Pancakes / Clătite americane

Pancakes-Clatite-americane-01
Ingrediente reteta Pancakes / Clatite americane:
  • o cana faina
  • 2 oua
  • 3 linguri unt topit
  • o lingura zahar
  • o lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • o lingurita esenta vanilie
  • un praf de sare
Pancakes-Clatite-americane-ingrediente
Modul de preparare a retetei:
Astazi avem pancakes (cunoscute si sub numele de clatite americane) in meniu, un desert american care in ultimul timp incepe sa prinda din ce in ce mai mult si la noi. Amestecam intr-un vas untul topit cu cele doua oua. Adaugam zaharul, praful de copt si esenta de vanilie.
Stingem bicarbonatul de sodiu cu o lingura de otet sau sare de lamaie. Il amestecam putin pentru a fi siguri ca s-a dizolvat si il adaugam in vasul cu compozitia pentru pancakes.
Incepem sa adaugam faina, presarand-o putin cate putin si amestecand pana cand se incorporeaza. Consistenta compozitiei de pancakes trebuie sa fie asemanatoare cu cea a iaurtului, adica putin mai groasa decat cea pentru clatite.
Lasam compozitia sa se odihneasca un sfert de ora pentru a obtine niste pancakes-uri foarte pufoase. Apoi punem jumatate de polonic de compozitie in tigaia incinsa. Lasam la foc mediu si intoarcem pe partea cealalta in momentul in care pancake-ul se umple de bule (aprox. doua-trei minute pe fiecare parte).
Pancakes-urile pot fi servite ca atare sau in combinatie cu sirop, gem, dulceata, frisca si orice altceva va poate trece prin cap. Eu le-am servit cu o combinatie de gem de mure si smantana (200g smantana si trei lingurite dulceata).
Pancakes-Clatite-americane-15
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de clatite!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

79 de comentarii:

  1. maine am sa gatesc clatitutele astea,ms:*

    RăspundețiȘtergere
  2. Ohoo, da` ce repede te-ai hotarat :) N-au trecut decat 7 minute de cand am postat reteta... Spor la treaba maine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne sfinte, si cu ce se mananca mormanul ala? Cu furculita si cutitul nu cred ca merge, cu mana,brr, te mozolesti. Eu vreau clatite de-ale noastre !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) Eu intotdeauna le-am mancat cu furculita si cutitul. Am sa-ti fac Zina intr-o zi si clatite de-ale noastre.

    RăspundețiȘtergere
  5. mie imi plac astea.....imi faci si mie o portie???

    RăspundețiȘtergere
  6. Ela, poate-ti fac o portie de pancakes daca vii la vara la Mamaia :) Doar ca s-ar putea sa termin dulceata de mure pana atunci :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt foarte bune, mie imi plac mai mult decat clatitele simple. Fac destul de des pancakes atat ca eu nu pun bicarbonat, praful de copt e suficient. Adica nu pun ambele! Eu fac un tort bicolor cu branza, din pancakes. Vrei sa stii cum...?

    RăspundețiȘtergere
  8. Yummmy.Pot inlocui vanilia cu altceva?
    E singurul gust care nu-mi place da' deloc,deloc.

    RăspundețiȘtergere
  9. :) Cum sa nu-ti placa vanilia?!? Pana si numele ei e placut. Poti inlocui vanilia cu orice aroma iti place tie. Peter, eu prefer pancakes dulci. Dar, cine stie, poate reusesti sa ma tentezi tu cu tortul bicolor din pancakes :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Pur si simplu.Ea (vanilia,cu al carei nume n-am nimic) si papilele mele gustative se dueleaza de la prima inghititura.

    RăspundețiȘtergere
  11. Deh, inseamna ca papilele tale gustative nu se se pricep deloc la scrima, din moment ce pierd mereu duelul :))

    RăspundețiȘtergere
  12. chiar dak au trecut minute putine decand ai postat ieri retata sa sti ca azi eu am gatit reteta ta si mi-a iesit suuuuuuuuuuuuuuper bune .....si app cu multa vanilie

    RăspundețiȘtergere
  13. :)) Da, da, muuulta vanilie. Ma bucur sa aud ca ti-au iesit bune pancakes-urile.

