Fructe de mare cu cartofi natur

Fructe de mare cu cartofi natur reteta
Ingrediente reteta Fructe de mare cu cartofi natur:
  • 200 g fructe de mare
  • 100 g surimi (optional)
  • 50 g unt (sau ulei)
  • 1/4 lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper
  • pentru garnitura fructelor de mare
  • 4 cartofi
  • 1/2 legatura patrunjel
  • un cubulet de unt
  • sare si piper
Fructe de mare cu cartofi natur Toate ingredientele folosite la reteta
Modul de preparare al retetei:
Fructele de mare folosite sunt acel amestec congelat care se gaseste prin toate supermarketurile (vom obtine doua portii). Spalam fructele de mare si le punem intr-un vas cu apa clocotita. Le tinem trei minute la foc mediu, apoi le scoatem din apa si le scurgem cat putem de bine. Punem un sfert de pachet de unt (sau cateva linguri de ulei) intr-o tigaie pe care o asezam pe plita aragazului. Taiem feliute doi catei de usturoi pe care il punem la calit atunci cand untul s-a topit (tinem usturoiul la calit doar cateva zeci de secunde, doar pana cand i se face simtita aroma - va deveni amarui daca se arde). Punem apoi fructele de mare in tigaie si stoarcem deasupra lor un sfert de lamaie. Saram, piperam si lasam totul la foc mediu timp de cateva minute, amestecand din cand in cand (nu mai mult de zece minute). Prepararea garniturii de cartofi natur serviti drept garnitura la fructele de mare este atat de banala incat nici nu prea merita scrisa. Taiem cartofii cubulete si ii punem la fiert in apa rece cu putina sare (pentru a fierbe cat mai repede, turnam apa in cratita doar cat sa acopere cartofii). Oprim focul dupa zece-cinsprezece minute, scoatem cartofii si ii scurgem bine de apa. Punem cubuletul de unt, patrunjelul tocat, condimentam dupa preferinte cu sare, piper si amestecam totul.
Fructe de mare cu cartofi natur si patrunjel
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete cu fructe de mare!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

9 comentarii:

  1. arata de nu se mai poate....dar eu vreau cartofii aia natur de langa pe care voiam sa ii fac si eu azi daca tot sunt la regim,dar nu am mai apucat,asa ca mananc de la tine,ca vad ca ce vreau sa fac eu,faci tu primul de fiecare data :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Cine se trezeste asa de dimineata...probabil n-a dormit.

    RăspundețiȘtergere
  3. ha ha ha....asta e sigur replica Diei.....eu am iesit din bucatarie azi-noapte pe la 2....am facut mancare,m-am culcat la ora 3....

    RăspundețiȘtergere
  4. M-a prins :) Ela, e bine macar ca nu sunt singur noaptea...

    RăspundețiȘtergere
  5. si eu ma bucur ca ne mai tinem de urat noaptea :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. ah..dar oare numai eu pun usturoi la cartof natur? :O katia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt convins ca nu :P Adevarul e ca eu nu pun niciodata usturoi in cartofii natur, de obicei in portia mea pun foarte mult unt. Iar la reteta asta cred ca nici nu prea mai are rost, din moment ce fructele de mare au usturoi.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)