline si uneori peste afumat.iese super,si cu peste si fara.si a ta arata super
RăspundețiȘtergereBuna, deci suntem mai multi cei care nu ne multumim doar cu salata orientala simpla :) Apropo de pestele afumat pus in salata orientala, eu fac o salata peste afumat cu cartofi - e ceva asemanator, insa nu la fel de aspectuos. Ti-am lasat RETETA, in caz ca vrei s-o vezi/ citesti.
Ștergeredeci...azi ma voi distra cu o salata extra :)
RăspundețiȘtergeream facut si eu salata aseara. Buna tare, aratoasa , insa nu am pus asa multa verdeata. Totusi problema mea e alta. Mi s-a parut ca nu mi se duce pe gat, desi am pus mai mult ulei decat scrie in reteta. Cu ce as putea sa o mai " diluez"??
RăspundețiȘtergereNicoleta, cred ca ai nimerit un soi de cartof foarte inecacios. Cartoful absorbind mult ulei, noi trebuie sa contraatacam cu si mai mult ulei :) Sau, daca-ti place, poti pune in salata si niste maioneza.
ȘtergereFoarte buna salata aceasta!! O fac de cate ori am ocazia numai ca eu adaug peste marinat (macrou de preferat) si ca sa nu fie inecacioasa, adaug castraveti murati taiati cubulete sau gogosari in otet (asa am invatat de la mama...reteta a la Botosani :)) )!! Iese putin acrisoara dar parca e si mai buna!!
RăspundețiȘtergereHaha, daca pui si peste marinat, atunci deja tu poti spune ca faci o salata orientala extra plus. Si eu, care credeam ca i-am pus cam tot ceea ce se putea... :D Cum imi place pestele marinat, cred ca varianta ta de salata ar fi pe gustul meu.
Ștergeresound nice ;)
RăspundețiȘtergereEu mai adaug castraveti murati sau gogosar 😋
RăspundețiȘtergere