    RăspundețiȘtergere
  14. Oare de ce-or fi aratand atat de ....."vino-ncoa'"?

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu le-am umplut cu nutella..Brrr ce bune au fost!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Da, pancakes-urile merg umplute cu orice avem la indemana. Cateodata eu le mananc si simple.

    RăspundețiȘtergere
  17. da astea merg fara esenta?

    RăspundețiȘtergere
  18. Merg foarte bine si fara esenta. Doar ca nu vei obtine niste pancakes-uri la fel de aromate ca ale mele :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna ziua,

    de dimineata ma uit la retetele Dumneavoastra!!! Ce minuni faceti! O intrbare: la aceste pancakes nu folositi ulei in tigaie? Va multumesc anticipat :)

    Raluca

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna Raluca, incerc acum sa mai fac o minune si sa te conving sa renunti la Dumneavoastra si sa-mi spui Robert, e mai scurt :)
    Dupa cum se poate vedea si in poze, n-am folosit nici macar o picatura de ulei in tigaie (care este una destul de buna, oricum nu lipeste). Iar in compozitia de pancakes sunt trei linguri de unt.

    RăspundețiȘtergere
  21. Robert,

    merci mult :) Eu sunt Iris (Raluca)de pe facebook (cea cu mama si prajitura de mere ..access pass ) :))). Merci de informare. Pe astea cred ca le fac singura..sau ma mai gandesc:P. Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  22. Sigur poti face singura pancakes, e o joaca de copii. Mai ales ca ai zis ca sunt sanse sa nu primesti prajitura comandata, incearca sa te consolezi cu ele :))

    RăspundețiȘtergere
  23. Am o intrebare:Cand punem compozitia in tigaie cum este asa de mica si rotunda??

    RăspundețiȘtergere
  24. Asa cum am specificat in reteta, compozitia de pancakes se pune in tigaia incinsa si se va intari/coagula aproape instantaneu, deci nu va avea timp sa se intinda prea mult in tigaie. Iar pancakes-urile ies atat de mici pentru ca punem doar o jumatate de polonic de compozitie.
    Poate ti se pare mai complicat citind explicatiile, dar te asigur ca in practica este foarte simplu si usor.

    RăspundețiȘtergere
  25. Mi-au iesit foarte bune, multumesc mult! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Te astept sa incerci si alte retete de pe blog. Evident, cu acelasi succes :)

      Ștergere
  26. nu este prea groasa compozitia fara lapte? am pus 150 gr faina si am subtiat cu un pahar de lapte pentru a ajunge la consistenta de iaurt. au iesit super bune, iar sosul de dulceata de afine si smantana delicios! este sosul de papanasi ;)ms, dana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu Dana, compozitia fara lapte n-ar trebui sa fie prea groasa, dar poate tie ti-a iesit mai groasa din cauza fainii folosite. Inseamna ca am fost inspirat atunci cand am descris si consistenta pe care ar trebui s-o aiba compozitia pentru pancakes. Si ai dreptate, cam acelasi sos il folosesc si pentru papanasi, lasand totusi smantana si dulceata sa se amestece singure :)

      Ștergere
    2. ai dreptate dana,nu ies fara lapte,e foarte gros aluatul,ca gata de intins.M-am tot gandit ca nu are cum altfel,alte retete de pe site ies bine.

      Ștergere
  27. Sa ti le arat pe ale mele:))) sati fac in ciuda:))
    http://postimage.org/image/j4ogqvg3r/

    vreau sati zic ca de pe blogu tau am invatat sa gasesc si mia intrat in sange acum vreau sa fac un curs de bucatar....tin sa mentionez k am doar 19ani:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) De ciuda, nici macar nu m-am uitat la ele :P
      Acum serios, chiar ma bucur ca te-am putut inspira. Multa bafta cu acel curs de bucatar si, dupa absolvire te astept sa vii cu sfaturi si sugestii ;)

      Ștergere
    2. probabil k eu o sa vin sa-ti cer tie sfaturi :)))
      oricum si eu ma bucur ca am dat de blogul tau si in fiecare zi gatesc cv ce ai tu pe aici,mai ales dulciuri:)))

      Ștergere
    3. :)) Nu se stie niciodata, ramane de vazut...

