Chiftele cu susan la cuptor

Chiftele cu susan la cuptor
Ingrediente reteta Chiftele cu susan la cuptor:
  • 500 g carne tocata
  • 150 g susan
  • o lingura condimente pentru chiftele (optional)
  • 4 felii paine
  • 2 oua
  • un morcov
  • un cartof
  • 3 catei usturoi
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel
  • sare si piper
Chiftele cu susan la cuptor ingrediente
Modul de preparare a retetei
Pentru a satisface cerintele tuturor celor care mi-au cerut si retete cu mai putine prajeli, astazi am pregatit o reteta pe care ma hazardez putin si-o numesc reteta dietetica: chiftele cu susan la cuptor. Initial am vrut sa numesc reteta "chiftele dietetice la cuptor", cum insa cuvantul "dietetice" pe mine ma duce automat cu gandul la ceva fara gust, am zis ca trebuie neaparat sa-l inlocuiesc cu altceva. Si uite asa mi-a venit ideea sa fac aceste chiftele cu susan - suna si mai bine titlul retetei, chiftelele sunt mai frumoase, mai gustoase si, de ce nu, mai interesante sau atragatoare pentru cei care nu se pot hotari ce sa gateasca. Pentru aceste chiftele cu susan la cuptor am considerat ca ar fi nimerit sa folosim un amestec de carne de pui si porc, carnea de pui fiind mai usoara. Tocam si amestecam un piept de pui si o bucata de carne de porc cu cat mai putina grasime. Dam pe razatoarea mica morcovul, cartoful si usturoiul, faramitam feliile de paine si tocam marunt mararul si patrunjelul. Intr-un vas incapator amestecam carnea tocata, susanul, ouale, painea faramitata, legumele date pe razatoare si condimentele pentru chiftele. Amestecam compozitia cu mana pana cand se formeaza o pasta omogena. In compozitia pentru chiftele putem adauga si cateva linguri de ulei. Dupa ce am amestecat bine compozitia, vom incepe sa modelam chiftelele. Luam cate o bucatica din compozitia de chiftele, formam mici bilute cu ajutorul mainilor umezite cu apa sau ulei si le punem intr-o tava. Incingem cuptorul si lasam chiftele la cuptor pentru circa 30-45 de minute la foc mediu (175 grade C). Eu am scos chiftelele cu susan de la cuptor in momentul in care le-am vazut ca s-au rumenit bine. In imaginea cu ingredientele chiftelelor apare doar un ou pentru ca initial am crezut ca este suficient, dar am pus doua oua pana la urma, asa cum am scris si in lista retetei.
Chiftele cu susan la cuptor
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de chiftele!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

30 de comentarii:

  1. Foarte bune!Mie imi plac sa le maninc ,calde ,goale!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am mancat chiftelele cu susan tot goale, atunci cand s-au racit deja se injumatatisera :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Da' mie-mi dai si niste salata de sfecla la ele??

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti dau! Chiftele cu susan la cuptor si salata de sfecla coapta... mmm, asta da combinatie. Cum de nu m-am gandit inainte?!? Atunci cand am bagat chiftelele la cuptor puteam sa bag si o sfecla rosie...

    RăspundețiȘtergere
  5. Vin la tine din ce in ce mai rar dar,asta pt ca tot ce vad imi face o pofta ingrozitoare...

    RăspundețiȘtergere
  6. Deci,cand sa vin sa ai timp sa faci si sfecla?Cand mai vrei o combinatie faina ,sa ma strigi....

    RăspundețiȘtergere
  7. :) Inca nu stiu cand... intai trebuie sa vad cand voi mai face chiftele cu susan la cuptor, deocamdata incerc retete noi :D
    Devoratoareo, incerca si tu sa fii tare si sa-ti tii poftele in frau :P Am nevoie de tine, tu ma incurajezi intotdeauna :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Am facut si eu chiftelutele, au fost foarte gustoare. Data viitoare am sa incerc sa le prajesc in ulei. Le pot face asa?

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, chiftelele cu susan pot fi prajite si in ulei, nu doar la cuptor. Dar chiftelele la cuptor sunt mai sanatoase si mai usor de facut, pur si simplu le punem pe toate la cuptor si am scapat :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Tare bine au iesit, chiar in aceasta seara am scris reteta mea de chiftelute cu susan pe blog, insa nu i-am dat drumul, abia saptamana viitoare o voi publica. Eu insa am prajit chiftelutele in ulei.

