Mâncare de fasole teci

Mancare de fasole teci reteta
Ingrediente reteta Mancare de fasole teci:
  • 400 g fasole teci
  • o ceapa
  • un morcov
  • o legatura marar
  • 2 linguri pasta de tomate
  • o lingurita boia
  • ulei, sare, piper
Mancare de fasole teci ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei
Dupa cum se poate vedea in imaginile retetei, am folosit fasole congelata, ceea ce inseamna ca aceasta mancare de fasole teci poate fi facuta fara probleme pe tot parcursul anului. Tot in imagini ar trebui sa se vada si faptul ca mancarea de fasole este o reteta de post, deci aviz amatorilor ;) Tocam ceapa si o calim un minut in doua-trei linguri de ulei incins, dupa care punem la calit morcovul taiat bastonase si il calim si pe acesta alaturi de ceapa in jur de cinci minute. Adaugam fasolea si turnam apa in cratita atat cat sa acopere tecile de fasole, nu mai multa - datorita faptului ca tecile de fasole care au tendinta sa pluteasca, trebuie sa avem grija sa nu ne lasam pacaliti :) Lasam mancarea de fasole teci la foc mediu timp de douazeci de minute, amestecand din cand in cand, apoi adaugam in mancare o lingurita cu boia (dulce sau iute, in functie de preferinte) si doua linguri cu pasta de tomate. Mai lasam cinci minute mancarea la fiert, apoi o luam de pe foc si punem mararul tocat marunt. In cazul in care totusi tecile de fasole ne-au pacalit sau preferam un sos mai gros la mancarea de fasole, putem ingrosa sosul foarte simplu adaugandu-i o lingura sau doua de faina (pe care o amestecam in prealabil cu putina zeama din mancare). Saram si piperam dupa gust, eventual adaugam si niste vegeta, delikat sau alte treburi d`astea care fac mancarea mai buna, insa ii scandalizeaza pe unii poate mai mult decat ar trebui (in mod sigur nu sunt la fel de sanatoase ca legumele proaspete, insa nici legumele proaspete nu mai sunt la fel ca acum cateva decenii - nici la fel de gustoase si nici la fel de sanatoase, deci este greu sa mai afirmam ca mancam 100% sanatos, oricat de mult ne-am stradui).
Mancare de fasole teci reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

34 de comentarii:

  1. Am observat ca pui vegeta in multe mancaruri. De ce ? Folosesti destule legume, zarzavaturi, condimente, ca sa nu fie nevoie de acest adaos chimic...

    RăspundețiȘtergere
  2. Zina, eu pun vegeta in aproape orice mancare. Imi place, ce sa fac? :) Majoritatea oamenilor pun vegeta in mancare. Cei care incearca retetele mele pot alege daca pun sau nu vegeta. Pentru ca nu fumez, imi permit sa am acest viciu - folosesc vegeta :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu folosesc vegeta la tot ce gatesc. si fumez:)

      Ștergere
  3. :))))Robert...dar mult mai gatesti tu....esti bun la casa omului :)) si eu pun vegeta in mancare,altfel nu are nici un gust,oricate legume as pune

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) Gatesc aproape in fiecare zi. Mie mi se pare destul de rar totusi. Daca as avea o familie de hranit... vai de capu` meu :))) Ideal ar fi sa gatesc 3 feluri de mancare :D Adica pe langa mancarea de fasole teci sa mai fi facut o supa si un desert :)
    Ne-am obisnuit cu gustul vegetei si acum ne e greu fara. Bunica nu folosea, dar mancarea ei poate era mai gustoasa. Insa nu se compara legumele pe care le cumparam noi cu cele din gradina...

    RăspundețiȘtergere
  5. Robert,eu am avut toata vara legume din gradina mamei mele,dar tot am pus vegeta,ca altfel nu are gust,orice zarzavat ai pune...nimic nu mai are gust in ultimii ani,nici macar vegeta,legumele nici atat,doar cele de gradina mai sunt putin aromate,dar nu se mai compara cu aromele si gustul de pe vremuri,poate si poluarea e de vina

    RăspundețiȘtergere
  6. Fara sa se supere nimeni, cred ca de vina e pervertirea gustului nostru, ni s-au ars papilele gustative de la atatea chimicale existente in mancare si bautura... Totusi, eu de cativa ani gatesc fara vegeta, si am regasit incet-incet gustul hranei naturale, atata cat mai e naturala.

    RăspundețiȘtergere
  7. Zina, aici nu e vorba de suparat :) Am activat comentariile tocmai pentru a face un schimb de opinii, e imposibil sa vedem toti mancarea in acelasi fel. Ti-am mai raspuns la aceasta intrebare si acum cateva saptamani, daca m-as fi suparat cred ca te-as fi pus sa citesti raspunsul acolo :)))

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place cum arata mancarica ta,cat despre vegeta si eu o folosesc la fel ca si multe alte ingrediente fata de care exista opinii pro dar mai ales contra.