      Ștergere
  28. o cana de faina de 250g? vreau sa le fac acum si m-ar interesa acest lucru! multumesc anticipat! arata foarte bine! si ca sa te umflii in pene putin, din zecile de retete de pancakes pe care le-am vizualizat azi, le-am ales pe ale tale :)) astept un raspuns cat mai repede...si apropo cam cate bucati ies? asta cu aproximatie si numai daca iti mai aduci aminte. Diana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Diana, cam 250 g de faina, insa nu-mi dau seama cam cate pancakes ies. Dupa cum se vede in imaginile retetei, 9 ies sigur :)) - s-ar putea sa ma insel, insa e posibil sa iasa in jur de 15. Sper ca raspunsul meu n-a venit prea tarziu.
      Si-ti multumesc pentru increderea acordata ;) Ma voi umfla in pene dupa ce-mi confirmi ca alegerea pancakes-urilor mele a fost una inspirata :)

      Ștergere
  29. Absolut genial ! Nu sunt exact ca ale tale, dar au o forma si sunt comestibile :)) ! Draguut. Multam :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) N-ai pentru ce... Ma bucur ca pancakes-urile au fost pe placul tau, cu toate ca n-au iesit exact ca ale mele :D

      Ștergere
  30. Si cu praful ala de sare ce faci ?:p
    Multam de idee!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu praful de sare "prafuim" compozitia pentru pancakes :) Spor la treaba!

      Ștergere
  31. Sunt foarte bunee! Am incercat pentru prima data si mi-ai placut mult! Multumesc pentru reteta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, mai ales cand vad ca pe langa faptul ca pancakes-urile mele au fost bune, chiar si eu ti-am placut :D Nici nu-mi trece prin cap sa iau in calcul o posibila greseala de tastare :)))

      Ștergere
  32. Din reteta nu trebuie sa lipseasca faina de porumb,ma refer la aia bine macinata si de culoare alba nu la aia din supermarket care zici ca e malai dar scrie pe ea faina.O recomand si pt clatite,la 4 lg de faina normala se pun 2 lg de faina de porumb,la pancakes e juma/juma.Oricum,retele adevarate complete nu sunt divulgate pe net asa usor,altfel ar face toata lumea....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper ca nu sunt acuzat ca nu vreau sa divulg retetele adevarate complete :)) Pentru ca altfel blogul meu nu si-ar mai avea rostul, principalul scop al acestui blog culinar este tocmai acela de a furniza cititorilor retete cat mai detaliat explicate, dovada fiind si multitudinea de imagini din timpul prepararii. Sincer sa fiu, habar n-aveam ca se foloseste faina de porumb la pancakes... Iar daca as fi stiut, mai mult ca sigur n-as fi folosit asa ceva, mai ales daca zici ca mai conteaza si calitatea acesteia. Eu incerc, pe cat posibil, sa folosesc ingrediente pe care atat eu, cat si cititorii, le avem la indemana sau le putem procura cu un minim de efort. Dar iti multumesc pentru pont, e bine de stiut si, de ce nu, chiar de incercat vreodata ;)

      Ștergere
  33. Acum ma pun la treaba !! Multumim pentru reteta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Karla! Sper ca ai fost multumita de rezultatul retetei.

      Ștergere
  34. acum 10 minute le-am facut si eu. mi-au iesit foarte bune. am pus faina dupa ochi pentru ca o cana era prea mult. banuiesc ca erau ouale pre mici. felicitari pentru forum!!! D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Avem cam acelasi stil de gatit, si mie-mi place sa pun ingredientele dupa ochi. Da` sa stii ca www.barbatlacratita.ro e blog, nu forum :)

      Ștergere
  35. am respectat toata reteta,dar mie nu prea mi-a iesit.aluatul e cam gros si am mai pus niste unt topit,dar mi-au iesit doar 5 :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar 5? Cam putine totusi... mai ales daca zici ca aluatul de pancakes era cam gros. Chiar nu stiu ce sfat sa-ti dau...

