Salată cu dovleac şi pui

-Salata-cu-dovleac-si-pui-01
Ingrediente reteta Salata cu dovleac si pui:
  • 400 g dovleac
  • un piept pui
  • 1/2 varza rosie (mica)
  • 2 morcovi
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 6 linguri ulei
  • sare si piper
-Salata-cu-dovleac-si-pui-02
Modul de preparare a retetei
Pentru ca in aceasta perioada vad dovleacul peste tot, am decis sa-l folosesc mai mult in mancarurile mele. Astazi am incropit o salata cu dovleac si pui.
Taiem pieptul de pui bucatele si il punem la marinat intr-un amestec format din trei linguri ulei si o lingurita condimente speciale pentru pui.
In timp ce se marineaza pieptul de pui, curatam dovleacul de coaja si seminte. Apoi il taiem cubulete si il punem pe grill sau intr-o tigaie de teflon. Ideal ar fi sa avem rabdare si sa intoarcem cubuletele de dovleac pe toate partile. Dupa ce am fript dovleacul, procedam in acelasi mod si cu bucatile de carne.
Curatam morcovii, ii taiem bastonase si tocam varza rosie. In poza cu ingredientele salatei apare o varza intreaga, dar pana la urma mi-am dat seama ca este exagerat de mult si am folosit doar jumatate din ea.
Punem intr-un vas varza si morcovul. Amestecam cele doua linguri de zeama de lamaie cu trei linguri de ulei, sare si piper iar acest sos il vom turna peste legume.
Bucatelele de pui si cele de dovleac le vom pune la sfarsit, dupa ce s-au mai racit putin. Tot ce ne mai ramane de facut pentru a definitiva aceasta salata cu dovleac si pui este sa amestecam ingredientele.
-Salata-cu-dovleac-si-pui-18

Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de salata!

Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

7 comentarii:

  1. dovleacul fript iese tare? nu am fript dovleac si nu am idee cum ar trebui sa iasa :)
    varza rosie cu ce o pot inlocui?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca-l tinem putin la foc puternic, dovleacul fript doar se arde/ rumeneste si iese destul de tare. Insa il putem tine mai mult timp la foc mic si atunci se inmoaie. Depinde cum ti-ar placea tie sa iasa :)
      Varza rosie o poti inlocui cu varza alba, salata iceberg, varza chinezeasca sau chiar poti renunta la ea. Eu am folosit-o in reteta mai mult pentru ca arata bine.

      Ștergere
  2. Am inteles.
    Nu stiu dc gasesc pe aici, pe unde m-a purtat vantul :)), varza rosie de aceea am intrebat de alte posibilitati. Multumesc de lamuriri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Poate vreodata te va purta vantul inapoi si nu vei mai avea probleme cu gasirea anumitor ingrediente pentru retete :)

      Ștergere
  3. Hmm, da, e mai dificil pt ca s-ar putea sa impiedic eu vantul sa faca asta :))...deocamdata, dar nu se stie niciodata...

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)