    RăspundețiȘtergere
  9. nu ai mai gatit nimic????eu am fost dupa marfa si acum am venit,sunt lesinata de foame,ma duc sa imi fac actele ca tu m-ai lasat nemancata :))) ma lasasem in baza ta :))))

    RăspundețiȘtergere
  10. :)) Ela, ti-am facut niste clatite, nu te las eu sa adormi nemancata :P

    RăspundețiȘtergere
  11. inainte sa ma culc,vin sa le mananc :))) acum ma intorc la acte

    RăspundețiȘtergere
  12. asta cred ca ar merge cu ceva costita afumata

    RăspundețiȘtergere
  13. Ehee, ce-ar mai merge :D... Dar shhhhh, sa nu le facem pofta celor care postesc :))))

    RăspundețiȘtergere
  14. Am si eu o mica intrebare, mai putem adauga apa in cazul in care ni se pare ca a scazut prea mult la fierbere? Cat despre vegeta, o folosesc intotdeauna, as putea spune ca sunt dependenta de ea.

    RăspundețiȘtergere
  15. Daiana, putem adauga fara griji apa in mancarea de fasole pentru a obtine consistenta dorita. Eu am observat ca in ultimul timp am folosit mai putina vegeta, dar asta nu inseamna ca nu raman un mare fan al ei :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna! acum, dupa mult timp am vazut ca mi ai raspuns. Cautam o alta reteta si mi am adus aminte ca ti am lasat un comentariu. Apropo, imi plac noile retete.

    RăspundețiȘtergere
  17. Deci sa inteleg ca ai mancat pana la urma mancarea asa cum ti-a iesit, din moment ce nu te-a mai interesat raspunsul meu :)) Sper sa-ti placa si retetele urmatoare, poate asa vei reveni mai des, nu bilunar :D

    RăspundețiȘtergere
  18. Sa fiu sincera uitasem unde anume am lasat comentariu :D
    Si in apararea mea, toate retetele pe care le-am incercat sau pe care vreau sa le incerc le iau de pe blog-ul tau :)) Intru destul de des, chiar daca nu las comentarii.

    RăspundețiȘtergere
  19. :)) Gata, cu comentariul asta ti-ai spalat toate pacatele si ai fost achitata :D Cred ca esti avocat, stii sa-ti pledezi bine cauza :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Si iata si urmatorul meu argument, foarte solid de altfel. M-am intors la blogul tau pentru o alta reteta. Deci, cum am mai spus, pt orice reteta am nevoie, apelez la ajutorul tau. Este vorba de mancarea de mazare, sper sa o gasesc. Apropo cum de esti asa talentat intr-ale gatitului? :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Am vazut ca ai gasit mancarea respectiva, dar data viitoare poti folosi casuta de cautare aflata in dreapta sus. Ce sa zic, iti multumesc pentru increderea investita in mine :) Nu stiu cat de talentat sunt, dar un lucru stiu sigur: nevoia te invata! :D

    RăspundețiȘtergere
  22. Am folosit-o, cand am postat comentariu anterior nu o cautasem inca in arhiva blogului deci nu stiam daca o ai. Total de acord la faza cu nevoia :)acelasi principiu s-a aplicat si la mine.

    RăspundețiȘtergere
  23. Credeam ca nu poate nu te prea pricepi la calculatoare si ti-e greu sa gasesti o anumita reteta, in cazul in care n-ai rabdare sa parcurgi intreaga lista.

    RăspundețiȘtergere
  24. absolut tot ce vreau sa incerc sau daca am vreo nelamurire merg la apgina ta...am facut de multe ori tortul de mere...bombele cu cocos si bicuiti,ciupercile umplute,ardeii umpluti cu ciuperci...ciulama de ciueprci cu pui...si multe altele.....ador pagina asta..este pe intelesul tuturor.....eu locuiesc in barcelona si aici chiar nu are gust nimic....nici fructe,nici legume si sint o mare fana a delicatului.....cu gust de pui sau legume...tine-o tot asa stimate domn....si la cit mai multe retete....multumesccccccccccccccc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Afland ca barbatlacratita.ro este locul unde te indrepti atunci cand cauti o reteta sau ai vreo nelamurire, nici nu-si mai au rost multumirile... Din fericire (sau nefericire, ar zice unii), vegeta si delikatul au acelasi gust ca si acasa :)

      Ștergere
  25. Bună! Nu sunt fan mâncare de fasole teci, dar azi am încercat-o. A ieșit foarte bună și gustoasă..cu vegeta :D. Am folosit roșii proaspete în loc de bulion și la sfârșit am adăugat 4 căței de usturoi tăiați feliuțe. Mă regăsesc în comentul de mai sus, orice vreau să fac, caut pe pagina ta ptr. că toate rețetele sunt explicate foarte bine și au ieșit :). Seară liniștită tuturor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Lidia! Nu stiu cum fac, dar de ceva timp vad ca ajung sa citesc cele mai placute mesaje dupa mai bine de un an... Sper ca de atunci ai mai incercat mancarea de fasole teci. Si, mai ales, sper ca ti-au iesit toate retetele de aici :)

      Ștergere
  26. Domnilor, domnisoarelor si doamnelor,
    De fasole păstăi aţi auzit vreodată?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Teci si pastai fiind sinonime, reteta de fasole verde nu e afectata in vreun fel. Probabil unii am auzit de fasole pastai, altii nu... :) Dar este ceva normal (intotdeauna unii stiu mai multe decat ceilalti, iar pe ceilalti astia pare sa nu-i deranjeze absolut deloc ignoranta in care traiesc).

      Ștergere
  27. nu-mi place cum arata ,parca-i ciorba nu mancare,prea mult sos,

    RăspundețiȘtergere
  28. se poate adauga zeama de lamaie la retetele de fasole teci?

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)