      Ștergere
  36. poate ca au fost 5 mai mari :D Lasand la o parte gluma, arata absolut ispitor. cred ca maine o sa fac o exceptie de la regim si o sa le incerc... neaparat. si am tot zis sa numai intru la tine pe blog ca esti cea mai dureroasa ispita.... da .. nu ma pot abtine... numai titlul ma capteaza :)) ( ca sa numai zic ca am blogul in bara favorit si vad asta de cate ori deschid browserul) stii ce se spune... omul si-o face cu mana lui... deci .. maine la pancakes cu mine ! :X:X

    P.s: Mii de felicitari :x

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mii de multumiri :) Pare sa se fi infiripat un soi de dragoste si ura, ispita numita BarbatLaCratita nu se impaca deloc bine cu regimul :)) Macar panccakes-urile au meritat exceptia facuta? :D

      Ștergere
    2. he he :D am rezistat tentatiei... pe moment :| insa cu totii ne intoarcem la un moment dat de unde am plecat :)):)) de data asta insa.... am ingredientele pregatite:D le pregatesc la micul dejun... :D:D (p.s: prea multe filme ) :))

      Ștergere
    3. :)) Mie nu mi se pare niciodata ca sunt prea multe filme... doar prea putin timp (pentru a le vedea pe toate). Oricum, felicitari, nu-i usor sa rezisti unei asemenea tentatii! :D

      Ștergere
  37. Eu am 3 tipuri de linguri acasa :)) Cate grame de unt pun la topit?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bogdy, poti folosi orice lingura nimeresti, nu cred ca vei intampina probleme. Gatitul nu este o stiinta exacta, mai ales cand e vorba de aceasta reteta de pancakes. In caz ca aluatul nu-ti va iesi la fel de gros ca un iaurt, atunci il "repari" cu usurinta: daca e prea subtire, ii mai adaugi faina, iar daca e prea gros, atunci il mai subtiezi cu putin unt/apa/lapte.

      Ștergere
  38. Am facut acum cateva minute clatitele astea cu praf de copt - am luat reteta de pe Gourmandine (pt ca am uitat sa ma intorc inapoi pe pagina asta :D) iar acolo in reteta se pune si lapte 450 ml. Numai ca ordinea adaugarii ingredientelor este data aiurea si te conditioneaza sa ai si mixer cu picior vertical - fapt care mi-a adaugat un plus de stress si niste nervi care mi-au cam umbrit bucuria. In fine. In rest toate ingredientele sunt exact ca aici - si plus laptele - au iesit 11 pancakes.
    Eu am mai adaugat scortisoara in compozitie si vanilie. Le-am servit cate 4 etajate cu dulceata de caise si gem de fructe de padure si putina smantana. Satioase, pufoase, ok la gust - dar nu mare chestie - nu m-au dat pe spate cum le tot lauda lumea si isi dau toti ochii peste cap cu pancakes intr-una :D. Niste clatite normale doar ca au praf de copt in plus. Sincer mie imi plac mai mult clatitele clasice :D. In fine si cu asta.
    Si acum am sa spun ceva - si va rog sa nu se supere nimeni - dar pancakes nu au originea in USA, nu sunt "traditia" poporului american si nu "incep sa prinda si la noi" :D - situatia este total altfel - si anume fiecare tara din Europa are clatitele astea - turte - in traditia locala straveche - in traditia continentala straveche - Romania, Germania, Franta, UK, Olanda etc - toate tarile. Iar cei care au plecat din Europa sa colonizeze / si apoi sa populeze America - au dus cu ei si traditiile de aici - acolo. Acolo nu era nici o traditie - erau pieile rosii care faceau niste turte ad-literam din faina de boabe de porumb macinate manual intre lespezi in fata cortului - fara sare fara nimic - numai cu putina apa - cu un gust oribil salciu-dulceag-amarui si care nici nu erau bine coapte intotdeauna. Cu acelea se tineau si asta mancau si cand aveau vanat si cand nu. Cam atat despre traditii :D . Iar imi cer scuze de interventie - dar mi s-a parut de-a dreptul revoltator cat de multa lume a ajuns sa aduleze pur si simplu USA pt orice - pana la auto-anulare(in fiecare zi apare in mass-media si peste tot) - e un sindrom planetar - f multi oameni chiar nu gandesc - se uita la americani ca si cum de acolo s-a nascut si a aparut totul - si apoi a inceput sa se imprastie in lume - si la prostii de noi etc - nu suna aberant ? :D Ma intreb daca si in Europa - de ex - toata lumea ar avea f multi bani - per individ - tot la fel s-ar uita catre USA asa aiurea cum se uita acum ? Chiar nu-mi dau seama - mai bine nu ma mai gandesc la nimic din toate astea acum - ci la pancakes pe care tocmai le-am facut si care au avut totusi un gust interesant combinate cu dulceata si smantana. Iar data viitoare cand/daca o sa mai fac - o sa citesc de pe pagina asta ordinea adaugarii ingredientelor pt ca e cea mai logica :D. Ms pt reteta si inca o data scuze pt interventie :D.
    Simona T.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie sa te scuzi, Simona, nu cred ca s-a simtit nimeni ofensat de interventia ta. Poate doar americanii :) Oricum, cred ca m-ai inteles un pic gresit, in primul rand n-am folosit deloc cuvantul "traditie" atunci cand am vorbit de pancakes. Am zis doar ca acestea incep sa prinda si in Romania. Si am scris asta gandindu-ma ca majoritatea dintre noi am auzit de pancakes doar din filmele americane care sunt intr-o majoritate covarsitoare pe micul si marele ecran. Nu m-am aventurat sa vorbesc despre originea lor pentru ca habar n-am care este aceasta :) Sunt de acord cu ceea ce spui in legatura cu istoria americanilor, din intamplare imi place istoria poate chiar mai mult decat gatitul :) Iar faptul ca oamenii sunt atrasi de modul de trai al americanilor se datoreaza in mare parte nivelului ridicat de trai pe care acestia il au. Si, in parte, probabil aceasta atractie mai poate fi explicata si prin perceptia formata tot din filmele de care vorbeam mai devreme (filme care, in marea lor majoritate promoveaza aceleasi valori pe care le promoveaza si mass-media din Romania). Dar e problema fiecarui individ in parte felul in care intelege viata si lumea in care traieste... Tocmai de aceea eu scriu aici despre retete si nu-mi bat capul cu chestii de genul asta :)
      Cum spui si tu, pancakes-urile nu sunt o nebunie de desert, probabil sunt mai bune clatitele noastre, insa au farmecul lor si se prepara mai usor.

