Salată de ciuperci cu nucă

Salata de ciuperci cu nuca reteta
Ingrediente reteta Salata de ciuperci cu nuca:
  • 300 g ciuperci
  • 8 nuci
  • 150 g maioneza
  • 75 g smantana
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare si piper
Salata de ciuperci cu nuca ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
De obicei preparam aceasta salata de ciuperci fara nuca, dar astazi am vrut sa incerc ceva nou. Am ales sa public varianta cu nuca deoarece pe mine m-a multumit rezultatul retetei, acum ramane la latitudinea voastra daca folositi nuca sau nu in salata de ciuperci. Spalam, curatam ciupercile si le punem la fiert in apa cu putina sare (putem folosi la salata orice fel de ciuperci dorim). Le lasam sa fiarba circa 15-20 de minute, apoi le scoatem din apa, le scurgem bine si le tocam bucatele mai mari. Pentru ca salata de ciuperci sa ne iasa exact asa cum trebuie, este foarte important sa scurgem foarte bine ciupercile de apa in care au fiert. Daca folosim ciuperci din conserva, atunci nu mai este nevoie sa le fierbem. Punem intr-un vas incapator 300 g de ciuperci, 150 g de maioneza, 75 g de smantana, doi catei usturoisi taiati feliute subtiri, o jumatate de legatura de patrunjel tocata marunt si miezul celor opt nuci. Pentru a nu trece neobservat in salata de ciuperci, vom rupe in mana miezul nucilor. Amestecam bine toate ingredientele salatei, apoi saram si piperam dupa gust. Cred ca e inutil sa mai spun ca salata de ciuperci cu/ fara nuca va iesi mult mai gustoasa daca folosim o maioneza de casa (asa ca las link si catre o reteta rapida de maioneza).
Salata de ciuperci cu nuca reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de salata!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

13 comentarii:

  1. Interesanta salata... Trebuie sa fie buna...

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie mi se pare foarte buna, este o reteta de salata "furata" de la mama (adica o mananc din copilarie). Ea o facea doar cu ciuperci, maioneza si usturoi. Dar parca era prea simpla, asa ca m-am apucat eu s-o fac mai interesanta de cand s-a "trezit" bucatarul din mine :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Faina! Imi suna interesant citind despre adaosul de nuca tinand cont ca si eu o amestec cu maioneza, doar ca macinata.
    Auzi, zici ca-ti parea simpla; incearca si varianta mea: o ceapa sau chiar doua, caleste-le dupa ce le-ai tocat marunt, pui apoi ciupercile si mai calesti cateva minute dupa care le scurgi bine de ulei si amesteci cu ce ai scris tu la ingrediente, inafara de nuca si smantana.
    e salata preferata a sotului:P
    http://gabyd2.blogspot.com/search/label/ciuperci%20cu%20maioneza

    RăspundețiȘtergere
  4. Nuuu, mai buna pare reteta ta, mai...nu zic !!! Am sa o fac urgent.

    RăspundețiȘtergere
  5. Revin ! Ai vazut asta ? http://tinyurl.com/38atqr6

    RăspundețiȘtergere
  6. Gaby, am sa incerc varianta ta. Dar va mai dura ceva, azi fac ciulama de ciuperci si deja sunt cam prea multe ciuperci, am nevoie de o schimbare :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Zina, in sfarsit am nimerit ceva care sa-ti placa! :) Deja ma panicasem, credeam ca ma mai citesti doar pentru ca am aceleasi gusturi ca sotul tau :P
    Multumesc pentru pont, dar nu e pentru mine. In afara de asta, eu as vrea sa postez doar retete, nu tot felul de "posturi dedicate" asa cum am vazut ca e cerinta principala acolo. Mai "deraiez" eu cateodata, dar o fac doar in comentarii :)

    RăspundețiȘtergere
  8. OK, am vrut doar sa stii ! Si sa stii ca mai sunt retete care imi plac, nu e doar asta :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Bucatarule, cred ca e delicioasa salata asta!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt surprinsa insa ca nu ai si salate formate doar din vegetale, fara produse de origine animala...

    RăspundețiȘtergere
  11. Simona, n-am pus si salate formate doar din vegetale deoarece m-am gandit ca sunt prea simple :) Si de teama sa nu ma trezesc apoi cu niste comentarii malitioase de genu`: "Deh, e barbat, la ce sa te astepti de la el - salata si omleta" :D
    Astazi am spart gheata si am postat prima mea omleta, asa ca poate capat curaj si postez si salata simpla ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. ai putea so imbunatatesti cu putin piept de pui fiert si salata verde .... e doar o parere by Atty

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pare gustoasa parerea ta, Atty :) Salata verde parca nu ma prea atrage, insa voi incerca sa pun si niste piept de pui fiert taiat cubulete.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)