    RăspundețiȘtergere
  11. sunt minunate! Tot asa fac si eu doar ca am inlocuit painea cu pesmet iar cand fac chiftelutele,inainte sa le pun in tava le dau prin susan prajit. Te pup si sa ai o zi frumoasa si gustoasa !

    RăspundețiȘtergere
  12. Cred ca arata si mai bine chiftelele tavalite prin susan. Dar mi se pare cam migaloasa operatiunea, mi-e mai usor sa pun susanul in compozitia chiftelelor :D

    RăspundețiȘtergere
  13. Răspunsuri
    1. Poate ar fi bine sa pui totusi hartie de copt in tava, cu toate ca nu sunt absolut sigur ca s-ar lipi chiftelele. Eu a folosit o tava teflonata, cred ca se vede si in fotografiile retetei, deci nu mi-am facut probleme.

      Ștergere
    2. eu am pus hartie de copt si au iesit foarte bune.

      Ștergere
  14. Adica ma gandesc sa le fac in tava de cuptor, aceea mare, neagra. Nu este teflonata si mi-e teama ca s-ar putea lipi.
    Merci!

    RăspundețiȘtergere
  15. Minunat!!!Le voi incerca....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-as dori sa fii la fel de incantata de aceasta reteta de chiftele si dupa ce le vei scoate din cuptor :) Spor la gatit!

      Ștergere
  16. Le-am făcut și eu. :) Fiindcă am făcut mai multă compoziție, o parte le-am copt în cuptor și restul le-am prăjit.
    Tot mai apreciate au fost cele prăjite. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Shhhh! Sa nu te auda cumva cei care vor mai multe retete dietetice... :D Ca apoi voi fi certat pentru faptul ca nu dezavuez astfel de idei si ca nu trec comentariul la spam :)))

      Ștergere
  17. buna!am incercat si eu reteta,de fapt sunt chiar acum in cuptor,insa au deja 40 min.de cand le-am bagat la cuptor si nu sau rumenit...la cate grade ar trebui sa fie puse?!multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu le tin la 175 grade si intr-o jumatate de ora deja se cam rumenesc. Mi-a scapat mesajul la vremea respertiva, dar poate raspunsul meu va fi totusi folositor cuiva.

      Ștergere
  18. Salut! foarte buna reteta si foarte bune chiftelele.. o trec la favorite...de fapt toate retetele pe care le-am facut de la tine le-am trecut la favorite :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Pana la urma probabil vei ajunge sa treci blogul la favorite, cred ca e mai simplu asa decat sa treci foecare reteta in parte :D

      Ștergere
  19. Chiar acum fac chiftele. Multumim pentru aceasta reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Alexandra! Spor la treaba si sper ca reteta sa fie pe gustul tau!

      Ștergere
  20. Hello! Ma bucur ca am gasit aceasta reteta mai light , fiindca eu de obicei fac chiftelele la cuptor, ca sa nu le fac in ulei. Au iesit foarte bine, si arata bine, delicioase! Am incercat pana acum cateva retete de pe blogul tau si deja cand am nevoie de o noua idee sau de vreo reteta anume intru direct aici, si gasesc exact ceea ce am nevoie ! Super bine organizat! Multa bafta in continuare! PS: Astept weekend-ul sa incerc ciocolata aia de casa cu miere in loc de zahar, dupa ce o fac iti scriu cum a iesit. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nadya, ma bucur sa aud ca ai capatat incredere in blogul meu. Insa de acum urmeaza partea cea mai grea, aceea in care trebuie sa-ti demonstrez zi de zi ca blogul merita increderea asta... Asa ca ar trebui sa public mai des retete noi, sa nu care cumva sa se intample vreodata sa cauti ceva si sa nu gasesti aici :) Succes cu ciocolata!

      Ștergere
  21. sincer??? esti ce mai bun,retete usoare,economice si ma bucur ca incerci ceva mai light,caci am pus ceva kilograme cu prajiturile tale cu mere.sunt cu ochii pe tine....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca e vorba sa fiu laudat, atunci imi place sinceritatea :) Stiu ca nu sunt cel mai bun, insa stiu si ca e greu sa gasesti retete mai usoare si mai economice ca cele pe care le public eu :D Ma simt putin vinovat pentru kilogramele alea, insa o rezolvam noi cumva... Ai vazut reteta mea de ciorba de varza? :D

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)