      Ștergere
    2. Asa e si mie imi plac acelea mai mult :D.
      Aveti vreo reteta in care s-a folosit gelatina pt crema/glazura ? Imi puteti da un link in caz ca aveti ? Ms anticipat :D.
      Simona T.

      Ștergere
    3. Am chiar mai multe retete, Simona :) Iti dau doua link-uri, insa cu conditia ca de acum inainte sa vorbesti la pertu cu mine ;) Reteta 1 (la care am folosit gelatina atat pentru crema, cat si pentru glazura) si reteta 2.

      Ștergere
    4. Ms trebuie sa invat sa folosesc gelatina :D
      Simona T.

      Ștergere
    5. N-ai pentru ce... Am uitat sa adaug faptul ca poti folosi casuta de Search pentru a cauta absolut orice in rettetele si comentariile de pe blog. Scrii cuvantul in casuta (peste Google cautare), dai click pe Search si rezultatele vor aparea intr-o fractiune de secunda.

      Ștergere
  39. O intrebare, la ce foloseste bicarbonatul de sodiu Se intampla ceva daca nu folosesc in aceasta retea? Precizez ca sunt inceptaroare in ale gatitului :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti recomand sa-l folosesti, bicarbonatul de sodiu este un agent de afanare - adica face ca pancakes-urile sa fie pufoase. Nimeni nu s-a nascut invatat, asa ca nu trebuie sa-ti fie rusine sa intrebi ;)

      Ștergere
  40. am si eu o intrebare se face cu ulei adica se coace cu ulei multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, pancakes-urile astea pot fi prajite fara probleme si in ulei. Doar ca trebuie pus foarte putin, doar cat sa nu se lipeasca de tigaie. Eu n-am mai pus nimic, insa le-am prajit intr-o tigaie teflonata.

      Ștergere
  41. Buna, am reusit si eu in seara asta sa realizez aceasta reteta,mmmmm, au fost foarte delicioase, si mi-au iesit foarte bine , merci mult pentru reteta, foarte bine explicat si simplu de facut! Suuuper ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avec plaisir, Nadya! :) Chiar asa, parca era prea multa engleza pe pagina cu reteta asta, asa c-am mai diluat-o putin cu niste franceza... Ma bucur ca ti-au iesit bine si c-ai fost multumita de reteta.

      Ștergere
  42. Ce bine arata!!! Si ce buna ideea cu dulceata de mure + smantana!
    Am norocul ca sotului meu ii place sa faca pancakes destul de des (el foloseste praful de cumparat + apa, dar sunt sigura ca ar fi mult mai sanatos sa folosim ingredientele originale, asa ca o sa printez reteta ta si o sa o testam impreuna data viitoare cand ne ia doru' de pancakes).
    Oricum, vroiam sa sugerez ca in "aluat" se poate adauga, dupa gusturi, diferite ingrediente: nuci maruntite + cateva bucati de banane, sau mere taiate cubulete mici, sau gateva linguri de dulceata de gutui, (sau daca ai ceva dulceturi incepute de care vrei sa scapi...)etc. Favoritele mele sunt cu prune taiate marunt!!! Delicioase! Putin acrisoare, si totusi dulci...
    Oh, si se pot face 2 portii odata, ca sa ramana destule si pt a 2-a zi sau de luat un snack la serviciu...
    Natalia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Natalia, daca sotului i se pare prea complicata reteta, spune-i ca o mai poate simplifica un pic renuntand la untul topit. Eu deseori fac astfel pancakes-urile si nu mi se pare c-ar fi deloc rele...
      Clar, ideal ar fi sa facem portie dubla de pancakes, acestea inca sunt bune si a doua zi - spre deosebire de clatitele clasice, care se cam intaresc. Suna tare apetisant pancakes cu nuci maruntite si bucatele de banana :)

      Ștergere
  43. Le-am incercat...insa aluatul a iesit gros... cam departe de consistenta iaurtului........nu se pune lapte deloc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In reteta "de baza", n-am pus deloc lapte, dupa cum se vede in lista de ingrediente. Insa nu ne impiedica nimeni sa punem, daca noi consideram ca ne-ar placea. In cazul in care aluatul de pancakes iese prea gros si nu are consistenta iaurtului, il putem subtia adaugand mai mult unt topit (sau lapte si chiar apa, de ce nu?). Insa untul se pune pentru "grasimea" aia a lui, asta da o mare parte din farmecul pancakes-urilor...

      Ștergere
  44. buna robert! le-am facut azi si au iesit bune.Eu le-am incercat atat cu gem de prune pt ca e mai acrisor dar si cu toping de fructe de padure. Ma declar,totusi, fanul clatitelor noastre! multumim pt retete:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Oricat am incerca sa fim deschisi la nou, parca tot clatita noastra e cea adevarata, nu? :) Mie-mi plac la fel de mult ambele, insa doar clatitele noastre ma fac sa ma simt iar copil... doar ca pancakes-urile se fac mai usor, asa ca ma simt copil mai rar :D

      Ștergere
  45. Le-am făcut adineaori pentru prima oară. Am mai adăugat niște apă în compoziție (nu mai aveam lapte) pentru că mi s-a părut multă făină (recomand tuturor să se orienteze, pentru că este o rețetă simplă și permite inovații și schimbări). Au ieșit doar 6 pancakes (aveți grijă mare, se ard destul de ușor, iarăși, vă orientați și voi), dar foarte bune cu miere și niște frișcă. Data viitoare pun și nuci în ele și le inund cu sos de căpșuni sau ciocolată. Mulțumesc pentru rețetă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Sophie! Imi place ideea ta de a inunda pancakes-urile cu sos de ciocolata, m-ai facut sa salivez de pofta :) Iti multumesc si eu pentru faptul ca le-ai impartasit celorlalti experienta ta (scuze pentru intarzierea cuc are ti-am raspuns).

      Ștergere
  46. In ce moment se pune iaurtul? Daca tot au o ordine....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Pai n-am scris in ingredientele retetei ca s-ar pune si iaurt... eu am zis doar ca, la final, compozitia va avea o consistenta asemanatoare. Insa, daca vrei neaparat sa pui si iaurt in compozitia de pancakes, atunci il poti pune la sfarsit: atunci vei putea vedea care este consistenta compozitiei si-ti va fi usor sa apreciezi cantitatea de iaurt necesara.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)